Családi programok a hétvégére

A hétvégén a Föld körül fog forogni minden, persze nem csillagászati vonatkozásban - az egyszerre lenne mókás és igen tragikus -, hanem a programok terén, hiszen április 22. a bolygónk dedikált örömünnepe, és nagyon is megérdemli, hogy sokkal jobban odafigyeljünk rá!

Föld fesztivál az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert - április 22-24.

Április 22-én, 23-án és 24-én, idén is izgalmas programokkal várja az Állatkert a látogatókat a Föld fesztiválon. Lesz bütykölde, régészeti homokoZOO, afrikai szafari, lesznek előadások, tombola a gorillákért és még sok minden más.


Kreatív kert gyerekeknek

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert - április 23., 10.00 és 11.15

Tapasztalat alapú, játékos tanulás. A program keretében, kertészkedős foglalkozást tartanak, az elkészült alkotásokat (általában beültetett növényeket) a gyerekek hazaviszik, ezzel is tovább éltetve a megszerzett élményt és tudást.


25. Szent György-napi Sokadalom

Óbudai Fő tér - április 23., 10.00-21.00

A hosszú évek alatt hagyománnyá vált, hogy ezen a hétvégén az Óbudai Waldorf Iskola birtokába veszi a Fő teret, hogy muzsikával, tánccal, kézműves kirakodóvásárral, s az óriás sárkány legyőzésével köszöntse a tavaszt.


Legkisebbek mozija: Masha és a medve: Masha dalai (0)

Puskin Kuckó - április 23., 10.00

A vidám történetek hőse Masha, a kedves, okos és csintalan kislány, aki lelkesen fedezi fel a világot. A kalandokban társa és védelmezője az aranyszívű cirkuszi Medve. Masha és barátai ezúttal újabb és újabb szerepekbe bújva, dalolva repítenek messzi tájakra.


Föld napja

Budakeszi Vadaspark - április 23., 10.00-16.00

“Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik kulcsszlogenje. Április 23-án, szombaton a Föld Napja alkalmából interaktív természeti oktatójátékokkal készül a Budakeszi Vadaspark.


Családi nap: Szép Szörnyek

Szépművészeti Múzeum - április 23., 10.00-13.00

Griffek, sárkányok a falakon, keveréklények a szobrokon. Félig állat, félig ember – téged milyen mesebeli lényre emlékeztet? Kik azok a kentaurok, na és az unikornisok? A Szépművészeti Múzeumban most minden kiderül!


A nyolcas sáv

Marczibányi Téri Művelődési Központ - április 23., 10.00

Zenés játékdélelőtt a Soharóza tagjaival és Jónás Verával, foglalkozások a meselemez-szerű album apropóján 9–14 éveseknek.


HAB A TORTÁN! mesesorozat Mesél: Mórocz Andrienn és Kovács Lehel

Újpalotai Közösségi Ház - április 23., 10.00

A kedves kis Dorka leghűbb társa Györgyi baba. A kislány szeretettel gondoskodik róla. Jó ha tudjátok, hogy Györgyit például csak úgy lehet elaltatni, ha Dorka elcsavarja rajta a gombot. A kis rítus nélkül egy percet sem tud pihenni szegény Györgyi! Ám egyszer csak eltűnik a gomb, és Dorka kénytelen Györgyivel útra kelni a rejtélyes éjszakában...


Állati muzsikák

Magyar Zene Háza - április 23., 10.30

Dalok, muzsikák a földön kúszó, égben szálló, vizekben úszó sok csuda állatról. A külön erre a napra alakult Muzsikáló Természet Zenekar tagjai a legkülönfélébb zenei műfajok mesterei. Velük s Veled együtt kel életre a hangerdő.


A titokzatos mézrabló

Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ - április 23-24., 11.00 és 15.00

Lenyűgöző látvánnyal és mesés díszletekkel vár A titokzatos mézrabló. Az új színpadi showban találkozhattok kedvenc szereplőtökkel Lizával, akinek a szerepében a végtelenül bájos, csodás hangú Szilágyi Panni mutatkozik be. Az előadás során új barátságok köttetnek, páratlan kalandokban lehet részetek és segítségetekkel a titkos mézrabló kilétére is fény derül.


Naples

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár - április 23., 15.00-17.00

A Wekerlei Kultúrház kertjében a Föld napja alkalmából a Magyar Csillagászati Egyesület szakembereinek segítségével speciális csillagászati távcsöveken keresztül megleshetjük a Napot.


Rutkai Bori Banda: Béla-bál

B32 Galéria és Kultúrtér - április 23., 17.00

A zenekar régi vágya teljesül azzal, hogy április 23-án, azaz pont Béla napon tarthat egy hatalmas Béla-bált. A koncertre a legvagányabb nótáikkal készül a zenekar: lesz kerti rock'n'roll, gyerek funky, de égre-földre pörgő családi körtáncok és tavaszi diszkószámok is.


Toppantó nap

Ferenc tér - április 24., 9.00-13.00

Idén először kerül megrendezésre a Toppantó nap melyen minden gyerek élményt szerezhet, játszhat, énekelhet, táncolhat, és olyan programokon vehet részt, ami a család minden tagjának örömet okoz.


Határon innen és túl

Jókai Klub - április 24., 9.30

Családi délelőtt kicsiknek és nagyoknak mesékkel és kézműves-foglalkozásokkal.


Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben

Pálvölgyi-cseppkőbarlang - április 24., 10.00-17.00

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös Föld Napi rendezvénye idén is a megszokott helyen, a Pál-völgyi kőfejtőben várja a családokat.


Családi vasárnap - Farkas Ádám: Csodálatos Föld

Millennium Háza - április 24., 10.00

Április 22-én ünnepeljük világszerte a Föld napját, mely bolygónk megóvására és a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet. Ez alkalomból a Budakeszi Vadaspark zoopedagógusa, Farkas Ádám tart játékos interaktív foglalkozást a gyerekeknek.


BonBon Matiné - BA-LU EUfórikusok - Ludas Matyi

Eötvös10 Művelődési Ház - április 24., 10.00

A résztvevők a műsor első felében megismerkedhetnek a fuvolával, trombitával, klarinéttal, hegedűvel, nagybőgővel. Ezt követi a műsor koncert része, ahol a már bemutatott hangszereket az egyes szereplőkkel társítva, a gyerekek nem csak a szöveg mentén, de a zene nyelvén is követni tudják a történetet.


Kárász Eszter és az Eszter-lánc

Center Színház - április 24., 11.00

Interaktív mesekoncert gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek.


Marcipán cica

Pólus Mozi - április 24., 11.00

A kényes-fényes, kotnyeles Marcipán cica egy könyvből értesül arról, hogy ő az állatok királyának, az oroszlánnak a rokona. Királyi származásának okán hódolatra szólítja fel a háziállatokat, majd elhatározza, hogy Afrikába megy, felkeresi őfelségét, és megtanulja tőle a királyság csínját-bínját.


Szaffi

Müpa - április 24., 11.00

Kalandos életet élő vándorcigányok és hatalmukkal visszaélő, galád, mégis nevetséges nemesek a főszereplői a klasszikus Jókai-regényből, A cigánybáróból készült adaptációnak, a több generáció által jól ismert Szaffi című animációs filmnek. A Strauss-dallamokkal megelevenedő izgalmas történetben fontos szerep jut még a basa évtizedeken át rejtegetett kincsének, meg a bájos címszereplő és az ágrólszakadt Botsinkay Jónás között szövődő szerelemnek. Aggodalomra semmi ok: minden jó, mert a vége jó.


Liszt-kukacok Akadémiája - Feltalálók - Schönberg, a dallamújító

Zeneakadémia - április 24., 11.00

Az ember, aki egész egyszerűen lecserélte az alapokat. A szerző, aki először mondta ki: minden hang egyenlő. Az újító, aki egy komplett rendszert dolgozott ki, megtörve ezzel az őt megelőző sok száz év hagyományait. Ő Arnold Schönberg, a 20. századi zene Neumann Jánosa.