Családi filmek szombatra

Szenteljük ezt a napot szegény idősebb uraknak, akikkel kiszúrnak az ifjú bajkeverők, hiszen jön a Nagypapa hadművelet és a Dennis, a komisz ismét pimasz! Akinek ez sok lenne, választhatja ehelyett a beszélő állatokat, a mókás űrlényeket vagy az angolt, aki dombra ment fel és hegyről jött le.

Luis és a zűrlények

Film Now – május 8., 9.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Luis apukája megszállottan kémleli az éjszakai eget, és földönkívüliek után kutat, de álmában sem gondolná, hogy azok esetleg egyszer szó szerint bepottyannak a kertjükbe. A gyakran magányos kisfiú hamar összebarátkozik a három fura jövevénnyel, és rejtegetni kezdi őket az apja elől, aki egy gyerekkori találkozás miatt veszélyesnek gondolja a földönkívüli lényeket. Amikor azonban az elfoglalt apuka miatt az iskolaigazgató bentlakásos iskolába akarja kényszeríteni, Luis komolyan fontolóra veszi, hogy nemcsak segít hazajutni a mókás triónak, de maga is elhagyja a bolygót.

Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le

Filmcafe – május 8., 10.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Tüneményesen vidám film egy angolról és egy bűbájos walesi faluról, amelynek lakói bármit készek elkövetni, hogy dombjuk/hegyük neve, a Ffynnon Garw méltóképp legyen megörökítve Őfelsége térképén. „A mi városunk olyan rettentő magas hegyen fekszik, mely alig néhány ezer méterrel alacsonyabb a Himalájánál” – gondolják e városka lakói roppant büszkén. Ám jön egy ifjú térképész (Hugh Grant), akinek van képe csupán dombnak nevezni a város büszkeségét. De a helybeliek sem hagyják, hogy megrövidítsék őket! Szószólójuk, a bővérű kocsmáros semmitől sem riad vissza, hogy lemossa a becsületükön esett foltot. Eközben térképészünk elé új panoráma tárul a fiatal felszolgálólány személyében. Szerelem első mérésre? Meglátjuk. Mindenesetre érdemes ezzel a vidám, bolondos kompániával kirándulásra indulni!

Nagypapa hadművelet

HBO – május 8., 11.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A hatodikos Peter átlagos srác: szereti a számítógépes játékokat, és szívesen lóg a barátaival imádott Air Jordans-cipőjében. De mikor nemrég megözvegyült nagyapja, Ed (Robert De Niro) hozzájuk költözik a családi házba, a fiú kénytelen feladni a hálószobáját és a padlásszobába költözni. Peter képtelen megbirkózni az igazságtalansággal, így egy sor egyre bonyolultabb csínyt talál ki, hogy elűzze a betolakodót, ám Ed nagypapa nem az a fajta, aki harc nélkül elsomfordál. A két baráti ellenfél egyre súlyosabb háborúba bonyolódik, amelynek messze ható következményei lesznek...

A hideg szív

m2 – május 8., 14.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Munk Péter egy szegény szenesfiú, aki egy nap az erdőben találkozik az üvegmanóval. A manó teljesíti a kívánságait: Péter a pénzt és a vágyott üveggyárat is megkapja, és még Lisbeth is beleszeret. Idővel azonban elfogy a fiú pénze, de manó már nem hajlandó több kívánságát teljesíteni. Ekkor hősünk a sötét Hollandiás Miskához fordul segítségért, aki viszont a szívét kéri cserébe.

Dennis, a komisz ismét pimasz

Film+ – május 8., 17.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Dennis kertvárosi otthonának csendjét ismét váratlan események kavarják fel. A kis bajkeverő egy játékos békával lepi meg legeslegjobb barátját, Wilson bácsit. Aztán a kisfiú hamarosan megtudja, hogy nagypapája (George Kennedy) hozzájuk költözik, hogy minél több időt tölthessenek együtt. A hír féltékennyé teszi Mr. Wilsont, és versenyre kel Johnson nagypapával. Legyen az táncos rendezvény, helyi jelmezbál vagy fejest ugró bajnokság, a két öreg őrült helyzetekbe keveredik. Dennisnek pedig emellett két szélhámos eszén is túl kell járnia, akik azon mesterkednek, hogy Mr. Wilsonnak mindenféle fiatalító csodaszert adjanak el.

Irány a bárka!

M2 – május 8., 18.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Fészkeskék az özönvíz miatt költözni kényszerülnek imádott otthonukból, így, mint az összes élőlény, ők is Noé bárkájára igyekeznek. A hajóra azonban nem kaptak meghívót, így cselhez kell folyamodniuk. A morcok segítségével feljutnak a fedélzetre, ám mikor a bárka elindul, a kíváncsi gyerekek, Fancsi, a fészkeske fiú és Leah, a morc lány mégiscsak lemaradnak.

Viharfiú

DUNA Televízió – május 8., 19.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor Michael Kingley, egy sikeres nyugdíjas üzletember visszatér gyermekkora helyszínére, olyan képeket kezd látni a múltjából, amelyeket nem tud megmagyarázni. Lelkes környezetvédő unokája rádöbbenti, hogy szembe kell néznie tragédiákkal teli gyermekkorával. Azzal, hogy kisfiúként hogyan mentett meg és nevelt fel három árva pelikánt, közülük is a legkülönlegesebbet, Mr. Percivalt, aki hűséges barátjává válik. Nemcsak a madár, hanem az apja és Csontmarok Bill, az őslakos is mellette áll – ő nevezi el a fiút Viharfiúnak. Ő ugyanis jól tudja, hogy ha megölnek egy pelikánt, hatalmas vihar kerekedik.

 

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu