Az idei első könyvek a Pagonytól és a Tilos az Á Könyvektől

Az Egy indián, mint te meg ént 7 és 12 éves kor, a Nagyapa hegedűjét 12 és 18 éves kor között ajánlják a kiadók.

Erna Sassen: Egy indián, mint te meg én

Boaz szereti a nagymamáját, szereti a csendet és nagyon szeret olvasni, főleg az indiánokról. Az osztályban viszont egy barátja sincs, míg meg nem érkezik Aïsha. A gyönyörű, hosszú fekete hajú Aïsha, aki nem tud hollandul, de igazi indián, és rögtön Boaz mellé ül. Aïsha nem olyan, mint a többiek. Különleges. Idegen. Szeretetre méltó. Boaz nem úgy bánik vele, mint a többi gyerek. Nem közömbös, hanem érdeklődő. Nyitott. Támogató.

Aïsha félénk és sokszor fáradt, mert nem tud jól aludni. Nem laknak olyan jó helyen, mint a többi gyerek, és egyszer még az ablakukat is bedobják a helyiek. A régi otthonából elüldözte a háború. Aïsha fél. Boaz nem érti, hogyan támadhat meg valaki egy olyan kedves és jó embert, mint Aisha – hiába magyarázza meg neki a nagyi, hogy azok az emberek nem is ismerik Aïshát.

Szívmelengető és elgondolkodtató regény az idei első Pagony-könyv. Erna Sassen a barátság erejéről mesél, és arról, hogy nincs azzal semmi baj, ha kicsit mások vagyunk. Ide kattintva bele is tudunk olvasni a regénybe.

7 és 12 éves kor között ajánlott!


Kathy Kacer és Eric Walters: Nagyapa hegedűje

2002, New Jersey. Shirli drámatagozatos gimibe jár, és nagyon készül az idei előadásra. Amikor kiderül, hogy a Hegedűs a háztetőnt játsszák, egy sor nehézséggel kell szembenéznie: miért nem ő kapta Hodel, a legszebb szólót éneklő lány szerepét? Mi fog kisülni abból, hogy a darabbeli férje, Ben a suli legmenőbb és legjóképűbb sráca?

Shirli imádott nagyapja azonban nincs elragadtatva a színdarab hírétől. A holokauszttúlélő idős férfi ugyanis gyűlöli a zenét. Amikor azonban Shirli a padlásán jelmezek és kellékek után kutat, rátalál egy hegedűre és egy régi zenekari plakátra, amin felismeri a fiatal nagyapját. És akkor Shirlinek számtalan kérdése támad…

A Nagyapa hegedűje egy sok-sok díjjal jutalmazott bestseller, és ez a díjeső nem véletlen: ennek a regénynek szinte megszámlálhatatlan rétege van. Egyszerre szól a zene erejéről, a barátság fontosságáról, a szerelemről és nem utolsósorban a családi kötelékekről – ezen belül is a rég eltemetett családi traumák feldolgozásáról. Mindezt úgy, hogy közben egy szívmelengető, pozitív végkicsengésű, könnyen olvasható könyv marad. Beleolvasó itt.

12 és 18 éves kor között ajánlott!


(via Pagony)

 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu