Családi filmek péntekre

A nemzeti ünnep alkalmából igazán kitettek magukért a csatornák: leadják az egyik legjobb magyar történelmi kalandfilmet és egy csodás magyar animációs filmet is. De lesznek más országokból származó mesék és családi filmek is.

A kőszívű ember fiai

TV2 – augusztus 20., 8.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richárdot és Jenőt pedig Bécsből. Amikor kitör a forradalom, a forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére 1848 ügye mellé állnak. Jókai Mór regénye alapján!

Pán Péter

Filmcafe – augusztus 20., 9.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

London egyik téli éjszakáján a kis Wendy a legendás kalóz, Hook kapitány történeteivel szórakoztatja testvéreit. A mesemondásnak Wendy apja vet véget, és másnap a kislányt a szigorú Millicent néni gondjaira bízza, akinek eltökélt szándéka, hogy ifjú hölgyet farag belőle. Csakhogy Wendy történeteit öccsein kívül Pán Péter is élvezettel hallgatja – így egyszer csak megjelenik az éjszaka közepén a gyerekek hálószobájában, és magával viszi őket a csodálatos Sohaországba. A Hook kapitányról és Pán Péterről szóló történet valósággá válik, és a gyerekek a mesében találják magukat.

Rumlis vakáció

Moziverzum – augusztus 20., 10.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Bob Munro minden követ megmozgat, hogy a családi vakáció ne torkolljon komplett katasztrófába. A Munro família ugyanis már nagyban készül Hawaii-ra, amikor a családfő ultimátumot kap a főnökétől, miszerint meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben azonban Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemeset a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd összehozza őket. De már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább egy rémálom…

Szaffi

TV2 – augusztus 20., 11.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

Mesénk a XVII. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie menekülés közben elvész, és egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s saját gyermekeként neveli. Jónás, daliás fiatalemberként, visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő haszonlesők is. A fiú eközben újra találkozik Szaffival...

Belle bűvös világa

RTL Klub – augusztus 20., 13.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Eljött a karácsony, és Belle elhatározza, hogy ünnepi hangulatot teremt a Szörnyeteg rideg kastélyában. A riasztó külsejű háziúr azonban ki nem állhatja a karácsonyt, és mielőtt még kezdetét vehetné az ünnepség, a kastély varázslatos lakói, Tik-tak úr, Lumiere, Kanna mama, Csészike és Angelique, a gyönyörű karácsonyfadísz arra is rájönnek, hogy Forte, a gonosz orgona ördögi tervet forral ellenük.

Tüskevár

m2 – augusztus 20., 15.25
Korhatár nélkül megtekinthető.

Ladó Gyula, azaz Tutajos városi diák, aki a nyári szünetet a Kis-Balatonnál tölti a rokonainál. Matula bácsi, az öreg pákász mellé szegődik, aki apránként bevezeti őt a berekbeli életbe. Ifjú hősünk megismeri a természetet, megtanul együtt élni a környezettel. Horgászik, megsüti-főzi, amit elejt vagy megfog, jól telnek a napjai. Hamarosan megérkezik barátja, Bütyök is, és együtt kalandoznak tovább Matula bácsi vezetésével. Fekete István remekének új feldolgozása.

Apád-anyád idejöjjön!

RTL Klub – augusztus 20., 19.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A nyári táborban vakációzó Hallie és Annie (Lindsay Lohan kettős szerepben) megdöbbenve veszik észre, hogy úgy hasonlítanak egymásra, mint egyik tojás a másikra. A két kislány némi ellenségeskedés után összebarátkozik, s hamarosan rájönnek, hogy testvérek, méghozzá ikrek, akiknek a szülei elváltak. Hamar megszületik a terv: helyet cserélnek, és összehozzák szüleiket. A tervet azonban veszélyezteti a papa (Dennis Quaid) csinos és nagyravágyó barátnője.