Családi filmek szombatra

December első szombatján korán kezdhetjük a karácsonyi készülődést a Mi a manó című ünnepi komédiával, de vámpírokkal, vérszipolyokkal, emojikkal, sárkányokkal és talpraesett árva gyerekekkel is találkozhatunk.

Ne játssz a tűzzel!

HBO – december 5., 9.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Tűzhöz riasztják Jake Carson elit tűzoltóegységét. A csapat három gyermeket ment ki egy lángoló házból. Kiváló felkészülésüknek köszönhetően a tüzet gyorsan eloltják, arra azonban senki sem készítette fel őket, mekkora kihívást jelent három gézengúzra felügyelni, gondoskodni róluk. A gyerekek szüleit ugyanis nem sikerül megtalálni. Az erdőtüzek oltására specializálódott, marcona tűzoltóosztag tagjai bizony emberükre akadnak a három izgága, csintalan csemetében.

Annie

Film Now – december 5., 10.55
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Annie árva, és élvezi. Nem mintha bármi vicces lenne az árvaházi mindennapokban: a gonosz főnéni (Cameron Diaz) legalábbis mindent elkövet, hogy megkeserítse védtelen neveltjei életét. De a kislányok hada, és persze leginkább a cserfes, mókás, ötletekből kifogyhatatlan címszereplő szerencsére mindig okosabb, gyorsabb és ravaszabb nála. A nevelőnő és az árvák közti háborúskodás talán sosem érne véget, ha Mr. Stacks (Jamie Foxx), a milliomos iparmágnás nem indulna el a polgármester-választáson. Kampánya keretében ugyanis kiválaszt egy árvát, magához veszi, és ha újságírót vagy fotóst lát a közelben, azonnal igyekszik jó apaként viselkedni. Annie persze az új környezetben sem nyughat: igazságérzete és humorérzéke alaposan felforgatja az egyszerű pénzember mindennapjait – és olyan érzéseket kelt életre benne, amelyekről nem is tudta, hogy léteznek.

Mi a manó

VIASAT6 – december 5., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az árva Buddy (Will Ferrell) az Északi-sarkon nevelkedett, a Mikulás főmanójának felügyelete alatt. De egy nap neki is észre kell vennie, hogy kétméteres magasságával kilóg a manók sorából. Amikor a Mikulástól megtudja az igazságot, felkerekedik, hogy megtalálja igazi apját, Waltert (James Caan), aki New Yorkban él a családjával, és mit sem sejt a srác létezéséről. Az első találkozás viszont fergetegesre sikerül, Walter ugyanis meg van győződve róla, hogy a manóruhás óriáscsecsemő, azaz Buddy csak egy karácsonyi tréfa...

Rémségek cirkusza

AMC – december 5., 15.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A 14 éves Darren semmiben sem különbözik a kertvárosi kölyköktől. Ám mindez megváltozik, miután ő és barátja találkoznak egy utazó cirkusszal. A kamaszt megigézi a Rémségek cirkuszának és szörnyeinek a világa. Nem csoda, hogy igent mond a Larten Crepsley nevű vámpírnak, amikor az felajánlja neki, hogy őt is vérszomjassá változtatja. Az újdonsült vérszívó csatlakozik a cirkusz förtelmes társulatához, és ezzel együtt belecsöppen a vámpírok és még náluk is veszedelmesebb ellenfeleik, a vérszipolyok között folyó ádáz küzdelembe.

Az emoji-film

AXN – december 5., 15.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk – talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek az útjába. Sőt, egy ismeretlen kéz talán ki is akarja törölni őket...

Elliott, a sárkány

Film+ – december 5., 17.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Disney egyik népszerű családi filmje remake-jének főhőse egy Pete nevű fiú és legjobb barátja, Elliott, aki történetesen egy sárkány. Az öreg fafaragóművész, Mr. Meacham (Robert Redford) rengeteget mesélt a helyi gyerekeknek a veszedelmes sárkányról, amelyik az erdő sűrűjében él. Vadőrként dolgozó lánya, Grace (Bryce Dallas Howard) számára ezek a történetek tényleg csupán mesék, amíg nem találkozik Pete-tel. Pete egy titokzatos tízéves fiú, akinek nincs családja, sem otthona, s aki azt állítja, hogy az erdőben él hatalmas zöld sárkányával, Elliott-tal. Pete elmondása alapján Elliott rendkívüli módon hasonlít Mr. Meacham történeteinek főszereplőjére. Grace ezért a 11 éves Natalie és édesapja, Jack segítségét kéri, hogy kiderítsék, honnan jött Pete, hol lakik, és mi az igazság a sárkánnyal kapcsolatban.

A leleményes Hugo

Film Now – december 5., 20.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Órás apja halála után iszákos nagybátyja veszi magához a kis Hugót. A nagybácsi eltűnését követően az árva fiú titokban javítgatni kezdi a pályaudvar óráit, vigyázva arra, nehogy elcsípjék. A főinspektor ugyanis lelencházba dugja a lézengő gyerekeket. Szabadidejében Hugo egyetlen örökségét, a különös gépembert próbálja működésbe hozni, mivel meggyőződése, hogy az apja üzenetét hordozza. Amikor alkatrészt lop hozzá a pályaudvar játékboltjából, a tulaj lefüleli a fiút. Az árus lányának, Isabelle-nek azonban megesik rajta a szíve rajta, és elhatározza, hogy segít neki...