Családi programok a hétvégére

Most hétvégén nemcsak a magyar kultúra napját ünnepeljük, de már a farsangi időszakba is belekóstolhatunk a programok jóvoltából. Ne fogjátok vissza magatokat, most aztán tényleg lehet válogatni!

Négyszögletű kerek erdő lakói - mesekiállítás

Szentmihályi Kulturális Központ - január 23., 16.00-ig

Megyeri János szobrászművész kiállítása Lázár Ervin meséje alapján.


SMART Start OVI-SULI

Pasaréti Közösségi Ház - január 22., 9.00-12.00

SMART Start OVI-SULI tanuláselőkészítő komplex program nagy ovisoknak és kis elsősöknek - Hogy már első perctől sikerélmény legyen az iskola, a tanulás!


Asztro-matiné ‘Kísérletek’ - csillagászat (nem csak) gyerekeknek

Svábhegyi Csillagvizsgáló - január 22., 10.00 és 13.00

Izgalmas kalandra hívják a gyerekeket ezen a januári napon! A csillagok és csillagködök fényspektrumát és a csillagászati jelenségeket látványos színes kísérletekkel mutatják be.


Világjáró Gyerekek Online - Szlovákia

Online - január 22., 10.00

Hallottatok már a Habakuky mesevilágról, ahol egy egész falunyi mese vár az oda látogatókra, hát a Kofoláról, na és a “korbácsikiről”? Januárban felkerekedhettek a Világjáró gyerekekkel, hogy megnézzétek, miket rejtenek ezek az érdekes kifejezések.


Kárász Eszter: Mikkamakka és barátai

Szentmihályi Kulturális Központ - január 22., 10.00

Kárász Eszter énekes, színésznő előadásában életre kelnek Lázár Ervin meséi.


Kürtősfánkok hétvégéje az Édes Mackóban

Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda - január 22-23.

Farsang időszakában a kürtősfánk készítése igen népszerű és családról-családra szálló hagyomány Székelyföldön. Ennek a hangulatát hozza el egy hétvégére az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda.


Legkisebbek mozija: A kuflik és az Akármi (6)

Puskin Kuckó - január 22., 10.00

Megérkezett a nagysikerű Kuflik folytatása, az A kuflik és az Akármi mozifilm. A 10+1 vadiúj történetben olyan akármik történnek hét kedvencünkkel, hogy az aztán tényleg nem akármi...


A MÁV Szimfonikus Zenekar családi koncertje

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem) - január 22., 10.30

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar maratonjai 2008 óta minden évben egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát mutatják be egymást követő hangversenyek sorával, idén Richard Strauss kerül középpontba.


Legyél Te is "Művész"!

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház - január 22., 10.30

A 6-12 éves korosztálynak szóló játszóházban a történelem, a természettudományok és a művészetek varázslatos világába kalauzolják el a gyerekeket. A családi délelőttöket a Budaörsi Régészeti Múzeum „Utazó Múzeum” programja hozza el számotokra az Erzsébetligeti Színházba.


Erdők könyve

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ - január 22., 10.30

Az tudtad, hogy a gombák nem csak úgy maguktól teremnek, hanem a Gombacsináló Manó készíti őket? És azt hogy a virágokban Tündérek laknak? Nem baj, ha nem, mert sok minden érdekességet megtudhatsz még ebből a meséből.


Az üveghegyen túl... A Katáng zenekar mesekoncertje kicsiknek és nagyoknak

Eiffel Műhelyház (Hevesi Sándor háziszínpad) - január 22., 11.00

Magyar költők verseit zenésítik meg, és a gyerekeknek írt bensőséges dalaikat mesebeli hangszerelésben szólaltatják meg. Muzsikájukban a kelta hárfa légiessége békésen megfér a tangóharmonika harsányságával, az ír furulyák szárnyaló hangjával, a bőgő brummogásával és a különböző ütőhangszerek koppanásaival, zörejeivel.


Art Experiment családi workshop a Magyar Nemzeti Galéria időszaki kiállításában

Magyar Nemzeti Galéria - január 22., 14.00

Múltat idéző, jelen idejű játékos családi kalandozás a Kép és kultusz. Szinyei Merse Pál (1845–1920) művészete című kiállításhoz kapcsolódóan.


Mágikus tárgyak - Vérfarkas-álarc

Katona József Színház próbaterem - január 23., 10.00-12.00

Közelít a farsang, jöhetnek a jelmezötletek? Az ifjú Harry Potter rajongók ezúttal vérfarkas álarcokat készíthetnek, amihez kell egy kis bátorság, habár a vérfarkasok csak teliholdkor veszélyesek, ami januárban 17-én esedékes, így a foglalkozás alkalmával nem kell izgulni - senki nem változik át.


Családi délelőtt a magyar kultúra napja tiszteletére

Rákoskerti Művelődési Ház - január 23., 10.00

Dalos-babos-bábos színház és kiállítás egy mesés családi délelőtt keretében a magyar kultúra napja tiszteletére.


Boribon és a hóember

Puskin Kuckó - január 23., 10.00

Marék Veronika Boribon, és Annipanni hull a hó mesekönyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás.


Kaland, játék, régészet - Családi nap a BTM Vármúzeumban

Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum - január 23., 10.00

Három történet eseményei mentén, három középkori karakter életútját, felemelkedését követve bebarangolhatod a középkori királyi palota tereit. Csak az út végén derül ki, hogy mivé váltál. Az alkotó kedvű gyerekek kézműves-foglalkozáson is részt vehetnek.


Az öreg halász és a nagyravágyó felesége

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár - január 23., 10.30

A szorgos háziasszony a mosókonyhába indul a heti mosnivalóval. A sok tennivaló közben pedig nem csak a mosásra váró ruhák kerülnek elő a kosarából, hanem egy mese is...


Kakaókoncert

BFZ próbaterme - január 23., 14.30 és 16.30 (online is)

A sorozat otthonos, mesélős, a zene világába beavató délutánokat ígér. Idén is szeretettel várják a családokat a kötetlen interaktív koncertekre, utána pedig, amikor lecseng a muzsika, a pöttyös bögrékben gőzölgő kakaóra.


Kastélymesék

Klebelsberg Kastély - január 23., 15.00

Gyönyörű magyar népmese a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, mely a Magyar Kultúra Napján Tóth Krisztina bábművész bábjainak segítségével elevenedik meg. Az előadás előtt és után népi szalmabábokat készíthetnek a gyerekek egy iparművész segítségével.


Kucok

Klebelsberg Kultúrkúria - január 23., 16.00

Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kéri az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében.