Családi filmek hétfőre

Húsvét hétfőn mi, illetve ki más lehetne a legjobb választás, mint egy igazi nyuszi, vagyis Nyúl Péter, aki estefelé vár minket a képernyőkön. Addig pedig Micimackóval és barátaival, Csingilinggel és egy csomó emojival üthetjük el az időt.

Micimackó visszatér

RTL Klub – április 5., 8.45
Korhatár nélkül megtekinthető.

A Százholdas Pagonyban véget ér a nyár, és ezzel a vakációnak is vége. Róbert Gidának iskolába kell mennie. Ezt nincs szíve személyesen megmondani Micimackónak, így hát tollat ragad, hogy levélben adja tudtára. A csekély értelmű medvebocs azonban félreérti az üzenetet…

Az Emoji-film

VIASAT3 – április 5., 12.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk – talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek az útjába. Sőt, egy ismeretlen kéz talán ki is akarja törölni őket...

Fekete tulipán

DUNA Televízió – április 5., 13.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A cinikus Guillaume gróf kettős életet él, amelynek sötét oldalát kalandorkodás és rablás tölti ki. Hogy sebesülését eltitkolja, felhozatja vidékről az öccsét, hogy a gyógyulás idejére helyettesítse a világ előtt. Julien boldogan vállalja a szerepet, mert azt hiszi, bátyja is osztozik az ő eszméiben, és az igazságért harcol. Keserves csalódás éri, mikor kiderül, hogy Guillaume csak a saját élvezeteire gondol.

Csingiling és a nagy tündérmentés

m2 – április 5., 15.40
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Csingiling barátságot köt egy Lizzy nevű kislánnyal, aki mindig is hitt a tündérpor erejében és a mesebeli világban, és világ életében arra vágyott, hogy találkozzon egy tündérrel. A kislány és Csingiling szoros barátságot kötnek, a többi tündér azonban azt hiszi, Csingilinget rabságban tartják az emberek, így nagyszabású tündérmentő hadművelet veszi kezdetét. Csingiling eközben egészen mással van elfoglalva: biztonsága kockáztatása árán is, de segít újsütetű ember barátjának, hogy mielőbb kibékülhessen elidegenedett édesapjával. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a mentőakció kudarcba fullad, így veszélybe kerül a tündérek egész fajának a jövője.

Sherlock Gnomes

Moziverzum – április 5., 17.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Gnómeó és Júlia folytatásában a kedves kerti törpék Londonban folytatják a kalandozást. Mikor hőseink megérkeznek a nagyvárosba, rájönnek, hogy valaki kerti törpéket rabol el London-szerte. Amikor Gnómeó és Júlia hazatérnek, kiderül, hogy az ő kertjükből is mindenki eltűnt, s csak egy törpe van, akihez fordulhatnak: Sherlock Gnomes. A híres detektív, London kerti törpéinek felesküdött védelmezője megérkezik segédjével, Watsonnal, hogy a végére járjon az ügynek. A rejtély fergeteges kalandba rántja bele törpéinket, melynek során új dísztárgyakkal ismerkednek meg, és felfedezik a város ismeretlen oldalát.

A Lego kaland

Sony Movie Channel – április 5., 18.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, egy építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, ami meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja őket... majd meglátjuk, hova. Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz a vesztükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol – de alig érti, mi zajlik körülötte.

Nyúl Péter

RTL Klub – április 5., 19.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Nyúl Péter és barátai odavannak az emberek társaságáért, de sokkal inkább azokért a finomságokért, amiket a kertjükben termesztenek. Csupán egyetlen személlyel gyűlik meg a bajuk, a helybéli tanyagazda, Mr. McGregor (Domhnall Gleeson) ugyanis korántsem értékeli sokra ezt a fajta barátságot, ami sokkal inkább szól a répának, mint neki. A mindig jó kedélyű, nagyszájú, kék dzsekis nyuszi vezetésével megkezdődik a harc a karót nyelt, korábban Londonban szocializálódott friss veteményes gazda ellen. Az ádáz harc pedig nemcsak a gazda finomságaiért, hanem a tüneményes Bea (Rose Byrne) kegyeiért is folyik.