Családi filmek vasárnapra

Ha már a valóságban nem utazhatunk, a tévéképernyők segítségével olyan egzotikus és/vagy izgalmas helyekre juthatunk ma el, mint a varázslatos Mexikó, Robinson Crusoe lakatlan szigete, a washingtoni Smithsonian Múzeum vagy épp a napsütötte Dél-Franciaország.

Coco

HBO – március 28., 9.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színpompás világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.

Robinson Crusoe

Paramount Network – március 28., 10.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Kedd, a társaságfüggő papagáj egy csöpp egzotikus szigeten él vidám barátaival. Habár a sziget maga a paradicsom, Kedd semmi másról nem tud álmodozni, csak arról, hogy felfedezze a világot. Egy hatalmas vihar után barátaival egy fura szerzetet találnak a parton: Robinson Crusoe-t. Hősünk pedig egyből meglátja benne a lehetőséget, hogy más szigetekre is eljusson az oldalán.

CJ7 – A kis zöld látogató

Cinemax – március 28., 14.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ti egész nap robotol, hogy eltartsa fiát, Dickyt, aki nem tud beilleszkedni az iskolában, mert kopott ruhákban jár, és nincsenek menő elektromos kütyüi, mint az osztálytársainak. Egyik este, mikor az apa a szeméttelepen bóklászik, hogy valami különleges játékot keressen Dickynek, rátalál egy titokzatos gömbre. Hazaviszi a különös tárgyat, amiről hamarosan kiderül, hogy valójában egy alakváltó lény, aki rendkívüli képességekkel rendelkezik. Új, földöntúli barátja társaságában Dicky kihasználja az alkalmat, hogy lenyűgözze az osztálytársait, de csakhamar kiderül, hogy új kedvence kissé önfejű.

Kettőn áll a vásár

Prime – március 28., 14.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Azt mondják, hogy minden embernek van egy párja valahol a világban. Ez persze lehetetlen, de Amanda szereti a lehetetlen dolgokat. Van is egy lány, Alyssa, aki pontosan egy időben született vele, csak egy másik kontinensen. Egyikük nagyszájú, másikuk csendeske. Egyikük mérhetetlen fényűzés közepette nevelkedik, másikuk nevelőszülőtől nevelőszülőig vetődik. A felnőttek viszont mindenütt egyformák. Buták, élhetetlenek, és nem képesek felismerni a saját érdekeiket. Amanda apja éppen feleségül készül venni valakit, aki nem illik hozzá, csak nagyon szeretne feleséggé válni. Alyssa pedig szerencsére ismer egy nagyszerű nőt, aki remélhetőleg elég bátor ahhoz, hogy megküzdjön a neki való férfiért. Csak egy kis segítség kell neki a lányoktól. És az, hogy a lányok találkozzanak. A népszerű színészek (Steve Guttenberg, Kirstie Alley) és a két nagyszerű lány (az Olsen testvérek) felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kiváló szórakozást garantálnak.

Éjszaka a múzeumban 2.

Moziverzum – március 28., 15.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hol van már az az idő, amikor Larry még éjjeliőrként kereste a kenyerét? Azóta egy sikeres találmánynak köszönhetően menő vállalkozó lett belőle. Szerencsére azonban régi barátait nem feledi. Így ő is felkapja a fejét a hírre, hogy a washingtoni Természettudományi Múzeum értékes kiállítási darabjait átszállítják a Smithsonian Amerikai Nemzeti Történelmi Múzeumba. Kiderül, hogy szállítás közben valahol elkallódott a Fáraó aranytáblája, amelynek segítségével éjszakánként életre kelnek a kiállítási tárgyak. Larry tehát újra elemlámpát ragad, hogy megmentse hű cimboráit.

Csizmás, a kandúr

Moziverzum – március 28., 17.30
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Kandúr San Ricardo falu árvaházában nevelkedik, s itt barátkozik össze Tojás Tóbiással. Arról álmodoznak, hogy megszöknek, ám nem sikerül a terv, és emiatt összekülönböznek egymással. Egy napon Kandúr megment a dühöngő bika elől egy fehércselédet. A falu népe hősként ünnepli: ekkor kapja kackiás kalapját és legendássá vált csizmáját – így lesz belőle Csizmás Kandúr. Ám újra felbukkan Tojás Tóbiás, aki meg akarja szerezni a varázsbabot, és ehhez Csizmás Kandúr és a csinos macskalány, Puha Pracli segítségét kéri. Hőseink dolgát azonban megnehezíti a két gonosztevő, Jani és Juli felbukkanása.

Derült égből apu

TV2 – március 28., 18.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletet él a napsütötte Dél-Franciaországban. Egy nap azonban váratlan esemény zavarja meg futó kalandokkal színesített békés hétköznapjait: betoppan egy régi barátnő a múltjából, és kiderül, hogy van tőle egy lánya, akiről eddig mit sem tudott. Mielőtt a meglepetésből felocsúdhatna, a nő el is tűnik, ám hátrahagyja a csecsemőt. Ahogyan múlnak az évek, a férfi némi baráti segítséggel szép lassan beletanul az apai szerepbe, és lányával elválaszthatatlanok lesznek. Azonban váratlanul újra felbukkan életükben a gyermek anyja...