Családi filmek vasárnapra

Egy modern Hamupipőkével, az Addams család rajzolt tagjaival, egy csomó feldühödött állattal, egy igazi szuperhőssel, egy kétfejű sárkánnyal és egy rettenetes csecsemővel is találkozhatunk a képernyőkön, miközben a felnőttek Valentin-napot ünnepelnek.

Modern Hamupipőke – Ha a cipő passzol

RTL II – február 14., 8.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hamupipőke történetének újabb, modern feldolgozásában a szomorú sorsú, örökbe fogadott Tessa (Sofia Carson) azt az álmot dédelgeti, hogy egy énekes tehetségkutató műsor győztese lesz. Persze mostohája (Jennifer Tilly) mindent megtesz, hogy megakadályozza célja elérésében.

Addams Family – A galád család

HBO 3 – február 14., 12.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Gomez és Morticia Addams New Jersey-ben, egy elhagyott kastélyban élnek. Nemcsak lakályossá tették az épületet, de utódokkal is benépesítették, így a hely a béke szigete, távol a civilizáció zajától – a szinte állandó köd pedig elfedi őket a kíváncsi tekintetek elől. A nyugalomnak azonban lőttek, amikor Margaux Needler tévés műsorvezető felfedezi a vidéket, és lakóparkot álmodik ide. Csak idő kérdése, mikor robban ki a konfliktus az Addams család és az újonnan épült kertvárosi negyed lakói között.

Drágán add a rétedet!

Moziverzum – február 14., 13.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ebben az élőszereplős családi vígjátékban Dan Sandlers (Brendan Fraser), a fiatal, ambiciózus ingatlanügynök feldühödött állatok egy csoportjával kénytelen farkasszemet nézni, amikor egy addig érintetlen vadon felparcellázásán dolgozik. Az állatok, egy hihetetlenül találékony mosómedve vezetésével, szabotálják a házépítési projektet, és a környezettudatosság jegyében alaposan móresre tanítják a férfit.

Lucky Luke

Filmbox Family – február 14., 14.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az Oscar-díjas Jean Dujardin (A némafilmes) kelti életre a legendás cowboyt ebben a látványos és szellemes kalandfilmben, ami egyszerre karikírozza a western műfaját, és tiszteleg előtte. Lucky Luke, a rettenthetetlen pisztolyhős Daisy Town poros városának szolgálatába áll, oldalán beszélő lovával, hogy leszámoljon a gonosz Pat Pokerrel és haramiák egész sorával. Mindeközben olyan legendás vadnyugati hősökkel hozza össze a sors, mint Billy, a kölyök, Jesse James vagy Calamity Jane, akik (hírnév ide vagy oda) természetesen labdába sem rúghatnak a világ legjobb és leggyorsabb mesterlövésze mellett.

Shazam!

HBO – február 14., 16.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mindannyiunkban ott bujkál a szuperhős – de van, akiből elő is tör. Billy Batson 14 éves, egy árvaházból kerül nevelőszülőkhöz, és nem a legnépszerűbb srác az iskolában – de Shazam, az ősöreg, különleges erejű varázsló mégis kiválasztja. Amikor a fiú hangosan kimondja a varázsló nevét, átalakul. Igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek. Billy fokozatosan fedezi fel, mi mindent tud, és közben elkövet néhány nagy baklövést. De aztán rá kell jönnie valamire: az új helyzet hatalmas buli, ám van benne valami nehéz – hogy nincs szuperhős főgonosz nélkül.

A kétfejű sárkány titka

m2 – február 14., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A kétfejű sárkány titka a látványos élőszereplős megoldásokat a bábanimációval vegyítő mesefilm, amelynek cselekménye szerint a Sárkány Királyságban békésen és boldogan éldegél az egykori Király és Királyné. Náluk nyaralnak az erdő szélén, a Nefelejcs mező közelében az unokáik, akik egy szép nyári estén a kétfejű sárkánynál, Kormosnál alszanak. Elalvás előtt a kétfejű sárkány mesét olvas nekik, melyből sok érdekességet tudnak meg a királyság történetéről.

Bébi úr

Moziverzum – február 14., 19.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Nem kérdés, hogy ki a főnök a családban. Attól a naptól kezdve, hogy az új kisöcsi hazaérkezik, a hétéves Tim azt érzi, hogy megváltoznak otthon az erőviszonyok. A jövevény taxin fut be, öltönyt hord és diplomatatáskát visel, továbbá be nem áll a szája – el is hódítja a szülők szeretetét. De Tim nem adja fel, nekivág, hogy visszaszerezze, ami addig kizárólagos, jogos tulajdona volt, és egy őrületes összeesküvés nyomaira akad, melynek célja, hogy felborítsa a világban szétosztott szeretet egyensúlyát. És ez a felvágós, magát kisöcsinek álcázó bébimenedzser áll az egész konspiráció középpontjában! A testvéreknek mégis össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák a szörnyű terv valóra válását, megmentsék a szüleiket, helyreállítsák a világ helyes rendjét és bebizonyítsák: a szeretet valójában végtelen és nagyon erős.