Családi filmek december 24-re

A mai nap meglehetősen eseménydúsnak ígérkezik, de a sok vidám ünnepi teendő mellett talán egy kis közös filmnézés is belefér. Alkalomhoz méltó a kínálat, válogassatok kedvetekre!

A csillag

RTL - december 24., 8.00
AXN - december 24., 13.40
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A kis názáreti szamár egy nap rádöbben, hogy többet szeretne az élettől, mint végkimerülésig robotolni a malomban. Minden bátorságát összeszedve megszökik, és galamb barátja, Dávid irányításával épp a gyermeküket váró Máriánál és Józsefnél talál menedéket. Mária örökbe fogadja és elkereszteli a bájos csacsit Bo-nak.


Vuk

DUNA Televízió - december 24., 8.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mikor Vuk, a kisróka árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává cseperedik.


Mikulás szabadságon

VIASAT FILM - december 24., 9.20
VIASAT2 - december 24., 18.15
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A Mikulás (John Goodman) rosszkedvűen látja, hogy teljesen elanyagiasodott a karácsony. Ezért úgy dönt, hogy előreláthatólag egy évre szabadságolja magát, mindenki oldja meg az ajándékozást, ahogy akarja. Két kétségbeesett manó mindent elkövet, hogy megmentse a karácsonyt. Ám először ki kell békíteniük egymással Természet anyó két fiát, hogy azután a segítségükkel sikerüljön visszaállítani a Mikulás emberekbe vetett hitét.


Csillaghercegnő

DUNA Televízió - december 24., 9.55
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A mese Sonjáról szól, a melegszívű cselédlányról, aki ígéretet tesz a királynak, hogy visszahozza a birodalmába a karácsonyi csillagot, és ezzel segít megtalálni az elveszett királylányt, Aranyhajat is. Kalandos utazása során találkozik az erdei manókkal, az északi széllel és a Mikulással is.


Karácsony Artúr

Film+ - december 24., 12.20
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hogyan tud a Télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni? Tökéletes, katonás szervezéssel, a terepen dolgozó manókkal, egy óriási, szuperszonikus szánnal és egy tökéletesen működő parancsnoki bázissal. Ám hiába segít a fejlett technológia, néha becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány azonban semmit sem fog találni a csizmájában. A Télapó elsőszülött fia, Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Artúr nem tud belenyugodni. Így a saját szakállára beindít egy mentőakciót.


A Grincs

TV2 - december 24., 16.25
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Főhősünk magányosan éldegél barlangjában a Kobak-hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így a Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz az ünnepség, a Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt.

Polar Expressz

VIASAT3 - december 24., 16.50
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Tizenéves főhősünk már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó vonat áll meg a házuk előtt. Miután a kisfiú habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot...