Családi filmek szombatra

Hallottatok már gonosz koaláról? Mi még nem, de hát a fantázia határtalan, így szombat délelőtt a tévéképernyőkön bárki találkozhat eggyel a Dzsungel-mentőakció című animációs filmben. És ha nagyon megijednétek tőle, majd megvigasztal a Jégvarázs 2. vagy a Toy Story vidám kis csapata.

Jégvarázs 2.

Film Now – március 6., 8.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Miért született Elsa varázserővel? Vajon milyen titkok lappanganak a lány múltjában? És ezek jelentenek-e bármiféle veszélyt a királyságára? Ahhoz, hogy választ kapjon a kérdéseire, Elsának hosszú útra kell indulnia az ismeretlenbe, elvarázsolt erdőkön keresztül és sötét tengereken át, túl Arendelle-en. Az izgalmasnak ígérkező kalandokból természetesen Anna, Kristoff és Olaf sem maradhatnak ki. Elkísérik útjára Elsát, és együttes erővel próbálják kideríteni, milyen titkokat rejt a királyságuk.

Dzsungel-mentőakció

Film+ – március 6., 10.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a hatalmas tigrisharcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Ám a békés korszak véget ér, amikor megjelenik legveszedelmesebb ellenfelük, Igor, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. A gonosz koala bármire képes, hogy elérje célját. Hőseink hamarosan rájönnek: ahhoz, hogy a koalát megállítsák, nem elég a kis csapatnak egyesítenie minden tudását és erejét. Segítségül kell hívniuk a bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

TV2 – március 6., 13.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Gyöngyélet Földje a világ egyik legcsodálatosabb szigetországa. Békességben élnek itt az emberek, már az a néhány, aki elfér rajta. Gyöngyélet Földje ugyanis olyan kicsi, hogy királyának, Háromnegyedtizenkettedik Alfonznak nagy gondot okoz az esetleges túlnépesedés. Egy napon egy fekete bőrű kisfiú érkezik a szigetre, s ezzel a lakosok száma az eddigi négyről ötre emelkedik! Bonyodalmak sora veszi kezdetét, így végül Lukács, a masiniszta hű mozdonyával, Emmával és kis barátjával, a Gombos Jimnek elkeresztelt kisfiúval elhagyja a szigetet, hogy kezdetét vegye életük kalandja.

Tini nindzsa teknőcök

Paramount Network – március 6., 14.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

New Yorknak segítségre van szüksége. A bűn a Fürge Láb klán képében rátelepedett a metropoliszra, és vezetőjük, a titokzatos Zúzó mindenkit a kezében tart, legyen az tisztviselő, rendőr vagy politikus. A jövő kilátástalannak látszik, mígnem váratlanul felbukkan a csatornából a Tini nindzsa teknőcök csapata. A négy számkivetett, pizzazabáló és a távol-keleti harcművészetekben jártas mutáns teknős a bátor riporternővel, Aprillel összefogva megpróbálja megmenteni a várost az ördögi Zúzótól.

A három toll

m2 – március 6., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg király és annak három fia. A király a legalkalmasabb fiát akarta a trónra ültetni, de nem tudott választani közülük, ezért próbatétel elé állította őket. Először a legszebb szőnyeget, aztán a legszebb gyűrűt, majd a legszebb lányt kellett elhozniuk apjuk elé, hogy elnyerjék a trónt. A film a Grimm fivérek meséje alapján készült.

Toy Story – Játékháború

Cool – március 6., 18.10
Korhatár nélkül megtekinthető.

Andy szobájában vidám az élet akkor is, amikor a fiú távol van. Woody, a beszélő seriffbaba a játékok főnöke, Andy kedvence. Egy nap azonban minden megváltozik. Új kedvenc érkezik Buzz Lightyear, a hipermodern csillagközi lézerharcos személyében. Két dudás pedig nem fér meg egy gyerekszobában. Buzz és Woody hamar ellenségek lennének, ám egy baleset folytán kizuhannak az ablakon. Néhány veszélyes kaland után rájönnek, hogy össze kell fogniuk, ha vissza akarnak jutni Andyhez.

Kirikou és a boszorkány

m2 – március 6., 18.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Kirikouról, az afrikai kisfiúról már születése pillanatában kiderül, hogy nem mindennapi teremtés. Azonnal tud beszélni, járni, és rögtön felfogja, hogy szülőfaluja elkeserítő helyzetbe jutott. A nyomorúság okozója Karaba, a boszorkány, aki elapasztotta az éltető forrásokat, eltünteti a férfiakat, és minden módon sanyargatja az embereket. A kis Kirikou vállalkozik rá, hogy megmenti szülőfaluját a pusztulástól. De mielőtt harcba indul, szeretné megfejteni, mitől ilyen gonosz a boszorkány. A választ bölcs öregapjától tudja meg – és ez el is dönti a harcmodort....