BÁBesetek a budapesti rendőrségen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapest Bábszínház egy egyedülálló új sorozatot indított, amely szórakoztató módon, bábok, színészek és rendőrök közreműködésével mutatja be a rendőrség munkáját és népszerűsíti a bábműfajt.

A rendőrségi szakemberek és a bábművészek minden epizódban felderítenek egy-egy esetet, amelyek a Budapest Bábszínház közkedvelt előadásainak szereplőihez kapcsolódnak. A szórakoztatáson túl fontos információkat, tanulságokat csempésztek a történetek közé a fiatalabb és az idősebb korosztálynak is.


A fordulatos, izgalmas és humoros filmeket a rendőrpalotában és a Bábszínházban, összesen 15 helyszínen forgatták. A hatrészes sorozatban együtt dolgoztak a bábművészek és a hivatásos rendőrök. Az epizódok a police.hu oldalon, a BRFK Információs Portálon, a Budapest Bábszínház Facebook-oldalán és a YouTube-csatornáján kerülnek a nyilvánosság számára hozzáférhetővé.

A sorozat május 29-én indult, és azóta már a második epizód is felkerült a YouTube-ra. Az első részben Findusz, a macska kikönyörgi Gál Kristóf rendőrségi szóvivőtől, hogy bevigye a munkahelyére, mert ő is rendőr szeretne lenni. A kotnyeles cica először is azt a helyet, a tevékenységirányítási központot ismeri meg, ahova befutnak a segélyhívások.


A második részben pedig be is fut egy segélyhívás: Gergelyfi bácsi hívja a rendőrséget, mert megdézsmálták a veteményeskertjét, ahonnan ellopták a díjnyertes zöldségeit. Findusz így megismerheti a fantomképrajzolás és a helyszínelés folyamatát is, majd a nyomozás alapján a hatóságok behozzák szembesítésre Nyúl Pétert és egész családját. De vajon tényleg ők követték el a bűntényt?


(via Budapest Bábszínház)