Családi filmek vasárnapra

A klasszikus Karate kölyök mellett a klasszikus Kisasszonyok is látható lesz, de ha a nyári szünidőre tekintettel kikönyörögjük, hogy tovább maradhassunk fenn, akár a Szörny Egyetemet vagy a L'ecsót is megnézhetjük.

Szörnyen boldog család

Paramount Network – június 20., 9.30
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik, és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lányuk, Fay épp az első szerelmet éli meg, míg fiukat, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay múmiává, Max pedig vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél világon át, és hőseinknek minden leleményességükre szükségük van, hogy megtörjék az átkot. A szokatlan kaland során Wishbonék jó néhány igazi szörnnyel is megküzdenek, nem utolsósorban az ellenállhatatlanul elbűvölő Drakula gróffal, aki halhatatlan szerelmével üldözi Emmát. A családi boldogság felé vezető út tehát tele van buktatókkal és éles kanyarokkal – vagy inkább mondjuk úgy, hogy éles fogakkal!

Karate kölyök

Film Now – június 20., 12.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Miyagi, a harcművészetek idős mestere a karate legöregebb, legjobb és leghíresebb oktatója. Egyetlen szívfájdalma, hogy eddig nem talált olyan utódot, akinek átadhatná tudását. Amikor összebarátkozik a szerény és félénk Daniellel, rájön: a fiú alkalmas nemcsak a karate fogásainak, hanem a harci művészetek egész filozófiájának az elsajátítására, így méltó lehet arra, hogy az örökébe lépjen.

Kisasszonyok

Cinemax 2 – június 20. 13.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A March lányok számára csak az jelenthet megoldást szűkös anyagi körülményeik rendezésére, ha sikeresen mennek férjhez. A szépséges és csöndesen bölcs Meg, a megnyerően kedves Amy, a betegeskedő Beth és a modern, írónőnek készülő Jo bármit megtennének egymásért, ám eszük ágában sincs szerelem nélkül házasságot kötni. Legjobb barátjuk, a jóképű és művelt Laurie két testvért is elvarázsol. Jo és Amy így egymással versengenek a fiú szerelméért.

Rózácska és Rózsácska

m2 – június 20., 14.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szép kis ház a kerekerdő szélén. Itt élt Rózsácska és Rózácska, a két gyönyörű és szorgalmas kislány édesanyjával a törpék barlangja mellett. Édesapjuk elűzte a gonosz törpéket a barlangból, és családját két mágikus rózsabokorral védi a gonosz varázslatoktól. A törpék azonban nem hagyták el az erdőt, és visszasírják a törpeboldogságot, melynek két alappillére: kincs és barlang. Mikor a lányok megnőnek, a törpék mindenáron szeretnék visszaszerezni a boldogságukat….

Kutyák szigete

Cinemax – június 20., 15.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Japánban, a nem is olyan távoli jövőben elszaporodnak a kutyák. Amikor kutyainfluenza-járvány tör ki, Megasaki város polgármestere, Kobajasi vészhelyzeti parancsokat ad ki, és karanténba záratja a kutyákat. A négylábúakat egy szemétlerakó szigetre száműzi. Hat hónappal később egy kis repülőgép zuhan le a szigeten. Öt éhes, elhagyott kutya egy fiút talál a roncsok között. Atari, Kobajasi polgármester tizenkét éves nevelt fia azért repült a szigetre, hogy felkutassa szeretett kutyáját...

Szörny Egyetem

RTL Klub – június 20., 20.00
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Emlékeztek még Mike Wazowskira és James P. Sullivanre, vagyis Mike-ra és Sulley-ra, a két elválaszthatatlan jó barátra? Még a 2001-es a Szörny Rt. című filmben találkozhattunk velük. Most még messzebb utazunk vissza az időbe, egészen odáig, amikor ők ketten először találkoztak egymással az egyetemen. Hőseink az első pillanattól kezdve ki nem állhatták egymást, és nemcsak a külsejük, de tulajdonságaik sem különbözhettek volna jobban egymástól. Most kiderül, hogy Mike és Sulley milyen kalandok során váltak a legjobb barátokká.

L'ecsó

Cool – június 20., 20.50
Korhatár nélkül megtekinthető.

Remy, a patkány kölyökkora óta annak jegyében élt, hogy felnőve majd séfként dolgozhat az egyik párizsi étteremben. Hiszen konyhai példaképe, Auguste Gusteau is megmondta, hogy „mindenki főzhet”. A gyakorlat azonban mást mond. Remy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen veszélyt jelent egy magafajtának, ha felfedezik a konyhában. Amikor úgy tűnik, álma végképp szertefoszlik, onnan kap segítséget, ahonnan a legkevésbé sem várná: egy kétlábútól. Igaz barátra talál Linguiniben, az étterem szégyenlős, a kirúgás szélén álló szemetesfiújában.