Családi filmek vasárnapra

Advent második vasárnapján folytatódhat a felkészülés a képernyőkön is a közelgő ünnepekre, hiszen jön a Hull a pelyhes – miközben a varázslatos játékokat a Mr. Magorium meseboltja, a szeretet üzenetét pedig az Előre hozza el.

Előre

HBO – december 6., 9.55
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ian és Barley, két tizenéves elftestvér apa nélkül nőtt fel. A lúzer, önbizalomhiányban szenvedő kisebbik 16. születésnapján előkerül a varázsbot, amit az apjuk hagyott rájuk, és aminek a segítségével visszahozhatnák őt 24 órára. Ám a varázslat nem egészen úgy sikerül, ahogy kellene, és a két tini egy rozoga furgonon elindul, hogy bejárják azt a mágikus világot, amiről azt hitték, már rég eltűnt. Amikor az anyjuk, Laurel rájön, hogy a fiai megszöktek, a különös Manticórral elindul megkeresni őket.

Sammy nagy kalandja – Menekülés a Paradicsomból

Filmbox Premium – december 6., 11.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

 

Sammy és Ray kérgesteknősök és örök barátok, akik gondtalanul lubickolnak egy atoll környékén, és felkészítik az ifjakat, például Rickyt és Ellát, hogy ők is boldogulhassanak a tengerben. Egy nap azonban felbukkan egy orvvadász, aki foglyul ejti és elszállítja a teknősöket, hogy aztán betuszkolja őket Dubaj egyik látványos vízi show-jába. A hely kisfőnökeként ismert Nagy D, a csikóhal menekülést tervez, és a két teknőcnek is szerepet akar osztani. De amikor Sammy és Ray megismerkedik Jimbóval, a gülüszemű pacahallal, Luluval, a felvágott nyelvű homárral meg egy jókora pingvincsaláddal, elkezdenek dolgozni saját menekülési tervükön. Ekkor érkezik meg a kis Ricky és Ella, hogy megmentsék őket. Izgalmas kalandok és menekülések után hőseink délnek veszik az irányt, hogy megkeressék Shellyt, Sammy első és egyetlen szerelmét.

Hull a pelyhes

Moziverzum – december 6., 11.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Howard Langstonnak (Arnold Schwarzenegger), az elfoglalt üzletembernek nincs ideje feleségére és kisfiára, Jamie-re. A szomszéd gyerek bezzeg igazi rénszarvast kap az apukájától, így Langston úgy dönt, minden erejét latba veti, és ha törik, ha szakad, megszerzi a fiának minden gyerek aktuális álmát, Turbo Mant. Alaposan össze kell szednie magát, ha valóban teljesíteni akarja a látszólag egyszerű kívánságot, mert ez a gyerekcsoda már hetek óta hiánycikk, és mire a mindenre elszánt Howard végre talál egy elfeledett példányt, addigra már-már vérre menő harcot kell vívnia egy mindenre elszánt postással, aki szintén a kisfiának akar örömet szerezni. S miközben hősünk elkeseredett küzdelmet folytat az idővel, a kedves szomszéd csendben elfoglalja otthon Howard helyét.

Egyik kopó, másik eb

Film+ – december 6., 12.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ha van valami, amit a kínosan precíz Scott Turner nyomozó (Tom Hanks) képtelen elviselni, az a rendetlenség. Ám amikor örökbe kell fogadnia Hooch-ot, a kifejezetten szemtelen ebet, romba dől gondosan szabályozott világa. A blöki nem elég, hogy zavart okoz Turner és Emily (Mare Winningham) bimbózó idilljében, még arra is képes, hogy befolyásolja gazdája karrierjét. Turnernek azonban nincs sok választása, hiszen egyedül Hooch ismeri fel gazdája gyilkosát. A szokatlan, cseppet sem összeillő ember-kutya páros tagjai háborút indítanak egymás ellen, melynek során szinte a szó szoros értelmében egymás torkának esnek.

Mr. Magorium meseboltja

Moziverzum – december 6., 15.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mr. Magorium (Dustin Hoffman) meseboltja a legkülönösebb, legfantasztikusabb és legcsodálatosabb játékbolt a világon. Mi több, ezen a varázslatos helyen életre kelnek a játékok – hiszen maga a bolt is eleven lényként viselkedik! Azért, hogy a vásárlók előtt is felfedje a csodát, az üzlet csak egy dolgot vár cserébe: hinniük kell benne. Csakhogy a mágikus, ám öntörvényű áruda igencsak zokon veszi, mikor Mr. Magorium bejelenti, hogy átadja a vezetését Molly Mahoney-nak (Natalie Portman), és az egykor színpompás és életteli játékok egyszerre szürkévé és hétköznapivá válnak. Molly csak a kilencéves Eric és a kétkedő könyvelő, Henry, a Mutáns (Jason Bateman) segítségére számíthat.

Mindenki szereti a bálnákat

Prime – december 6., 16.20
Korhatár nélkül megtekinthető.

Az Alaszka északi csúcsán dolgozó helyi riporter, Adam Carlson alig várja, hogy lelépjen valami nagyobb nézettségű csatorna és egy jobb állás felé. Ám amikor beüt élete sztorija, a világ jön el őhozzá. Miután egy szürkebálna családot körbezár az Északi-sarkkör gyorsan szilárduló jege, egy olajmágnás, államfők és szenzációéhes újságírók bukkannak fel a fagyos városkában, de aki miatt Adam leginkább aggódik, az Rachel Kramer. A lány nemcsak szókimondó környezetvédő, de a volt barátnője is. Az idő egyre fogy, és Rachelnek és Adamnek össze kell hoznia egy különleges szövetséget az eszkimó őslakosok, az olajcégek és az orosz és amerikai hadsereg között, hogy ellentéteiket félretéve segítsenek kiszabadítani a bálnákat. Ahogy a világ figyelme a földgolyó jégsapkája felé irányul, a veszélyeztetett állatok kimenekítése a nemzetek közös ügye lesz, és pillanatnyi enyhülést hoz a hidegháborúban.

Croodék

Moziverzum – december 6., 19.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Croodék igazi modern család. Abban az ősi, elfeledett korban élnek, amikor a természet még a kísérletező szakaszában van: fura lények és növények veszik körül vagy próbálják megenni őket, és ők nem hagyják magukat. Sokáig nem dugják ki az orrukat a barlangjukból, de egy szerencsétlen baleset következtében kénytelenek előjönni, és attól kezdve csupa kaland, meglepetés és váratlanul felbukkanó húsevő számukra az élet. Azután találkoznak egy fiatalemberrel, aki született kísérletező. Ráadásul megtetszik neki a család kamaszlánya – és vele együtt szeretné felfedezni ezt a folyton fejlődő, ismeretlen, de nagyon érdekes világot...