A nagy vadmacska küldetés

Május 20-án, szombaton „Fuss, Forest! – A nagy vadmacska küldetés” néven rendez jótékonysági futóversenyt a Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, az Örökerdő Alapítvánnyal és a CoffeeRun-nal együttműködésben.

A jótékonysági futáson gyermekek és felnőttek, hobbi és profi futók is indulhatnak. A nevezési díjakból befolyó teljes összeget hazánk veszélyeztetett kisragadozója, a vadmacska védelmében indított Vadmacska Fajmegőrzési Program kutatási tevékenységére fordítják. A vadmacska családi nap keretében pedig a látogatók ismeretterjesztő és interaktív programokon vehetnek részt.

Minden induló a nevezésével hozzájárul a Vadmacska viselkedésének, élőhelyének feltérképezéséhez, vizsgálatához, így válva a fajmentő program részeseivé. A verseny folyamán 8 távon mérettethetik meg magukat kicsik és nagyok, családok és egyéni versenyzők. A kisebbek a süni, illetve a mosómaci futamon (350 m) tehetik próbára magukat, lehetőségük nyílik szülőknek és gyermekeiknek együtt is futni a Farkasfalka futam során.

Az edzettebb futók számára a Budakeszi Vadaspark körüli erdőkben 4 km-es, 12 km-es, illetve 21 km-es távok kerültek kijelölésre. A Tűzróka, a Vadmacska és a Hiúz félmaraton során több frissítőponttal várják a szervezők a versenyzőket, hogy megpihenjenek, feltöltekezzenek a hátralévő kilométerek megtétele előtt. Idén pedig egy új távval is készültek a szervezők, a Vadváltó futammal.

A “Fuss, Forest” jótékonysági futóversenyen résztvevők nevezése belépést biztosít a Vadasparkba, ahol a látványetetések mellett, egy különleges Vadmacska foglalkoztató várja, a hazai erdők különleges lakói iránt érdeklődőket. A látogatók és a versenyzők megismerkedhetnek Szilveszterrel, és Félix-szel a park kandúrjaival és fajtársaival, a rájuk leselkedő veszélyekkel, és a fajmentő program lényegével.

További infókért klikkeljetek ide!