Családi filmek vasárnapra

Húsvét vasárnap olyan legendás lényekkel találkozhatunk, mint Óriásláb, Salmander professzor fenevadjai, az erdő kapitánya, Csingiling, Doktor Dolittle beszélő állatai, egy varázslatos múzeum életre kelt kiállítási tárgyai, na meg egy horgász a pácban.

Óriásláb – Családi bevetés

Film Now – április 4., 9.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Vannak családok, amelyek egy kicsit vadak… A legendás Óriásláb népszerűsége töretlen, mióta kamasz fia segítségével megmenekült a gonosz tudósok kezei közül. A szőrös, bozontos, csupa szív óriás elszánt környezetvédő aktivistaként éli boldogan életét családjával és állati jó fej barátaival. Ám amikor egy nap tudomására jut, hogy az egyik gyönyörű természetvédelmi terület veszélyben van, nyakába veszi a vadont, és mentőakcióra indul. Azonban az erdők őrzője, az állatok hatalmasra nőtt védelmezője titokzatos körülmények között eltűnik. Így ismét Óriásláb szuperképességekkel rendelkező fián, Adamen a sor, hogy apukája segítségére siessen. A kalandvágyó kissráchoz ezúttal anyukája és a vad família állati jóbarátai is csatlakoznak, hogy egy hihetetlenül veszélyes és izgalmakkal teli bevetésen mentsék meg a bajba jutott Óriáslábat és az alaszkai rezervátum kedves lakóit.

Legendás állatok és megfigyelésük

HBO – április 4., 11.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

1926-ban New Yorkba érkezik az ifjú Salmander professzor, a bűvös fenevadak szakértője. Egy új bestiát készül beszerezni ritka és veszélyeztetett mágikus lényekből álló gyűjteményébe, ám hamarosan fordul a kocka, és a varázslatos bőröndjéből kiszökött saját teremtményeit kell megtalálna. Ebben egy jó szándékú mugli (Amerikában magnix), egy lefokozott varázslólány és annak kacér, gondolatolvasó húga lesz a segítségére. Egyikük sem sejti, milyen veszedelmes dolgokkal kell szembenézniük.

Horgász a pácban

AMC – április 4., 13.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

A film a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő vidéki kispolgárok.

Az erdő kapitánya

Moziverzum – április 4., 13.55
Korhatár nélkül megtekinthető.

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit a Kapitány már réges-rég rács mögött szeretne látni. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Azt eszelte ki, hogy egy zsák pénzért eladja az erdőt egy fakitermeléssel foglalkozó vállalatnak, az erdőlakók pedig szaladhatnak, amerre látnak. A Kapitány és segédei, Eleméri Ede tizedes és Góliát titkosrendőr azonban kiszimatolják a veszélyt, és akcióba lépnek. Nehezen birkóznak meg az akadályokkal, mert a ravasz Zéró mindig másvalaki bőrében jelenik meg…

Éjszaka a múzeumban 3. – A fáraó titka

Moziverzum – április 4., 15.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Larry, az egykori éjjeliőr immár a New York-i Természettudományi Múzeum operatív éjszakai igazgatója. Az nem újdonság számára, hogy sötétedés után a kiállítási darabok életre kelnek, ám az utóbbi időben mintha furcsán viselkednének. Kiderül, hogy a tábla, amelynek jóvoltából a teremtmények életre kelnek, pusztulásnak indult, és csak a British Múzeumban lehet helyrehozni. Larry, aki mindenre képes múzeumi családjáért, a fiával és néhány műtárggyal együtt Londonba utazik, hogy megfejtsék a tábla titkát...

Csingiling és az elveszett kincs

m2 – április 4., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Kilencévente a mágikus Holdkövet a Kék Hold sugarának kell érnie, hogy tündérpor hulljon Tünderrév földjére. Ez ad majd energiát a tündéreknek az elkövetkező években. Ezen alkalomból a törékeny Holdkövet egy különleges jogarra helyezik, hogy a szép gömböt minél több helyen érje a holdfény. A jogar elkészítésével minden alkalommal mást bíznak meg. Ebben az évben Csingiling kapja ezt a megtisztelő feladatot. Egy hónapja van rá, hogy elkészüljön a munkával. Pár nappal az őszi holdünnep előtt azonban a jogar tönkremegy, és ezért Csingiling legjobb barátját okolja. Ráadásul a Holdkő darabokra törik, ami nagy veszteség az egész közösségnek. Csingiling, hogy hibáját kijavítsa, messzi útra indul, hogy megkeresse a varázstükröt, és kívánságával helyrehozza hibáját.

Dolittle

Film Now – április 4., 20.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A különc Dr. John Dolittle, Viktória királynő Angliájának híres orvosa és állatorvosa hét éve veszítette el a feleségét. Azóta remeteként él a Dolittle birtok magas falai mögött; társasága csupán egzotikus állatainak seregletéből áll. Ám amikor az ifjú királynő súlyos beteg lesz, Dolittle kénytelen-kelletlen útra kel egy titokzatos sziget felé, hogy megtalálja a gyógymódot. Útja során új erőre kap bátorsága és fürge észjárása, régi ellenfelekkel találkozik és csodálatos lényeket fedez fel. Kalandjaiban segítőtársai is akadnak, hiszen önjelölt ifjú segédje mellett elkíséri őt egy lármás kis állatsereglet is, többek között egy gondterhelt gorilla, egy lelkes, de kelekótya kacsa, egy truccoló strucc, egy jókedvű jegesmedve, valamint egy bakafántos papagáj, aki Dolittle legközelebbi tanácsadója és bizalmasa.