Családi filmek vasárnapra

Az Egri csillagok hőseinek és János vitéznek köszönhetően felemelő kalandokban lehet részetek, de annak is van mit ajánlanunk a Jöttünk, láttunk, visszamennénktől kezdve A rózsaszín párduc 2-ig, aki inkább szét akarja röhögni magát ezen a szép vasárnapon.

Jöttünk, láttunk, visszamennénk

Moziverzum – május 2., 8.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy középkori lovag és pajzshordozója egy szenilis varázsló jóvoltából mai modern világunkban találják magukat. S mivel egy lovagnak nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, gyakran kénytelen kivonni kardját a gépesített korban is. Feltalálja magát, és családja mai leszármazottait kéri fel segítségül, hogy visszajuttassák a saját idejébe. A család persze hitetlenül áll a páncélos szélhámos előd furcsaságai és körmönfont beszédmódja előtt...

Egri csillagok

Mozi+ – május 2., 10.55
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A Gárdonyi Géza történelmi regényén alapuló Egri csillagok az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, aki foglyait rabszolgának kívánja eladni. Ám a gyerekek megszöknek, és magukkal viszik a babonás férfi talizmánját, akit ezt követően elhagy a szerencséje. Harminc esztendő telik el. 1552-ben Eger várát teljesen körülzárta a török sereg, Gergely és Éva sorsa pedig ismét összefonódik egykori fogva tartójukéval…

Belle bűvös világa

RTL Klub – május 2., 13.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Eljött a karácsony, és Belle elhatározza, hogy ünnepi hangulatot teremt a Szörnyeteg rideg kastélyában. A riasztó külsejű háziúr azonban ki nem állhatja a karácsonyt, és mielőtt még kezdetét vehetné az ünnepség, a kastély varázslatos lakói, Tik-tak úr, Lumiere, Kanna mama, Csészike és Angelique, a gyönyörű karácsonyfadísz arra is rájönnek, hogy Forte, a gonosz orgona ördögi tervet forral ellenük.

János vitéz

Moziverzum – május 2., 13.30
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Miközben Kukorica Jancsi kedvesét öleli a folyóparton, a gondjaira bízott nyáj szétszéled. Jancsinak ezért bujdosnia kell, és sok izgalmas kalandban, számtalan viszontagságban lesz része. Segít Franciaországból kiűzni a törököt, de mikor meggazdagodva hazatérhet, szép kedvesének, Iluskának már csak sírhantját találja. Bánatában újra vándorlásra adja magát: így jut el a mesék birodalmába, ahol végre megtalálja szerelmét. Petőfi Sándor remekművét 1973-ban Jankovics Marcell dolgozta fel – ez volt az első egész estés magyar rajzfilm.

Klasszikus mesék – Csipkerózsika

m2 – május 2., 14.25
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ute királynőnek és Arthur királynak végre gyermeke születik. A boldog pár nagy ünnepséget rendez, a keresztelőre mindenkit meghívnak. Mivel azonban csak tizenkét aranytányérjuk van, a tizenharmadik bölcs keresztanyát, aki elkésett, már nem engedik be az ünnepségre, ezért a gonosz tündér megátkozza a kislányt. Az egyik jóságos keresztszülő a halált hozó átkot száz év mély álomra változtatja. Évtizedeken keresztül lovagok sora próbálja megszabadítani az alvó királykisasszonyt az átoktól, de senkinek sem sikerül. Száz évvel később Frederik herceg, aki rajong a természettudományokért, egy új masina és egy galamb segítségével megpillantja az alvó Csipkerózsikát. Ettől a perctől kezdve másra se tud gondolni, mint hogy megmentse a lányt.

Clara – Egy tündéri kaland

m2 – május 2., 18.10
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Clara, a fiatal lány egy varázslatos világban él mágusok, törpék, sárkányok között. Erdei házikójában három bajkeverő majom lábatlankodik, majd egy nap egy bűbájos kis sárkány is felbukkan. Clara nem emlékszik semmire a múltjából, még arra sem, vajon ember-e vagy tündér. Útra kel hát kis barátaival, hogy megtalálja a választ a kérdéseire, valamint hogy megvédje világát és legyőzze az ármánykodó gonosz varázslót. A Clara – Egy tündéri kalandban klasszikus népmesei hagyományok keverednek humorral, valamint sárkányos elemekkel, így válik minden korosztály számára valódi tündéri kalanddá.

A rózsaszín párduc 2.

Jocky TV – május 2., 18.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Különös rablássorozat veszi kezdetét: sorra tűnnek el a világ legismertebb és legértékesebb műkincsei, köztük a Rózsaszín Párduc gyémánt. Más a legokosabb zsaruhoz vagy a legjobb titkos ügynökhöz fordulna segítségért, ám Dreyfus főfelügyelő jól tudja, hogy itt csak egyvalaki segíthet. Lehet, hogy Clouseau felügyelő ügyefogyott, és ahová lép, ott fű nem terem, ám valahogy mindig sikerre viszi a nyomozást. Így aztán Clouseau segédje, valamint udvarlásának esetlen tárgya társaságában csatlakozik a nemzetközi rendőrcsapathoz, hogy megpróbálja kézre keríteni a zseniális tolvajt.