A Manó Könyvek januári újdonságai

Kezdjétek mulatsággal az új évet! Az állatkert lakói jelmezbálra készülnek, de vajon kit rejtenek a zümifánt vagy tapuszkár jelmezei? Az állatkerti nagy fogmosás, az Álmodik az állatkert és a Sokasodik az állatkert szerző-illusztrátor párosa ezúttal is kedves és humoros történettel kedveskedik a kicsiknek.

Sophie Schoenwald: Jelmezbál az állatkertben

Szuroszlán, zümifánt, tapuszkár - vajon milyen állatok ezek? Az állatkertben csupa furcsa állat tűnik fel, mert a bentlakók jelmezbált tartanak! Majmok, vízilovak, zebrák - mindegyikük beöltözik egy másik állatnak. De mégis melyikük melyik?
Száy Lehel igazgató úr elhatározza, hogy mindennek a végére jár, és kedves sünbarátjával, Menta Mártonnal körbejárják az állatkertet, hogy mire megnyitja kapuit a látogatók előtt, újra mindenki a régi legyen.

Ez a vicces állatkerti történet jó szórakozást nyújt kicsiknek, nagyoknak egyaránt, akár csatlakozhatunk is hozzájuk, és alkothatunk, összegyúrhatunk mi magunk is vicces állatokat.

Fordította: Rácz Julianna
Megjelenés: 2023. január 16.
Korosztály: 2+
Ár: 3690 Ft


Stella Tarakson: Állati kávézó – Herriot, a bátor kisegér

Elli és anyukája új városba költöznek, ahol egy réges-régi ház lesz az otthonuk. Úgy tervezik, hogy az alsó szinten egy kávézót nyitnak, de még rengeteg tennivaló vár rájuk. Közben megérkeznek Andersonék is, a felső emeleti bérlők. Elli nem örül az új lakóknak, a legkevésbé Blake-nek, a vele egykorú fiúnak és a kutyájának, Csokónak. Ám van itt még valaki, aki Elliéknek és Andersonéknak sem örül, ő pedig Herriot, a kisegér. Úgy gondolja, hogy a ház már régóta az övé és népes családjáé. Kié hát a ház? A megegyezésben segítségükre lesz egy régi, varázslatos telefonkészülék is...

Fordította: Boczán Bea
Sorozat: Állati kávézó
Megjelenés: 2023. január 26.
Korosztály: 5+
Ár: 1990 Ft


Daisy Meadows: Varázslatos Állatbirodalom Extra 8. – Bertinek megjön a hangja

A Barátság-erdőben mindenki a Szent Iván-napi Fesztiválra készülődik. Lili és Luca alig várják, hogy elkezdődjön a mulatság. Ám Grizelda, a gonosz boszorka három tojást elcsent három erdei családtól, a helyükre pedig elvarázsolt kaméleontojást tett. A barátnőkre vár a feladat, hogy elkapják a három rosszcsont kaméleont, akik mindenhol bajt kevernek.

Még szerencse, hogy velük tart Berti, az oroszlánkölyök is, aki jól tudja, hogyan kell bánni a kicsikkel, hiszen neki is van két kistestvére. De vajon mikor tanul meg úgy bömbölni, mint a szülei? Olvasd el ezt a különkiadást, amelyben három történetet is találsz, és megtudod, hogy sikerrel járnak-e a lányok, és hogy Bertinek megjön-e végül a hangja.

Fordította: Boczán Bea
Sorozat: Varázslatos állatbirodalom extra
Megjelenés: 2023. január 24.
Korosztály: 5+
Ár: 1990 Ft

 


Jan Andersen: Dusty – A téli csoda

Paul legjobb barátja, Alex egy ideje furcsán viselkedik, senkivel nem hajlandó beszélni. Közben kiderül, hogy a közeli állatmenhelyről több állat is eltűnt. Paul úgy dönt, utánajár a dolognak. Dustynak köszönhetően az elcsent állatok megkerülnek, és közben Alex titkára is fény derül. A végén pedig mindenki együtt ünnepel a karácsonyfa körül, ami a sok izgalom és bizonytalanság után maga a téli csoda!

Fordította: Szalay Zsuzsanna
Sorozat: Dusty
Megjelenés: 22023. január 19.
Korosztály: 9+
Ár: 2490 Ft

 

 


Serena Valentino: A különös nővérek

Mindannyian ismerjük a Gonosz Mostoha, a Szörnyeteggé vált Herceg, Ursula, a tenger boszorkánya és Demóna, a Sötét Tündér legendás történetét. Ám kezdetben egyikük sem volt gonosz. A három különös nővérnek – Lucindának, Rubynak és Marthának – köszönhetően azonban megváltozott az életük. Hiszen akiket ezekkel az átkozott boszorkányokkal összehozott a sorsuk, azok minden idők leghíresebb és legaljasabb gonosztevőivé váltak az idők során.

A különös nővérek szörnyeteggé változtattak minden ártatlan lelket, és amerre jártak, káoszt hagytak maguk után. A sok szenvedés után mindenki az igazságra áhítozik. Ám ha kiderül ezeknek az ördögi perszónáknak a titka, az mindent fenekestül felforgat.

Fordította: Halmai Gergely
Sorozat: Disney – Villains
Megjelenés: 2023. január 31.
Korosztály: 12+
Ár: 3490 Ft