Családi filmek vasárnapra

A nap fénypontja már reggel elérkezik, hiszen jön a bűbájos Paddington maci, a róla szóló film második részében. De ezt követően sem lehet okunk panaszra: Oviapu, Borsószem hercegkisasszony, egy csomó emoji, Alice és a Jumanji hősei gondoskodnak a szórakoztatásunkról.

Paddington 2.

Film+ – augusztus 1., 9.45
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mindenki kedvenc macija, a dédelgetnivaló Paddington boldogan éldegél a Brown családdal Windsor Gardensben, ahol az előző részben talált otthonra. Paddington csupa szív és vidámság, és amerre csak jár, marmeládot osztogat – így nem csoda, hogy roppant népszerű a helyiek körében. A kismackóra nagy feladat vár: közeleg imádott nagynénje, Lucy századik születésnapja, ezért méltó ajándékot kell kerítenie neki. Amikor Mr. Gruber régiségboltjában észrevesz egy különleges könyvet, azonnal tudja, hogy az az igazi. És mivel a könyv nincs ingyen, lelkes hősünk furábbnál furább munkákat vállal el, hogy megvehesse. Ám ekkor a nagybecsű művet ellopják, és Paddingtonra, no meg Brownékra vár, hogy leleplezzék a gaz tolvajt.

Kutyák és macskák – A rusnya macska bosszúja

Film+ – augusztus 1., 11.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A kutyák és a macskák örök harcban állnak egymással, miközben az embereknek fogalmuk sincs róla, mi zajlik a szemük előtt. Kedvenceink egy földalatti hálózat tagjai, akik az életüket kockáztatják értünk és azért, hogy fenntartsák az egyensúlyt az emberek leghűségesebb társai között. Ám a rusnya macska, Kopasz Kitty most átlépett egy határt. Az egykori titkos ügynök azt tervezi, hogy egy ördögi szerkentyű segítségével uralma alá hajtja mind a kutyákat, mind a cicákat. Így a történelem során először a két népségnek össze kell fognia, hogy megállítsa a doromboló fenyegetést.

Oviapu

AMC – augusztus 1., 13.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Mikor a két reklámzseni, Charlie (Eddie Murphy) és Phil új fejlesztésű zöldséges müzlije totális katasztrófának bizonyul, elveszítik állásukat, és kinek-kinek a felesége kényszerül munkába állni. A két férfi azonban nem bírja soká a tétlenséget. Elhatározzák, hogy nyitnak egy ovit, és ezzel elkezdődik a kedves kalandok mulatságos sorozata. A váratlan siker újabb megpróbáltatások elé állítja a két jó barátot, de szerencsére számíthatnak Marvin (Steve Zahn), Kim (Regina King) és Bruce segítségére.

Borsószem hercegkisasszony

m2 – augusztus 1., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy csodaszép hercegkisasszony érkezik a királyságba, hogy feleségül menjen az ifjú trónörököshöz. A makacs lány azonban megszökik a találkozás elől, és beleszeret egy ifjú asztalosba, aki valójában nem más, mint a herceg álruhában…

Az emoji-film

VIASAT3 – augusztus 1., 15.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk – talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek az útjába. Sőt, egy ismeretlen kéz talán ki is akarja törölni őket…

Jumanji – Vár a dzsungel

AXN – augusztus 1., 16.35
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játékkonzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket – de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gamer izomagyú kalandorrá válik, a focista Fridge „elveszti teste felső ötven centijét”, cserébe okos lesz, mint Einstein, a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof válik, a nünüke Martha viszont vagány harcosnővé alakul. Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, és rátalálnak arra, amit egy húsz évvel ezelőtti gamer hátrahagyott számukra, s tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak.

Alice Tükörországban

VIASAT3 – augusztus 1., 18.45
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Alice visszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is kell válnia, hogy megmenthesse a bolond Kalapost. A lány az elmúlt években édesapja nyomdokaiba akart lépni, ezért a tengeren hajózott. Miután visszatér Londonba, egy mágikus nagyító birtokába jut, amelynek segítségével újra találkozik Csodaországban megismert barátaival: a Fehér nyúllal, a Bölcselővel, Cheshire macskával és persze a bolond Kalapossal, aki azonban mintha nem lenne önmaga. Ezért Mirana elküldi Alice-t, hogy kérje kölcsön a titokzatos Kronoszférát, ezt a fémből készült gömböt, ami magát az időt működteti. Ahogy visszatér a múltba, veszedelmes küldetése során a lány számos barátjával és ellenségével fut össze…