Családi filmek vasárnapra

Ha a mai napon bekapcsoljuk a tévét, olyan nagy hősökkel tarthatunk, mint Phileas Fogg, Zorro vagy Grabowski, de egy alternatív világban járva akár beszélő jegesmedvékkel is találkozhatunk.

80 nap alatt a Föld körül

Mozi+ – június 13., 9.30
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Phileas Fogg feltaláló olyan találmányokkal áll elő, mint a repülés vagy az elektromosság, de a felsőbb tízezer befolyásos tagjai rögeszmés bolondnak tartják. Fogg különös fogadást köt Lord Kelvinnel, a Királyi Tudományos Akadémia elnökével: állítja, ő bizony körülutazza a Földet 80 nap alatt! Oldalán inasával, Passepartout-val és az izgalmakat hajhászó francia művésznővel, Monique-kal, Fogg nekivág az eszeveszett, szívet-erőt nem kímélő, világ körüli versenyfutásnak.

Zorro

Filmcafe – június 13., 12.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A gazdag ültetvényes fia sok évig külföldön tartózkodott. Amikor visszatér hazájába, döbbenten látja, mennyire eluralkodott az erőszak és az igazságtalanság a hajdan oly békés országban. És ezt sajnos legnagyobb döbbenetére saját bőrén is tapasztalnia kell. Legjobb barátja, a kormányzó gyilkosság áldozata lesz, s ez csak egy a háttérben munkálkodó, láthatatlan gonosz rettenetes tettei között. Hősünk barátja utolsó kívánságának megfelelően átveszi a kormányzói széket. Haldokló társának azonban azt is megfogadja, hogy saját nevében nem áll bosszút érte. Ezért úgy dönt, hogy valódi énjét tehetetlennek és ügyetlennek kiadva, Zorro álnéven egy éjfekete paripán élesre fent karddal tesz rendet az országban. Hamarosan rá kell ébrednie, hogy egy nagy hatalmú és velejéig romlott emberrel áll szemben, akit nem is olyan egyszerű megállítani.

A nemzet aranya – Titkok könyve

VIASAT3 – június 13., 14.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Ben Gates gondban van. Felmerült a gyanú, hogy egyik ősének szerepe volt a Lincoln elnök elleni összeesküvésben. Hősünk azonnal nyomozni kezd, hogy tisztázza családja nevét, s hamarosan megtudja, hogy az elnöknek birtokában van egy titkos könyv. Az ebben rejlő információkkal nemcsak tisztára moshatja családja nevét, de az amerikai történelem számos nagy rejtélyére is fény derülhet. Két segítőtársával, Abigaillel és Riley-val az oldalán Ben attól sem riad vissza, hogy betörjön a Fehér Házba, és elrabolja az elnököt. Ám nem mindenkinek fűződik érdeke ahhoz, hogy a titkok napvilágra kerüljenek...

Az arany iránytű

RTL II – június 13., 16.50
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Lyra, az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent uraló Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy egy, az Északi-sarkon található kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse.

Macskafogó

Moziverzum – június 13., 17.15
Korhatár nélkül megtekinthető.

Az egerek sorsa megpecsételődött. Az X bolygón a vérszomjas macskák semmibe veszik a jogot, és az egértársadalom felszámolására törekednek. De felcsillan egy reménysugár: az egerek főtudósa kitalálja a megoldást. A titkosszolgálat ezért azonnal aktiválja legjobb ügynökét, Grabowskit, hogy még időben célba jusson a tervrajz...

A koronaherceg

m2 – június 13., 18.05
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Éppen száz évvel ezelőtt történt. Egy gonosz varázsló érkezett a királyságba, aki elrabolta és a várába zárta a gyönyörű királylányt. A bátor király elindult a katonáival, hogy kiszabadítsa. Csakhogy a gonosz varázslónak nagy hatalma és bűvös varázsereje volt. Jan és Karel üknagyapjának viszont sikerült bejutnia az elvarázsolt várba, és megtörni a gonosz varázslatot. A varázsló elveszítette erejét, és elmenekült. Azt mesélik, hogy a mai napig az elvarázsolt erdőben él. Aki abba az erdőbe belép, soha többé nem tér vissza. Jan és Karel testvérek, és mindketten ismerik üknagyapjuk történetét. Jan a jó herceg, aki a trón várományosa. Öccse, Karel gonoszkodó és számító. Ráveszi bátyját, hogy lovagoljanak ki az elátkozott erdőhöz, és megitatja a felejtés italával.

Tintaszív

Film+ – június 13., 18.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor Mo Folchart felolvas egy történetet, a szereplők életre kelnek. Egy alkalommal azonban megfordul a dolog: váratlanul a felesége kerül át a könyv lapjaira, és a Tintaszív című könyv rabja lesz. Mo kilenc éven keresztül próbálja megtalálni a könyvet, hogy kiszabadíthassa feleségét, amikor a regény gonosz alakja, Kaprikornusz elrabolja Mo kislányát, Meggie-t, hogy a segítségével életre keltse szövetségesét, az Árnyékot. Mo hús-vér és képzelet szülte segítőtársaival útra kel, hogy megmentse lányát, megtalálja feleségét és mindenkit visszajuttasson oda, ahová tartozik.