Állatok karácsonya

Ismét eljött az év legszebb időszaka, amikor szeretetünk jeléül apró ajándékokkal kedveskedünk egymásnak, a Budakeszi Vadasparkban azonban az állatok sem maradhatnak ki a buliból, december 17-én különleges meglepetések várnak rájuk is.

A Vadasparkban az állatoknak is kijár az ajándék öröme, hiszen ők segítenek a látogatóknak megismertetni fajukat, a velük kapcsolatos érdekességeket, és szerettetik meg az állatokat az emberekkel. Ezért cserébe a park lakóinak kis karácsonyi ajándékkal készülnek a szervezők, melyet szép (állatbarát) csomagolásba rejtenek, hogy a bontogatás élménye nekik is meglegyen. Nem titok, hogy a csomagok az állatok kedvenc nasijait rejtik, hiszen nekik ez okozza a legnagyobb örömöt.

Fotó: Surányi Linda/Budakeszi Vadaspark

 

A program kezdetén, aki szeretné, aláírhatja a csomagokat, mielőtt azok kiosztásra kerülnek, ezzel is egyedivé téve az ajándékokat. A résztvevők megnézhetik, hogyan bontja ajándékát Muci művésznő, a világ legszebben vonyító aranysakál hölgye, hogyan birkózik meg a dobozzal a kis banditamaszkos Gordon, a mosómedve, vagy a csodaszép hiúz, Csabi milyen módszert választ a csomag felnyitására. A görények se maradnak ki a jóból, a fiatal és kajla, újdonsült lakó, Tejföl és a szeleburdi Zselé is megkapják a meglepijüket, ők pedig cserébe egy kis görénysimivel ajándékozzák meg a gyerekeket. Pontosabban  ti simogathatjátok meg őket, és nem fordítva.

Az ajándékozás utolsó résztvevőji, akik türelmetlenül várják már a kis csomagjukat, pedig a két szeleburdi mókuska, Nusi és Picúr.

Fotó: Surányi Linda/Budakeszi Vadaspark

 

De nem nem is lenne igazi karácsony fa nélkül, szóval az állatsimogatóban együtt díszíthetitek fel a dámszarvasok és a muflonok karácsonyfáját, melyre a díszek kifejezetten a lakók számára készültek íncsiklandó csemegékből, így biztosan mindenki nagyon fog örülni az ünnepi pillanatoknak.

További infókat erre találtok!