Családi filmek vasárnapra

Az április 18-i vasárnapon nyugodtan aludjon sokáig az egész család, hiszen reggel és délelőtt a világon semmi sem várja a gyerekeket – legalábbis a tévében. Délután és este azonban felpörögnek az események, és főleg a kutyás kalandok rajongói örülhetnek!

Terra Willy

HBO 2 – április 18., 13.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A fiatal Willy elszakad a szüleitől, amikor űrhajójuk megsemmisül a világűrben. Mentőkapszulájával egy ismeretlen, vad bolygón landol. Túlélő robotja, Buck segítségével ki kell tartania a mentőcsapat érkezéséig. Ő és a robot addig is nekivágnak felfedezni a titokzatos világot. Hamarosan találkoznak egy idegen lénnyel. Willy és Buck összebarátkoznak Flash-sel, és együtt fedezik fel a bolygót, annak állat- és növényvilágát. De útjuk számos veszélyt és izgalmat is tartogat a számukra.

Hotel Transylvania 2. – Ahol még mindig szörnyen jó

TV2 – április 18., 13.30
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Drakula, a világ legismertebb vámpírja nem csak egyszerű szörny. A távoli erdélyi havasok rejtekében, egy ősi kastélyban szállodát üzemeltet, ahol a rémisztgetésbe belefáradt szellemlények megpihenhetnek, és végre az emberektől távol lehetnek. Ezenkívül még gyermekét egyedül nevelő, aggódó apa is. Ő és barátai, a sokféle, csak első látásra ijesztő fura figura visszatér, hogy ismét megpróbálják halálra nevettetni nézőiket…

Orros, a törpe

m2 – április 18., 14.20
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Jakab édesanyjával a város piacán árul. A kedves és szolgálatkész kisfiú segít a vásárlóknak hazacipelni a zöldségeket, mindig udvarias és kedves. Így kerül a gonosz boszorkány házába is, aki nagy orrú törpévé változtatja a fiút. Hősünk évekig szolgálja a banyát, és ezalatt kitanulja a főzés mesterségét. Hamarosan híres szakács lesz belőle, de még messze van attól, hogy visszaváltozzon Jakabbá... Wilhelm Hauff, a Grimm testvérek kortársaként élt német meseíró egyik klasszikusának filmváltozata.

A maszk

RTL Klub – április 18., 15.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Stanley Ipkiss igazán szánalmas, kétbalkezes figura: bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza, és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, és minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni.

Gyerek a póráz végén

STORY4 – április 18., 17.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hanna és Jan boldog házasságban élnek, de a nő már gyereket szeretne, míg férjében az apaság gondolata is pánikrohamot vált ki. Hogy felkészüljenek a családalapításra, először próbaképpen elhoznak egy kutyát egy menhelyről. Ez azonban utóbb nem bizonyul túl jó döntésnek, mert bizony Lucky fenekestől felforgatja az életüket.

Kutyák szigete

Cinemax 2 – április 18., 18.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Japánban, a nem is olyan távoli jövőben elszaporodnak a kutyák. Amikor kutyainfluenza-járvány tör ki, Megasaki város polgármestere, Kobajasi vészhelyzeti parancsokat ad ki, és karanténba záratja a kutyákat. A négylábúakat egy szemétlerakó szigetre száműzi. Hat hónappal később egy kis repülőgép zuhan le a szigeten. Öt éhes, elhagyott kutya egy fiút talál a roncsok között. Atari, Kobajasi polgármester tizenkét éves nevelt fia azért repült a szigetre, hogy felkutassa szeretett kutyáját...

Maci Laci

Sony Movie Channel – április 18., 19.20
Korhatár nélkül megtekinthető.

Maci Laci a Jellystone nemzeti park notórius bajkeverője. Az állandóan éhes mackó barátjával, Bubuval örökösen abban mesterkedik, hogy megszabadítsa a kirándulókat elemózsiájuktól. Nincs olyan trükk, amit be ne vetne a siker érdekében, miközben bohócot csinál legfőbb ellenségéből, Smith vadőrből. Ám a vidám életnek vége szakad. Brown polgármester elherdálta a város pénzét, s helyzetén úgy akar segíteni, hogy el akarja adni a parkot. Ha a fakitermelő vállalat kezébe kerül a terület, akkor Maci Laciéknak menniük kell. Ám a mackó nem hagyja annyiban a dolgot! Smith vadőrrel szövetkezve akcióba lép.