Családi programok a hétvégére

Mivel már bőven térdig gázolunk az adventben, a hétvégi programok java az ünnepvárás jegyében zajlik. Így ha valakit még nem kapott el a prekarácsonyi hangulatcunami, akkor itt a remek lehetőség a megmártózásra.

VarázsLiget

Városliget - 2022. január 2-ig

Remek gyerekprogramok, kézműves-foglalkozások, körhinta és hétvégente varázslatos gyermekfelvonulás.


Ünnepváró vásár a Hagyományok Házában

Hagyományok Háza - december 10-12

Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözik a Hagyományok Háza, ahol igényes és egyedi ajándékok vásárolhatóak közvetlenül az azokat készítő népi iparművészektől, kézművesektől. A vásár mellett lehetőség lesz kézműves workshopokon saját ajándéktárgyak készítésére is, az ünnepi hangulatot pedig népzenei koncertek, zenés-táncos előadások, gyermek- és családi programok teszik majd teljessé.


Mese- és dalszerző délelőtt

WestEnd Tetőkert - december 11., 10.00

Óriásbábos meseelőadás a BAB Társulat jóvoltából és vidám slágergyáros délelőtt Szederrel és Lócival. Nem mellesleg videójáték-sátor is vár benneteket a Téli Csodavilágban.


Motolla játszóház - Díszek

Marczibányi Téri Művelődési Központ - december 11., 10.30

Kézműves délelőttre várják a szervezők a kisgyerekes családokat, ahol az ebédig a kicsik és szüleik együtt alkothatnak. A játszóházi foglalkozásokat 3-6 éves korú gyermekeknek ajánlják, a 3 év alatti kicsiket játszószőnyeg várja.


Hegyvidéki karácsonyváró koncert Szalóki Ágival

MOM Kulturális Központ - MOMKult - december 11., 11.00

Szalóki Ági családi koncertjén az elhangzó dalokat a Körforgás c. lemez dalaiból, a Cipity Lőrinc és Gingalló dalaiból, sőt, a Téli-nyári labodából válogatja. De a gyerekek találkozhatnak olyan dalokkal is, amelyek egyik lemezen se találhatók meg.


Adventi forgatag - Ünnepváró családi ajándékkészítő műhely

Klebelsberg Kultúrkúria - december 11., 15.00

A Klebelsberg Kultúrkúria szeretettel vár mindenkit, kicsiket és nagyokat ajándékkészítő műhelyébe, hogy a karácsonyi ajándékok még időben elkészüljenek.


Fúgafogó

ÓKK 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ - december 11., 15.00

Ha minden nap hallgatsz Bach-ot, húsz évvel tovább élsz. Tényleg! Na, jó, nem. De mennyivel jobban élsz, mintha nem hallgatnál! Az Óbuda Danubia Zenekar megmutatja: ennyivel.


KMO Autómodell Börze & Találkozó

KMO Művelődési Központ - december 12., 9.00-13.00

Valójában gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki.


Kakaómese gyerekeknek - Jégvarázs 2.

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - december 12., 10.00

A vetített rajzfilmhez kapcsolódóan a mese ihlette kézműves-foglalkozás – bábkészítés, drámajáték, festés, animálás – várja a gyerekeket az Egyboglya Alapítvány alkotóival. Készítsd el, és vidd haza magaddal a mesét!


Zenepedagógiai foglalkozások a Magyar Zene Házával együttműködésben

Millennium Háza - december 12., 10.00

Adventi játék és muzsika, zenés, dramatikus foglalkozás a Magyar Zene Háza zenepedagógusaival. Családi program, mely segít az ünnepi hangolódásban.


Hab a tortán! - Pindroch Csaba és Verebes Linda

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház (Labor) - december 12., 10.15

Kicsibácsi és Kicsinéni egy dióban élnek. Egy kicsi dióban. Csak egy szem zabpehely, egy szem paradicsom, egy szem krumpli fér be a konyhájukba. Mert konyhájuk azért van! Meg egy kalitkájuk, amiben Imikém lakik, a bádognyúl. Ő a madaruk...


Családi vasárnap Szinyei Merse Pállal

Magyar Nemzeti Galéria - december 12., 10.30

Mit eszik a Majális piknikező társasága? Hova száll a Léghajó? Kit ábrázol a Lila ruhás nő? A program során játékosan ismerkedhettek meg Szinyei Merse Pálnak, a magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású mesterének munkáival, majd saját léghajót is készíthettek.


Paár Julcsi és Fitos Dezső Társulat: Kerekutca

Hagyományok Háza - december 12., 11.00

A Kerekutca nem csupán Varga Julcsáról és Basa Pistáról szól, sokkal inkább mindannyiunkról, gyerekekről és felnőttekről, emberi kapcsolatokról egyarànt.


Kristály

Müpa - Sátor - december 12., 11.00 és 13.00

A Kristály varázsvilága felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár a Müpa épülete előtt felállított hatalmas, hólepte cirkuszsátorba, ahol a csillogó, jégbe fagyott, bámulatos meseképek a közönség szeme láttára és közreműködésével kelnek életre.


Karácsonyi homokmesék - Cakó Ferenc élő homokrajz előadása

Klebelsberg Kultúrkúria - december 12., 16.00

A karácsonyi ünnepkör és a tél ihlette meséket élő homokrajzolás során varázsolja a vászonra Cakó Ferenc grafikusművész. A világon egyedülálló produkció maradandó élményt jelent gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

 

 

A port.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.