A Manó Könyvek januári újdonságai

Januárban az állatoké a főszerep: a kicsiknek egy bűbájos nyuszis lapozgatóval és egy éjszakai állatkerti történettel is készült a kiadó. És ez még nem minden!

Lucy Strange: A kastély szelleme

Az angol tóvidéken járunk, 1899-ben. A tizenkét éves Agatha, a grófi Asquith család leszármazottja egy nap nemcsak az édesapját, hanem minden mást is elveszít: az otthonát, a vagyonát, a személyiségét. El kell hagynia a kastélyt, Gosswater Hallt, hogy egy kis, tóparti házban lakjon egy idegennel, akit az apjának mondanak.

Aggie elhatározza, hogy kideríti, ki is ő valójában – ám nem ő az egyetlen, aki fel akarja tárni az igazságot. Az év utolsó napján, mikor éjfélt üt az óra, egy rejtélyes árnyalak tűnik fel a múltból, és nem tűnik el addig, míg ki nem derül a múlt sötét rejtélye… A nagy sikerű A fülemüleerdő titka és A világítótorony legendája szerzőjének új könyve.

Oldalszám: 320
Megjelenés: január 19.
Korosztály: 10+
Ár: 2990 Ft


Disney Nyuszik – Ennyire szeretlek

Toppancs és testvérei ugyanúgy kezdik a napot, mint mindig. Lassan nyújtózkodnak, megmosakodnak, megtöltik a pocakjukat... De ahelyett, hogy játszani ugrándoznának, ezúttal kitalálják, hogyan is mutathatnák meg az anyukájuknak, mennyire szeretik. Vajon mit szól majd a meglepetéshez Nyuszimama?

Oldalszám: 32
Megjelenés: január 28.
Ár: 1990 Ft
Korosztály: 2+


Sophie Schoenwald: Álmodik az állatkert

Az állatkertre leszáll az este: itt az ideje, hogy mindenki lefeküdjön. Menta Márton, a sündisznó is kényelmesen bevackolja magát az ágyába. De ekkor valami különös zajt hall. Mi lehet az? Ásítozva kibotorkál a szobából – és hirtelen rengeteg munka szakad a nyakába. Kimenti az alvajáró elefántot a fókák medencéjéből, álomitalt kever a kis medvebocsnak és szentjánosbogarakat fog a rémülettől reszkető denevérlánynak. Végre ő is lefeküdhet. De addigra felkel a nap, és doktor Száy Lehelben, az állatkert igazgatójában buzog a tettvágy...


Oldalszám: 24
Megjelenés: január 20.
Ár: 2690 Ft
Korosztály: 2+


Julia Boehme: Háziállatok Bori osztályában – Olvass Borival! 2.

Bori osztálya háziállatokat kap, aminek mindenki nagyon örül. Bori és barátai nagyon izgatottak, de Éva néni hernyókkal érkezik. „Hiszen azok nem is igazi háziállatok!” – gondolják a gyerekek. Szerencsére csalódottságuk csak addig tart, amíg közelebbről meg nem ismerik a kis állatkákat. Bori és osztálytársai hamarosan rájönnek, milyen érdekesek is a hernyók.


Oldalszám: 72
Megjelenés: január 21.
Ár: 2290 Ft
Korosztály: 6+


Daisy Meadows: Varázslatos állatbirodalom 25. – Szandi, az iskola hőse

Szandi, a kutyakölyök nagyon izgatott: most kezdi az iskolát a Barátság-erdőben! Ám mielőtt beléphetne az épületbe, megjelenik Grizelda, hogy az iskola csodás könyvtárából megszerezze és magával vigye az összes könyvet, és a bennük található fontos varázslatokat gonosz átkokká alakítsa át. Lili és Luca elhatározza, hogy ezúttal is megakadályozzák a boszorkányt terve megvalósításában. Bizsu és Szandi örömmel csatlakoznak hozzájuk.

 

Oldalszám: 112
Megjelenés: január 18.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 5+


Daisy Meadows: Varázslatos állatbirodalom 26. – Lara, a szemfüles

Lili és Luca újra meghívást kap a Barátság-erdő iskolájába, mert modellt kell állniuk az egyik osztály rajzóráján. De alig kezdenek el festeni a nebulók, amikor Grizelda szolgája, az egyik csibész flamingó hatalmas felfordulást okoz. Az erdő színei hirtelen fakulni kezdenek, lassan minden levél és virág szürkévé válik. A barátnők a kis szurikáta, Lara segítségével útra kelnek, hogy megtalálják a titokzatos festőt, aki talán vissza tudja varázsolni a színeket, hogy a kisállatok otthona újra a régi legyen.

Oldalszám: 112
Megjelenés: január 18.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 5+


Rosie Banks: Bűbájos hercegnők 13. – Tüneményes tudósok

Lotti és Mia bűbájoshercegnő-tanoncok, akik valóra váltják mások kívánságait! Csakhogy Julcsi kívánságát nehezebb teljesíteni, mint eddig bármelyiket. Vajon tud-e a két lány segíteni neki, hogy teljesítse a feladatot az iskolájában rendezett Kis Tudósok Napján, vagy Méreg hercegnő ér el kirobbanó sikert a kísérletek elrontásával?


Oldalszám: 128
Megjelenés: január 27.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 6+


Rosie Banks: Bűbájos hercegnők 14. – Sulis pizsamaparti

Lotti és Mia legjobb barátnők, akik titokban varázserejű hercegnők! Ancsi bentlakásos iskolába kerül, ahol rettentő honvágy gyötri. Vajon a két barátnő tud segíteni rajta a kívánságok teljesítésére kapott varázserejével? Vagy a megátalkodott Méreg hercegnőnek sikerül tönkretenni a kollégiumot?


Oldalszám: 128
Megjelenés: január 27.
Ár: 1290 Ft
Korosztály: 6+


(via Manó Könyvek)