A Pál utcai küldetés – kötelező kalandkönyvben

Október 7-én jelent meg az Athenaeum Kiadó gondozásában Nagy Ádám, Trencsényi László és Veszprémi Attila A Pál utcai küldetés – Mentsük meg Ernőt! című kalandkönyve. Ebben a különleges, interaktív kötetben te alakítod a cselekményt.

A Molnár Ferenc regénye nyomán készült történetben minden jelentős fordulópontnál döntés előtt állsz, és ez a döntés határozza meg, melyik oldalon folytatod az olvasást. A mű bemutatója Balatoni József – Jocó bácsi és Diószegi Endre irodalomtanár közreműködésével október 17-én, szombaton 17.30-tól lesz a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron.

A Pál utcai küldetés – Mentsük meg Ernőt! című lapozgatós kalandkönyvben az olvasónak képletesen saját magának kell visszaszereznie a Pál utcaiak zászlaját, megóvnia a grundot és mindenekelőtt megmentenie Nemecsek Ernőt.

A könyvet lapozgatva mi dönthetjük el, hogy elmegyünk-e a Füvészkertbe, ha igen, akkor egyedül vagy csapatban, hogy akarunk-e a Pál utcaiak vezére lenni vagy inkább átállunk a Vörös Ingesekhez, hogy feláldozzuk-e az életünket a Grundért, vagy hogy mi épüljön a helyén.

A különleges, interaktív kötethez két könyvjelző is jár ajándékba: az egyikkel bejelölhetjük, „honnan jöttünk”, a másikkal pedig azt, hogy éppen hol tartunk (a könyvjelzőket a könyv oldalhajtásából téphetjük le). A játékban ezenkívül három térkép és egy Pufipédia nevű minilexikon is a segítségünkre van.


(via Athenaeum Kiadó)