Családi filmek szombatra

Advent utolsó hétvégéjének első napján egész állatsereglet vár minket a képernyő előtt: pulykák, gólyák, egy árva veréb, egy gyönyörűséges fehér oroszlán – sőt, ha a téli szünetre való tekintettel tovább fent maradhatunk, a Zootropolisnak köszönhetően egy kész állatkert.

Toy Story 4.

Film Now – december 19., 8.35
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Woody mindig is magabiztosan töltötte be helyét a világban, s jól tudta: első számú feladata vigyázni a gazdájára, legyen az akár Andy, akár Bonnie. Ám miután Bonnie szert tesz egy vonakodó új játékra, egy régi és új barátok oldalán átélt nagy kaland rádöbbenti Woodyt, mily nagy hely is lehet a világ egy játék számára.

Pulykaland

Film Mánia – december 19., 9.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy családi farm pulykái csendes, kukoricával teli életet élnek. Csak az ebédidőre és a napozásra van gondjuk a Gazda mellett, akivel kapcsolatban meggyőződésük, hogy egy nap eljuttatja őket a pulykamennyországba. Ott van viszont Reggie, a kiváló elméjű pulyka, aki a Gazda kritizálása és a földi pulykaélet iránti csekély érdeklődése miatt száműzötté válik. Reggie élete örökre megváltozik, amikor az Amerikai Egyesült Államok elnöke váratlanul meglátogatja a farmot, és Felmentett Pulykává avatja. Ezzel pedig előkelő élet jár a Dávid-táborban, igény szerint tévével és sajtos pizzával. Reggie felmentettként megtalálja a saját pulykaparadicsomát: a helyet, ahol övé a hatalom – egészen addig, amíg megjelenik Jake, a Pulyka Felszabadítási Front hajthatatlan alapítója és egyetlen tagja...

Ricsi, a gólya

Paramount Channel – december 19., 10.30
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ricsit, az árva verebet gólyák nevelik fel, így abban a tudatban él, hogy ő is gólya. Amikor azonban eljön a költözés ideje, befogadó családja hátrahagyja, hiszen nem bírná az utat Afrikáig. A kis veréb azonban Olgával, a különc bagollyal és Kikivel, a diszkóslágereket éneklő nárcisztikus papagájjal nekivág a hosszú útnak, hogy bebizonyítsa: van ő is legalább annyira gólya, mint a többiek.

Asterix és Obelix

AMC – december 19., 15.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Caesar lába előtt hever Gallia – egy megátalkodott népség által lakott falucskát kivéve, amely csak azért is ellenáll a világhódító latin légiók ostromának. Tehetik is, hiszen druidájuk révén olyan mágikus főzet birtokában vannak, ami legyőzhetetlenné teszi őket. Egy ambiciózus római helytartó azonban elhatározza: erővel vagy csellel, de mindenképpen megszerzi a főzet titkos receptjét, s ő lesz a cézár. Tervébe mindössze egy apróbb és egy nagyobb bökkenő csúszik: az egyiket Asterixnek, a másikat Obelixnek hívják.

Mia és a fehér oroszlán

RTL Klub – december 19., 15.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amióta Afrikába költöztek, a tízéves Mia egyre több gondot okoz az iskolában és odahaza is. A lány nem tudja elfogadni, hogy Londont egy oroszlánfarmra kellett cserélnie. Ám amikor megszületik Charlie, a gyönyörű fehér oroszlán, a kislány újra rátalál a boldogságra, és különleges barátságot köt a nagymacskakölyökkel. A gondtalanság Charlie hároméves koráig tart, Mia ugyanis rájön édesapja üzletének a titkára. Miát hatalmába keríti a félelem, és úgy dönt: elviszi Charlie-t arra a biztonságos helyre, ahol a fehér oroszlán legendája született.

Oviapu

AMC – december 19., 19.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mikor a két reklámzseni, Charlie (Eddie Murphy) és Phil új fejlesztésű zöldséges müzlije totális katasztrófának bizonyul, elveszítik állásukat, és kinek-kinek a felesége kényszerül munkába állni. A két férfi azonban nem bírja soká a tétlenséget. Elhatározzák, hogy nyitnak egy ovit, és ezzel elkezdődik a kedves kalandok mulatságos sorozata. A váratlan siker újabb megpróbáltatások elé állítja a két jó barátot, de szerencsére számíthatnak Marvin (Steve Zahn), Kim (Regina King) és Bruce segítségére.

Zootropolis – Állati nagy balhé

HBO – december 19., 20.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Zootropolis, a modern emlősök fővárosa különleges hely. Olyan részekből áll, mint az elegáns Szahara tér vagy a zord Tundraváros. Ebben a színes kavalkádban a világ minden tájáról származó állatok élnek békében egymás mellett. Itt nem számít, ki vagy, a legnagyobb elefánt és a legkisebb mókuscickány is megfér egymással. Amikor Judy Hopps, a zöldfülű rendőr megérkezik a városba, rá kell ébrednie, hogy nem egyszerű feladat első nyuszinak lenni a nagy és erős állatokkal telezsúfolt rendőrségen. Ő azonban elszántan bizonyítani akar, ezért ugrik az első lehetőségre, hogy a végére járjon egy ügynek – még ha ez azt is jelenti, hogy együtt kell dolgoznia a gyors észjárású szélhámos rókával, Nick Wilde-dal.