Családi programok a hétvégére

Fél füllel már a húsvétban vagyunk, érződik ez a programkínálaton is, föl-föl bukkannak a nyulak és a hímes tojások, ami nem is baj, hiszen húsvétváráshoz sosincs túl korán. De nyalánkságokból és bolondozásból is jól áll a hétvége, nézzétek csak, miket válogattunk!

Csokoládé és Édes Napok Fesztivál

Corvin Sétány - április 1., 12.00 - április 3., 21.00

Ínycsiklandozó édességek és csokoládék a Corvin sétányon! Forrócsoki, csokiszökőkút, kürtőskalács, churros, buborék gofri, és finom, frissen készített fánkok.


Mesés hétvégék – Tojások és nyuszifülek

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza - április 2., 10.00

A húsvéti készülődés sosincs túl korán. Ez az áprilisi foglalkozás mottója. Rengeteg tojással készülnek a szervezők – nemcsak azért, hogy kidíszítsétek őket, hanem azért is, hogy ügyeskedjetek velük.


Liszt-kukacok akadémiája - Zenés beavató foglalkozás

Zeneakadémia (Előadóterem) - április 2., 10.00

A kiscsoportos zenés beavató foglalkozások továbbra is a 6–10 éves korosztálynak szólnak, és idén is pecsételő füzetet nyomnak a gyerekek kezébe: ha összegyűjtik a megfelelő számú pecsétet, ajándékot kapnak.


Fiktív Hétker - fotós workshop gyerekeknek

K11 Művészeti és Kulturális Központ - április 2., 10.00

Alkosd meg saját "hétkered" az egyik legősibb fotótechnika segítségével, az argenotípiával.


25. Lurdy Házi ÁsványBörze

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont - április 2-3., 10.00-19.00

Interaktív földtudományos játszóházak és bemutatók, kígyósimogató, 3D vetítések és persze a sok-sok szép ásvány.


Legkisebbek mozija: Szaffi (0)

Puskin Kuckó - április 2., 10.00

Sophie, Ahmed pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia kisgyermekkoruk óta jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie menekülés közben elvész, és egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak. Jónás, daliás fiatalemberként, visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered...


REXPO30 - Engedelmes Kutyák Napja

Rex Állatsziget - április 2., 10.00-16.00

Izgalmas családi programokkal vár szombaton minden két- és négylábú vendéget a Rex Állatsziget.


Ramazuri - Kolompos együttes

Magyar Zene Háza - április 2., 10.30

A Ramazuri havonta jelentkező programsorozatának második alkalma a húr körül forog! A meghívott vendégek e témakörben tartják foglalkozásaikat, illetve előadásaikat.


Interaktív családi zenedélelőtt a Szent Efrém Férfikarral

ISON - április 2., 10.30

„Énekelni mindenki tud!” – talán nem mindenki ért egyet ezzel a kijelentéssel, mégis ez a Szent Efrém Férfikar családi délelőttjeinek mottója.


Csiribiri bolondos családi délután

Klebelsberg Kultúrkúria - április 2., 15.00-18.00

Bolondos családi délután színházzal, koncerttel és kézműves játszóházzal.


Hacukaland

MU Színház - április 2., 17.00

Hogyan indul egy átlagos nap? Kiugrunk az ágyból, gyorsan felkapjuk a ruhánkat, megfésüljük a hajunkat, összepakoljuk a táskánkat és már indulhatunk is az óvodába a kedvenc rollerünkkel. De mi történik akkor, ha nagyon álmosak vagyunk, és hiába szeretnénk felkelni, a testünk visszahúz az ágyba?


Családi vasárnap - Mechler Anna: A virágtündérek titkai - Cili

Millennium Háza - április 3., 10.00

A virágtündérek izgatottan készülnek a nagy napra: eljött a virágvarázslat ideje! Tarts velük a városligeti Millennium Házának Rózsakertjébe, ahol megtudhatod, melyik gyógynövény segítője Cili, a virágtündér! Hallgasd meg Mechler Anna meséjét, és varázsolj együtt a tündérekkel egy virágillatú, játékos foglalkozáson!


Legkisebbek mozija: Lúdas Matyi (0)

Puskin Kuckó - április 3., 10.00

A klasszikus Fazekas Mihály-mese alapján Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztorfiú története elevenedik meg Dargay Attila mára klasszikussá vált rajzfilmjében.


HAB A TORTÁN! mesesorozat Mesél: Rezes Judit és Szabó Győző

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - április 3., 10.15

Marék Veronika szeleburdi kis mackóját hatvan éve imádják a picik szerte a világon. A kicsattanó öröm, a kontrollálhatatlan düh és egy tál meleg pogácsa épp olyan velejárója a Boribon meséknek, mint a pici gyerekek életének. A 7 lufi a veszteség első megtapasztalásáról, és a végtelen boldogságról szól, amit most Rezes Judit és Szabó Győző dolgoznak színpadra.


Mozart-nap 2.: Varázsóra

Zeneakadémia (Kupolaterem) - április 3., 11.00

Varázsóra – gyermekkoncert Simon Izabellával.


Tulipános tó

FÉM Arts & Café - április 3., 11.00

A Tulipános-tó középpontjában Malacka kistestvérének érkezése áll, ami nagyon megváltoztatja az életét. Hogy hogyan és kinek a segítségével birkózik meg az akadályokkal? Miért is jó nagytestvérnek lenni? Vajon rossz dolog az utánzás? Malackával együtt megtanulhatjuk.