Családi filmek szombatra

Verekedő robotok, sárga minyonok, beszélő baglyok, egy gyerekvigyázó kommandós és még sokféle fura szerzet vár ránk a képernyőkön a hosszú hétvége első napján.

Jégvarázs 2.

Film Now – május 22., 8.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Miért született Elsa varázserővel? Vajon milyen titkok lappanganak a lány múltjában? És ezek jelentenek-e bármiféle veszélyt a királyságára? Ahhoz, hogy választ kapjon a kérdéseire, Elsának hosszú útra kell indulnia az ismeretlenbe, elvarázsolt erdőkön keresztül és sötét tengereken át, túl Arendelle-en. Az izgalmasnak ígérkező kalandokból természetesen Anna, Kristoff és Olaf sem maradhatnak ki. Elkísérik útjára Elsát, és együttes erővel próbálják kideríteni, milyen titkokat rejt a királyságuk.

Vasököl

HBO 2 – május 22., 12.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Charlie Kenton (Hugh Jackman) egy kifacsart harcos, egykori bokszoló, akinek karrierjét a ringben megjelenő 2,5 méter magas acélrobotok megjelenése töri derékba. Most nem több mint egy piti kis üzletelő, aki épphogy elég pénzt keres a hulladékfémbizniszből, hogy eljusson egyik meccshelyszínről a másikra. Amikor Charlie számára már nincs remény, hiszen úszik a tartozásokban, hirtelen a fiát is a nyakába varrják egy nyárra. Így kelletlenül összeáll Maxszel, hogy együtt építsenek meg és közösen eddzenek egy igazi bajnokrobotot. Vasököl ringbe lépésével Charlie és Max kapnak még egy esélyt a visszatérésre és az egymásra találásra.

Mese a 12 hónapról – Josef Wenzig mesemotívumai alapján

m2 – május 22., 14.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A 12 hónap felett Klara királynő uralkodik, akinek feladata minden hónapban beállítani az éves órát a hónapok áthelyezéséhez. Az elmúlt hetekben a királynő gyengébbé vált, és egyre fogy mágikus ereje. A hónapok nagyon félnek: vajon a Fagyos Herceg, akinek sötét ereje csak a szökőévben kap erőre, próbálja meg elpusztítani a királynőt, és így megakadályozni az év folytatását? Gyors intézkedésre van szükség, mert február 29. van, és a királynőnek pontosan 18 órára kell beállítania a márciusi éves órát. Ha ez nem sikerül neki, akkor marad az örökké sötét, jeges és barátságtalan február. Március talál egy ellenszert az Öröklét könyvében, de embernek kell megfejtenie a titkos receptet. Két kiválasztottjuk, Luise és Valentin elindulnak beszerezni a hozzávalókat, de hátráltatóik is lesznek, akik minden lehetséges akadályt eléjük gördítenek.

Minyonok

TV2 – május 22., 15.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A minyonok története az idők kezdetétől ered. Egysejtű sárga organizmusként kezdték, korokon át fejlődtek, és mindig a „leggrúsabb” gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat – a T-Rextől Napóleonig – folyton elveszítik, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhannak. Ám a Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és az imádni való kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet. A trió izgalmas utazásra indul, ami végül elvezet a következő lehetséges gazdájukhoz, a Bíbor Túlölőhöz, a világ első női szupergonoszához. A jeges Antarktiszról a hatvanas évek New Yorkjába utaznak, majd Londonban kötnek ki, ahol az eddigi legnagyobb kihívással kell szembenézniük: meg kell menteniük a minyon fajt a kipusztulástól!

Az Őrzők legendája

Film+ – május 2., 16.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Soren, az ifjú bagoly az apja meséin nőtt fel. Ezek a mesék a nagy fa, a Ga-Húl őrzőiről szólnak: azokról a bátor, mitikus szárnyasokról, akik az egyszerű bagolynépet védik a gonosz Tisztáktól. Miközben Soren szeretne az ősök nyomába lépni, testvére, Tukk kigúnyolja ezért. Egyik nap a két bagolycsemetét elrabolja egy lázadó bagolycsapat. Sorennek néhány társával együtt sikerül megszöknie. A barátaival együtt elindulnak megkeresni a nagy fát és az Őrzőket. Az egyetlen reményük, hogy segítségükkel legyőzhetik az ellenséget.

Jasper

m2 – május 22., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Jasper, a kis pingvin a Déli-sarkon él a szüleivel. Már tojás korában is nagyon kíváncsi volt, amióta pedig kikelt, csak a baj van vele. Minden érdekli, mindenről meg akar bizonyosodni. Amikor öccse is kikel a tojásból, a szülők rábízzák Jasperre. Ám Öcsibogyó ha lehet, még kíváncsibb, mint Jasper, így nem csoda, ha izgalmas kalandok sorába sodorja bátyját. Így ismerkednek meg Kakapóval, a kihalóban lévő madárfaj titkos ügynökével, aki három kakapótojást akar megmenteni a gonosztevőktől, valamint Emmával, egy hatalmas óceánjáró kapitányának a kislányával, aki nagyon unatkozik édesapja hajóján. Izgalmas utazás kezdődik a kis csapat számára, tengereken, óceánokon, kalandokon át...

Gorilla bácsi

VIASAT3 – május 22., 19.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Különleges bevetésre indul Shane Wolf kommandós: veszélybe került gyerekre kell vigyáznia. A kölykök tudós apja ugyanis fontos felfedezést tett, amire többen is fenik a fogukat. Hogy ne keltsen feltűnést a kertvárosi környezetben, a harcedzett kommandós bébiszitternek álcázza magát. Az öt gyerek mellett (akik közül a legkisebb néhány hónapos, a legnagyobb pedig veszélyesen kamaszodó nagylány) a szuperügynök addig még nem tapasztalt dolgokkal találja szembe magát: kénytelen megtanulni, hogyan kell bánni a pelenkával, babakocsival, pótkerekes biciklivel és a kamaszos érzelmekkel.