Családi programok a hétvégére

Virágvasárnap a húsvét előtti vasárnap neve, innentől indul a nagyhét a keresztény ünnepkörben, szóval érdemes belehúzni a készülődésbe, de ne aggódjatok, ezen a hétvégén lesz minden, ami nyulas bütykölde, tojásos festegető és húsvéti hangolódó! És még sok minden más is...

Etyeki Piknik 12 - Áprilisi Szörpisvan!

Etyek Gasztrosétány - április 9-10.

Legyen gyereknap és anya-apanap egyben! Lesz szörp, gyerekkoncert és családi e-bike-túra, de a szülőmegőrzőben apa és anya is megtalálja majd a számítását!


Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók (0)

Puskin Kuckó - április 9., 10.00

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók).


Liszt-kukacok akadémiája - Zenés beavató foglalkozás

Zeneakadémia - április 9., 10.00

A kiscsoportos zenés beavató foglalkozások továbbra is a 6–10 éves korosztálynak szólnak, és idén is pecsételő füzetet nyomnak a gyerekek kezébe: ha összegyűjtik a megfelelő számú pecsétet, ajándékot kapnak.


A Gyermekvasút napja

MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - április 9., 10.00-16.00

A Gyermekvasút születésnapján a hűvösvölgyi járműtelepen 10-16 óráig színes programokkal várják a családokat.


Virágvasárnapi készülődés

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár - április 9., 10.00-12.00

A húsvéti készülődés alapja az elcsendesülést és odafigyelést kívánó, időt és gondosságot igénylő elfoglaltságok végzése, mint a tojásírás varázslatos szokása vagy a tűnemezelés puha szépsége.


Retro Videojáték Kiállítás

KMO Művelődési Központ - április 9-10., 10.00-18.00

Ismerkedj meg a 70-es, 80-as és 90-es évek hobbiszámítógépeivel, video és kvarcjátékaival.


Óbudai Danubia Zenekar: Tá-dá-dá-dááám!

BMC - Koncertterem - április 9., 10.30

Minden idők egyik legnagyobb zeneszerzőjének bőrébe bújhatsz, és megkomponálhatod Beethoven leghíresebb szimfóniáját, az ÖTÖDIKET! (Tá-dá-dá-dááám!)


Kaland a Galériában - Hova bújtak az állatok?

Magyar Nemzeti Galéria - április 9., 10.30

Rendhagyó módon az áprilisi a Kaland a Galériában programhoz kreatív műhely is kapcsolódik, ahol kedvenc festményeiteket használhatjátok fel a tojások díszítéséhez.


Hangszerekkel a világ körül

Magyar Zene Háza - április 9., 10.30

Interaktív hangszerbemutató az Ethnosound csapatával. Egy izgalmas világutazásra hívnak titeket, ahol rengeteg különleges és ritka hangszert ismerhettek meg!


Tavaszi mese - Pletykázó asszonyok

Müpa - április 9., 11.00

Három asszony ül a padon hajnaltól alkonyatig, hogy időutazásra vigye a közönséget. Mesélnek álmokról, századfordulós vásárok különleges alakjairól, gyógyfüvekről, szerelmes leányokról és legényekről, táncoló kecskékről és mindenféle mulatságos dologról.


A varázslat mesterei gyerekeknek

Klebelsberg Kultúrkúria - április 9., 11.00 és 16.00

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésként az ország legkiválóbb gyermekbűvészei lépnek fel egy színpadon.


Ogre para

Vallai kert - április 9., 15.00

A bábelőadás egy fiatal roma fiú középiskolás éveit mutatja be, akinek a legnagyobb félelme, hogy kiderül a származása. A történet ennek a félelemnek a legyőzéséről, önmagunk büszke vállalásáról és arról szól, hogy mindannyiunknak vannak nehézségei, amiket nem kell eltitkolnunk.


Szabad a játék! // Mintapinty koncert

K11 Művészeti és Kulturális Központ - április 9., 15.00

A népszerű slágerek mellett belehallgathattok a hamarosan megjelenő új lemez dalaiba is.


MineCinema

MiMozink Lurdy - április 10., 9.00 és 12.00 (VIP program)

A MineCinema egy olyan családi rendezvény, ahol hazánk népszerű YouTube videósaival találkozhatsz egy egyedülálló program részeként. A Minecraft világában játszódó filmeket népszerű hazai tartalomgyártók írják, rendezik és szinkronizálják 2015 óta.


Csodaceruza-nap a Barabás Villában

Barabás Villa - április 10., 9.00-17.00

Mese- és vershallgatás, közös alkotás, lesznek illusztrátorok, szerzők, a Csodaceruza új rovatainak vezetői, valamint bemutatkoznak a legfrissebb lapszámok is.


Mágikus tárgyak - Sárkánytojás

Katona József Színház próbaterem - április 10., 10.00

Vajon hogyan készül egy varázsló a Húsvétra? Valószínűleg várja a cuki kis sárkányokat, hogy kikeljenek a tojásokból. És bár tudva lévő, hogy a Mágiaügyi Minisztérium szerint tilos sárkányt tartani... de ti most mégis készíthettek egy igazi sárkánytojást.


Kolompos koncert

Akvárium Klub - április 10., 10.00

Az IRODALMI Kavalkád keretén belül izgalmas családi programokkal várja a legkisebbeket az Akvárium Klub.


Húsvéti alkotónap

Óbudai Kulturális Központ - április 10., 10.00

Húsvéti népi játszóházzal várnak mindenkit, aki szeret alkotni. Lesz tojásberzselés és kukoricacsuhéból nyuszit is készíthettek. A kézművesség szünetében pedig énekes körjátékokkal múlathatjátok az időt.


Virágvasárnapi családi programok

Várkert Bazár - április 10., 10.00-18.00

Húsvétra hangolódó színes családi programokkal, kézműves-foglalkozással, koncerttel és bábszínházzal várja a kicsiket és nagyokat a Várkert Bazár. A programok regisztráció nélkül, ingyenesen látogathatók.


Vasárnap PannKánál

PannKa Közösségi Tér - április 10., 10.00

Varró Dániel és Molnár György közös zenés-verses gyermekműsora a költészet napjához kapcsolódva.


Paár Julcsi és Fitos Dezső Társulat: Kerekutca

Hagyományok Háza - április 10., 11.00

A Kerekutca lakói egytől-egyig hétköznapian furcsák, de szerethető figurák, a közösség fontos részei, részesei. Mindenkitől meg lehet tanulni valamit, ami eligazít, végigkísér a falucska ezer zegzugán.


Dalszerző

Marczibányi Téri Művelődési Központ - április 10., 16.00

Szeder-Szabó Kriszti és Csorba Lóci énekes-gitáros dalszerzők interaktív koncertje közérthető nyelven mutatja be a könnyűzene világát. A gyerekekkel közösen készítik el az idei év legnagyobb slágerét, és az is kiderül, hogy ki mindenkiből lehet dalszerző?