Családi filmek szombatra

Különféle klasszikusokon (A Pál utcai fiúk, A vasmacska kölykei) és klasszikusok feldolgozásán (Tükröm, tükröm) kívül újdonságokat (Dzsungel-mentőakció) és ritkán látható ritkaságokat is (Az aranylúd, Alibi törzs, Csocsó-sztori) nézhetünk május első pihenőnapján.

Dzsungel-mentőakció

Film+ – május 1., 8.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a hatalmas tigrisharcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Ám a békés korszak véget ér, amikor megjelenik legveszedelmesebb ellenfelük, Igor, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. A gonosz koala bármire képes, hogy elérje célját. Hőseink hamarosan rájönnek: ahhoz, hogy a koalát megállítsák, nem elég a kis csapatnak egyesítenie minden tudását és erejét. Segítségül kell hívniuk a bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.

A Pál utcai fiúk

Moziverzum – május 1., 12.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a Füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból szövetkezik a füvészkertiekkel. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az ellenség által elrabolt grundzászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja...

A vasmacska kölykei

TV2 – május 1., 13.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Deant, a vidéki asztalosmestert, hogy építsen a jachtjukon gardróbszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról. A következő napon Joanna véletlenül átbukik a hajó korlátján és amnéziát kap. Férje boldog, hogy megszabadul tőle, ezért szándékosan nem ismeri fel. Dean viszont, aki neveletlen gyermekei mellé éppen dadát keres, azt állítja, hogy Joanna a felesége és négy gyermekének anyja...

Az aranylúd

m2 – május 1., 14.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A boldogsághoz vezető út nem mindig egyenes, ezt kell megtanulnia a becsületes, jólelkű tökfilkónak. Ő az egyedüli a faluban, aki segít egy koldusnak, és az köszönetképpen egy aranyludat ajándékoz neki. A fiú a szomorú hercegnőnek szánja az ajándékot, el is indul vele a kastélyba. Igen ám, de sok irigy, önző ember keresztezi útját...

Alibi törzs

Film+ – május 1., 14.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Felesége halála óta egyedül neveli három gyermekét James Krippendorf, a híres néprajztudós. A gyereknevelés felemészti minden energiáját, tudományos munkára így már nem marad ideje. Mindez azzal fenyegeti, hogy vissza kell fizetnie a tudományos ösztöndíjat, amit azért kap, hogy egy új-guineai, eddig még ismeretlen törzs életét tanulmányozza. Ha kiderül, hogy az egészből semmi sem igaz, bíróság elé is kerülhet. Amikor eljön a beszámoló ideje, a professzornak előadást kellene tartania kutatásáról, sőt, az általa készített filmre is kíváncsiak. A kétségbeesett Krippendorf családtagjai főszereplésével nekiáll leforgatni a filmet.

Tükröm, tükröm

Filmbox Premium – május 1., 15.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A klasszikus Hófehérke új verziójában a gonosz királynő megfosztja jogos örökségétől az árva hercegnőt, Hófehérkét, hogy ő maga uralkodhasson a királyságban. Nem mellesleg pedig szeretné felkelteni a jóképű Alcott herceg figyelmét is. Hófehérke szépsége azonban megbabonázza a herceget, aki rögvest beleszeret. Dühében a királynő száműzi a fiatal lányt a sötét erdőbe, ahol reményei szerint egy emberevő szörnyeteg gyomrában köt majd ki. A talpraesett hercegnő azonban szövetkezik hét lelkes, lázadó törpével, hogy visszakövetelje magának a trónt, elűzze a gonoszt és visszaállítsa a rendet a birodalomban. A kalandokban, humorban, árulásban és romantikában bővelkedő tündérmese remekül ötvözi a családi szórakoztatást az extravagáns látványvilággal.

Csocsó-sztori

m2 – május 1., 18.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amadeo egy kicsike faluban él, amit senki sem ismer. Napjait gyerekkora óta a helyi társadalmi élet központjában, egy kis vendéglőben tölti, ahol a féltve dédelgetett csocsóasztalán való játék és titkos szerelme, Lara utáni vágyakozás tölti ki a mindennapjait. Megszokott élete hirtelen darabokra hullik, amikor a falubéli Ász visszatér mint a világ legjobb labdarúgója, hogy egy gyermekkori csocsóvereségéért elégtételt vegyen nemcsak Amadeón, hanem az egész falucskán. A hely lerombolását a vendéglővel kezdi, azon belül is a csocsóasztallal.

Amadeo összeomlott világát siratja, amikor hirtelen valami varázslatos történik: csocsóasztalának egyetlen általa megmentett játékosa, CséKá életre kel. A csapat gólvágója bátorságot önt Amadeóba, és együtt indulnak útnak, hogy megtalálják a csapat többi játékosát, Betót, Öcsit, Lisandrót és a többieket. A veszélyes, varázslatos és persze szórakoztató kalandok során újra összeáll a legendás társaság, hogy megmentsék falujukat, visszahódítsák Larát és ütőképes focicsapattá válva egy igazi labdarúgó-mérkőzésen is legyőzzék Ászt és bandáját.