A Manó Könyvek novemberi újdonságai

Öveket bekapcsolni, felszállás! A Mechler Anna – Hajba László szerzőpáros ezúttal különféle repülő járművekről hozott történeteket a Repülős mesék nagykönyvében a tőlük megszokott alapossággal és képi humorral. Tony Wolf Aldinról, a bűvös mackóról mesél, Adam Kay, a fergeteges humorú orvos-komikus második gyerekkönyvéből pedig a gyógyítás hajmeresztő és megdöbbentő történetét ismerhetjük meg.

Mechler Anna - Hajba László: Repülős mesék nagykönyve

Lapozzátok fel ezt a könyvet, és repülőgépek, helikopterek, hőlégballonok, sárkányrepülők, valamint drónok izgalmas égi kalandjai reppennek elétek!

Találkozhatunk személyszállító és teherszállító gépekkel, meghibásodó műszerekkel, együtt izgulhatunk az ejtőernyősök versenyén a csapat tagjaival, újra és újra átállíthatjuk az óráinkat a helyi időnek megfelelően, és megtudhatjuk, hogyan lehet megoldani egy-egy reménytelennek látszó helyzetet. Mindeközben feltűnnek az elmaradhatatlan apró potyautasok is, a légtér csibészei, akik hol segítik, hol hátráltatják az utazni vágyó embereket. A szerzőpáros két tagja, Mechler Anna és Hajba László a tőlük már megszokott alapossággal mutatja be a motorral és anélkül repülő szerkezetek világát. Figyelem, a fergeteges kalandok azonnal indulnak! Három... kettő... egy... felszállás!

Megjelenés: 2022. november 3.
Korosztály: 4+
Ár: 5990 Ft

 


Tony Wolf: Tony Wolf mesél 6. – Aldin, a bűvös mackó

A patak partján, az Elvarázsolt erdőben lakott Aldin, a bűbájos kismackó, aki arról ábrándozott, hogy egy napon nagy varázsló lesz belőle...

Fordította: Todero Anna
Sorozat: Tony Wolf mesél
Megjelenés: 2022. november 7.
Korosztály: 4+
Ár: 2990 Ft

 

 

 

 


Adam Kay: Testünk régen és most – A gyógyítás hajmeresztő története

A rekord-döntő bestseller-szerző Adam Kay vadonatúj, frenetikus könyve. A szerző előző könyve, a Testünk kívül-belül 2021-ben elnyerte az Év Gyerekkönyve díjat fordítói kategóriában!

Murisak voltak a régi idők annak, aki a páncéling-viselésért és az ember-nyakazásért rajongott, de boldogságát befelhőzte egy APRÓ GOND... az orvosoknak halvány gőzük sem volt arról, hogyan működik az emberi test. Akkoriban...

- a betegek pisivel öblögettek
- a vendégeik végtagjait is lenyesték a hajfodrászok
- fizetség járt a pukizásért (Ennek mára annyi - roppant sajnálatos.)

Úgyhogy rakj egy csipeszt az orrod likára (facsarná a genny szaga), aztán merülj el az emberi test szertelen és szókimondó históriájában a Testünk régen és mostban!

Adam Kay 1980-ban született. Hat év tanulás és hat év praxis után kilépett az orvosi kötelékből, ahová főként családi vonatkozások miatt került. Már az egyetemen parodizált és humoreszkeket írt. Az írást napló formájában kórházi orvosként is folytatta. Ez fájni fog és Mert szülni karácsonykor kell című könyvei világszerte nagy sikert arattak. A nagy sikerű Testünk kívül-belül után a gyógyítás történetéről ír páratlan humorral.

Fordította: N. Kiss Zsuzsa
Megjelenés: 2022. november 8.
Korosztály: 8+
Ár: 4990 Ft

 


Johanna Basford: Titkos szobák

Johanna Basford legújabb káprázatos színezője egy varázslatos felfedezésre hívja az alkotni vágyókat.

Eddigi színezői, jellegzetes rajzai gyönyörű erdőkről, óceánok mélyéről és titkos királyságokról emberek millióit varázsolták el. Ebben a kötetben Johanna Basford kitárja az ajtót, és behívja a lelkes színezni vágyókat, hogy a különféle szobák varázslatos világában is felfedezzék az apró hétköznapi csodákat.

A könyv illusztrációiban a szerző elrejtett egy titkos kulcsot és egy bezárt ajtót. Találd meg a kulcsot, nyisd ki az ajtót és lépj át a következő szobába. Fedezd fel a szorgos alkotó műtermét, a varázsló műhelyét, az ínycsiklandó fagylaltozót és a fényűző dísztermet. Neked csupán annyi a feladatod, hogy kinyisd az első ajtót, és indulj el az úton, amely során rengeteg rejtett kinccsel, különlegességekkel és elbűvölő részletekkel találkozhatsz

Johanna Basford egy olyan illusztrátor, aki a pixelek helyett a ceruzákat és a tollakat választotta. Az általa gondosan kidolgozott, kézzel készült rajzaiért világszerte rajonganak. Akik már kiszínezték valamelyik vagy akár több könyvét - mint a 30 nap kreativitás, Csodavilág, Csodák kapuja, Virágálom, Írisz és a tintapillangó, Karácsony Johannával, Mágikus dzsungel, Kincses óceán, Bűvös erdő, és Titkos kert -, azok tudják, hogy most is káprázatos közös kalandban lehet részük.

Fordította: Skaliczki Alíz
Megjelenés: 2022. november 9.
Ár: 3990 Ft

 


Lapozók kicsiknek

Disney Nyuszik – Toppancs első lapozói

Négy lapozó egy dobozban a legkisebb olvasóknak. Megismerheted milyen állatokkal találkozik Toppancs az erdőben. Ha kedved van meg is számolhatod őket, megmondhatod, hogy milyen színűek. Láthatsz szomorú és vidám nyuszit vagy maszatosat és tisztát.

Állatok
Színek
Számok
Ellentétek

Sorozat: Disney Nyuszik
Megjelenés: 2022. november 7.
Korosztály: 1+
Ár: 3490 Ft

 


Disney baby – Első lapozóim

Négy lapozó egy dobozban a legkisebb olvasóknak. Megismerheted hogyan telik egy baba napja, mit vesz fel ha fázik, mivel játszik, mit eszik vacsorára.

Egy baba napja
Játsszunk, baba!
Öltözz fel, baba!
Egy baba estéje

Sorozat: Disney Baby
Megjelenés: 2022. november 7.
Korosztály: 1+
Ár: 3490 Ft

 


Négy évszak az öreg tölgyön

Mindegy, hogy nyár van vagy tél, az öreg tölgyön egész évben nagy a nyüzsgés! A népes Mókus család, az öreg Bagoly bácsi, vagy az izgő-mozgó nyuszik élete mindig izgalmas! A kis képekkel gazdagított történetek együttolvasásra hívnak - és közben még sok érdekes dolgot is keresgélhetünk!

Megjelenés: 2022. november 7.
Korosztály: 2+
Ár: 3290 Ft

 

 

 


Mi történik az építkezésen?

A markoló egy mély árkot ásott. Egy nagy adag folyékony betont hozott a betonkeverő. A munkások sokat dolgoznak - a városban, az autópályán, vagy akár a föld alatt -, minden építkezésen sok a látnivaló! A kis képekkel gazdagított történetek együttolvasásra hívnak - és közben még sok érdekes dolgot is keresgélhetünk!

Megjelenés: 2022. november 7.
Korosztály: 2+
Ár: 3290 Ft