Családi filmek vasárnapra

Az ókori Galliába, az egzotikus Afrikába és persze a mesék és a csodák birodalmába is eljuthatunk Csizmás, a kandúr vagy épp Adam Sandler vezetésével, amennyiben a tévézést választjuk ezen az októberi vasárnapon.

Asterix – Az istenek otthona

AMC – október 11., 8.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az időszámítás csak ötven év múlva kezdődik, de a rómaiak már rég elfoglalták egész Galliát. Az egészet? Nem! Egyetlen falu lakói ellenállnak a hatalmas sereggel érkező hódítóknak, és mindenkit, aki egy kicsit is rómainak tűnik, messzire kergetnek. Julius Caesar már nagyon unja ezt a helyzetet, és úgy dönt, taktikát változtat. Ha erővel nem megy, más módon hajtja rabigába a verhetetlennek tűnő gallokat: a civilizáció örömeivel. A falu közelében építkezés kezdődik: a földből kinövő Istenek otthona minden luxussal és kényelemmel felszerelt, csilivili új hazát ígér – ennek pedig jóval nehezebb ellenállni, mint a kardoknak meg a pofonoknak. Kivéve, ha eszes és izmos hőseink, Asterix és Obelix előrukkolnak valami ravasz tervvel, ami keresztülhúzza a cézár számításait.

Énekelj!

Moziverzum – október 11., 10.40
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az Énekelj! egy állatok által benépesített emberi világban játszódik. Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista (na jó, azért kissé zsivány is), és mindennél jobban szereti a színházát – bármit megtenne azért, hogy fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja az intézmény régi fényét: ha megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét. Öt versenyző emelkedik ki a többiek közül: egy egér, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tini elefánt, akinek hatalmas a lámpaláza; egy túlhajszolt anya, aki huszonöt kismalacot gondoz; egy ifjú gengsztergorilla, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sül, aki arrogáns pasiját igyekszik lerázni magáról. Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket…

Dzsungelből dzsungelbe

Filmcafe – október 11., 15.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Michael Cromwell nem is sejti, mi vár rá, amikor visszatér Afrikába, hogy volt feleségétől elkérje a válás kimondásához szükséges utolsó papírokat. A New York-i üzletembert ugyanis egy fiú várja a repülőtéren. Egy fiú, aki Michael fia, ám a férfinak fogalma sem volt a létezéséről. Hősünk kénytelen hazavinni magával újdonsült gyermekét, Mimi-Sikut, aki eddigi életében csak az afrikai dzsungelt látta, és bár New York is dzsungel a maga nemében, a fiút mégis rengeteg meglepetés várja új otthonában. Meg kell tanulnia városi gyerek módjára viselkedni. Ez azonban korántsem könnyű Afrika után.

Sárkányszív

AMC – október 11., 16.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Bowen, az Ősi Törvény lovagja kardforgatásra okítja Einon herceget. Amikor a herceg apját, a gonosz királyt megölik, a csatában Einon is halálos sebet kap. A királynő a sárkány barlangjába viteti a herceget, ahol Draco, a sárkány felajánlja neki a fél szívét, ő pedig megesküszik, hogy igaz és jó király lesz. Csakhogy kiderül, hogy Einon még az apjánál is gonoszabb, és az elkeseredett Bowen ezt a sárkányszívnek tulajdonítja. Megfogadja, hogy addig nem nyugszik, amíg meg nem találja és el nem pusztítja a sárkányt. Ám a viadal váratlan fordulatot vesz, és a két ádáz ellenfél barátságot köt egymással.

Négyen egy gatyában 2.

RTL II – október 11., 16.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Három éve, a felnőtté válás küszöbén találkoztunk először a négy barátnővel, akik gyerekkoruk óta sülve-főve együtt vannak. Lena, Carmen, Bridget és Tibby útjai azonban most elválnak, hiszen más-más egyetemen kezdik meg a tanulmányaikat. Természetesen ezúttal is fontos szerep jut a varázslatos, viselőjének szerencsét hozó farmernadrágnak, ami körbejár közöttük. Segítségével megosztják egymással kollégiumi élményeiket – legyen az csalódás vagy szerelem. Miközben mindegyikük önállóan kezdi megtapasztalni az életet, a köztük lévő baráti kötelék még erősebb lesz.

Csizmás, a kandúr

Moziverzum – október 11., 17.25
6 éve aluliaknak nem ajánlott!

Kandúr San Ricardo falu árvaházában nevelkedik, s itt barátkozik össze Tojás Tóbiással. Arról álmodoznak, hogy megszöknek, ám nem sikerül a terv, és emiatt összekülönböznek egymással. Egy napon Kandúr megment a dühöngő bika elől egy fehércselédet. A falu népe hősként ünnepli: ekkor kapja kackiás kalapját és legendássá vált csizmáját – így lesz belőle Csizmás Kandúr. Ám újra felbukkan Tojás Tóbiás, aki meg akarja szerezni a varázsbabot, és ehhez Csizmás Kandúr és a csinos macskalány, Puha Pracli segítségét kéri. Hőseink dolgát azonban megnehezíti a két gonosztevő, Jani és Juli felbukkanása.

Esti mesék

AMC – október 11., 18.00
Korhatár nélkül megtekinthető.

Skeeter, a harmincas éveiben járó szállodai karbantartó víg kedélyű ember, bár kissé ápolatlan és bárdolatlan. Amikor frissen elvált nővérének, Wendynek váratlanul el kell utaznia, jobb híján őt kéri meg, hogy esténként vigyázzon a gyerekeire. A végtelen fantáziával megáldott fickó fektetéskor előadott történeteivel rabul ejti a kölyköket. Ám Skeeter élete egyik napról a másikra fenekestül felfordul, amikor a mesék valamilyen mágikus úton valósággá válnak. Mindez kezdetben szórakoztatónak tűnik, de kiderül, hogy a boldogságot csak nagyon is valódi nehézségek legyőzésével lehet elérni.