Családi filmek szombatra

Itt az ideje, hogy a mai gyerekek is megismerjék a nyolcvanas-kilencvenes évek klasszikusait. Erre a szombati nap lesz a megfelelő alkalom, hiszen érkezik a tévéképernyőkre az Aladdin, a Nicsak, ki beszél még! és A herceg menyasszonya is.

Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak

Mozi+ – október 3., 7.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A tizenkét éves Percy Jackson vásott kölyök, a tanárok réme. Egy furcsa idegen rábeszéli az anyját, hogy küldje a fiút egy speciális nyári táborba – ami valójában nem más, mint a félistenek titkos központja: itt képezik ki a görög istenek halandókkal nemzett, különleges képességekkel megáldott gyermekeit. Percy itt tudja meg, hogy a tenger istenének, Poszeidónnak az eltitkolt fia. A srác persze belekeveredik az istenek háborújába, és rá vár a feladat, hogy visszaszerezze a főisten, Zeusz ellopott villámát, amit Hádész, az alvilág ura rejteget.

Sammy nagy kalandja – A titkos átjáró

Filmbox Premium – október 3., 8.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

1959-et írunk. Sammy, a tengeri teknős ahogy megszületik Kalifornia tengerpartján, bemászik a vízbe, és azonnal megtalálja, majd el is veszíti élete szerelmét, a gyönyörű és szintén bébiteknős Shellyt. Minden teknős elindul felfedezni az óceánt, mielőtt visszatér a partra, ahol született – így tesz Sammy is, aki a hősies utazás során minden veszélyt kicselez annak reményében, hogy újra lássa Shellyt. Sammy 50 éven át járja a világ óceánjait, miközben legjobb barátjával, Rayjel együtt megtapasztalja, hogyan ártanak az emberek a Földnek. Kis hősünk piranhákkal harcol, megmenekül egy halászsas elől és misztikus titkok után kutat – de vajon megtalálja, amit (akit) keres?

Aladdin

HBO – október 3., 8.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Aladdin, a tolvaj beleszeret a szultán lányába, és mindent megtesz annak érdekében, hogy elnyerje Jázmin hercegnő kezét. Jafarnak, a gonosz nagyvezírnek eközben szüksége van hősünk segítségére, hogy megkaparintsa a Csodák Barlangjában lévő titokzatos lámpást. Ám amikor Aladdin megdörzsöli a csodalámpát, kiengedi az elátkozott dzsinnt, aki felajánlja neki, hogy teljesíti három kívánságát. Mielőtt azonban Aladdin élhetne a lehetőséggel, Jafar ellopja a lámpást. Aladdinnak meg kell állítania őt, hogy megmentse a szultán hatalmát.

Nicsak, ki beszél még!

SuperTV2 – október 3., 14.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mikey ugyan kissé megnőtt a Nicsak, ki beszél! óta, de az élethez való hozzáállása mit sem változott. Édesanyja, Mollie feleségül ment álmai hercegéhez, Jameshez, sőt: Mikey hamarosan egy kistestvért is kap Julie személyében. A két apróság között bájos rivalizálás kezdődik, ami Mikey számára kétfrontos háborút jelent, hiszen neki időnként a szülőket is muszáj bosszantania.

Paddington

Filmcafe – október 3., 17.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Paddington, a kismackó a perui dzsungelben nőtt fel Lucy nénikéjével, aki sokat mesélt neki Angliáról. Amikor egy földrengés elpusztítja otthonukat, Lucy néni felcsempészi a mackót egy bőröndben az Angliába tartó hajóra. Kis hősünk egyedül érkezik a Paddington állomásra, ahol azzal szembesül, hogy az élet a városban nem pont olyan, mint ahogy azt megálmodta. Szerencsére találkozik a Brown családdal, amelynek tagjai befogadják, amíg megkeresi azt a felfedezőt, aki annak idején olyan nagy hatást tett Lucy nénire.

102 kiskutya

Cool – október 3., 18.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Szörnyella De Frász (Glenn Close) mint elhivatott állatbarát? A hosszú börtönévek mély nyomot hagytak Szörnyella életében. Úgy tűnik, minden szőrmeneműtől kitör rajta a frász, ám lelke mélyén valahol ott lapul a régi vágy: egy hatalmas, pöttyös szőrméjű bunda! Hogy ártatlanságát bizonyítsa, állást vállal egy kutyamenhelyen, s odaadásáról gyanakvó nevelőtisztjét, Chloét is sikerül megtévesztenie. Ám színre lép a szűcsök szűcse, a bundák királya: Monsieur Le Nyúz (Gérard Depardieu), aki arról híres, hogy mindig kihozza a pöttyökből a maximumot…

A herceg menyasszonya

Filmcafe – október 3., 19.05
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A nagyapa olyan esti mesét mond unokájának, ami nemzedékek óta száll szájról szájra a családjukban. S a mese lassan megelevenedik: a szép hercegnő, Boglárka kezére pályázó gonosz Humperdinck herceg emberrablástól, gyilkosságtól, sőt háborútól sem riad vissza, ha ez az egyetlen módja, hogy elnyerje kiszemeltjét. Ám a leányzó szívszerelmének vezetésével egy kicsiny, de annál lelkesebb kompánia útnak indul, hogy kiszabadítsa Boglárkát.