Az idei első könyvek a Pagonytól és a Tilos az Á Könyvektől

Az Egy indián, mint te meg ént 7 és 12 éves kor, a Nagyapa hegedűjét 12 és 18 éves kor között ajánlják a kiadók.

Erna Sassen: Egy indián, mint te meg én

Boaz szereti a nagymamáját, szereti a csendet és nagyon szeret olvasni, főleg az indiánokról. Az osztályban viszont egy barátja sincs, míg meg nem érkezik Aïsha. A gyönyörű, hosszú fekete hajú Aïsha, aki nem tud hollandul, de igazi indián, és rögtön Boaz mellé ül. Aïsha nem olyan, mint a többiek. Különleges. Idegen. Szeretetre méltó. Boaz nem úgy bánik vele, mint a többi gyerek. Nem közömbös, hanem érdeklődő. Nyitott. Támogató.

Aïsha félénk és sokszor fáradt, mert nem tud jól aludni. Nem laknak olyan jó helyen, mint a többi gyerek, és egyszer még az ablakukat is bedobják a helyiek. A régi otthonából elüldözte a háború. Aïsha fél. Boaz nem érti, hogyan támadhat meg valaki egy olyan kedves és jó embert, mint Aisha – hiába magyarázza meg neki a nagyi, hogy azok az emberek nem is ismerik Aïshát.

Szívmelengető és elgondolkodtató regény az idei első Pagony-könyv. Erna Sassen a barátság erejéről mesél, és arról, hogy nincs azzal semmi baj, ha kicsit mások vagyunk. Ide kattintva bele is tudunk olvasni a regénybe.

7 és 12 éves kor között ajánlott!


Kathy Kacer és Eric Walters: Nagyapa hegedűje

2002, New Jersey. Shirli drámatagozatos gimibe jár, és nagyon készül az idei előadásra. Amikor kiderül, hogy a Hegedűs a háztetőnt játsszák, egy sor nehézséggel kell szembenéznie: miért nem ő kapta Hodel, a legszebb szólót éneklő lány szerepét? Mi fog kisülni abból, hogy a darabbeli férje, Ben a suli legmenőbb és legjóképűbb sráca?

Shirli imádott nagyapja azonban nincs elragadtatva a színdarab hírétől. A holokauszttúlélő idős férfi ugyanis gyűlöli a zenét. Amikor azonban Shirli a padlásán jelmezek és kellékek után kutat, rátalál egy hegedűre és egy régi zenekari plakátra, amin felismeri a fiatal nagyapját. És akkor Shirlinek számtalan kérdése támad…

A Nagyapa hegedűje egy sok-sok díjjal jutalmazott bestseller, és ez a díjeső nem véletlen: ennek a regénynek szinte megszámlálhatatlan rétege van. Egyszerre szól a zene erejéről, a barátság fontosságáról, a szerelemről és nem utolsósorban a családi kötelékekről – ezen belül is a rég eltemetett családi traumák feldolgozásáról. Mindezt úgy, hogy közben egy szívmelengető, pozitív végkicsengésű, könnyen olvasható könyv marad. Beleolvasó itt.

12 és 18 éves kor között ajánlott!


(via Pagony)