Családi programok a hétvégére

Na most aztán beindul a jó idő szezon, lehet menni piknikezni, hasat süttetni, lubickolni a szabadtéri programokban, már csak választani lesz nehéz. Kicsit segítünk.

Budai Palacsinta Piknik

Kőrösy József sétány - május 6-8.

Mindenki szereti a palacsintát valamilyen formában - akár gyermek, akár felnőtt -, ennek a szenvedélynek szeretnének a szervezők ünnepet állítani, és elhozni a legízletesebb recepteket nektek. A vásáron akár gluténmentes, laktózmentes, és vegán palacsintákból is válogathattok!


Óbuda Napja 2022

Több helyszínen - május 7-8.

Koncertek, utcaszínház és kalandvár reggeltől estig. A zenés családi és gyerekprogramok mellett kézműves kirakodóvásár és streetfood gasztrosétány is várja a vendégeket.


Legkisebbek mozija: Mirjam kalandjai (0)

Puskin Kuckó - május 7., 10.00

Észtország egyik legnagyobb és legrégebbi bábanimációs stúdiója, a Nukufilm stúdió népszerű Mirjam-sorozatának kisfilmjei jelennek meg a nagyvásznon. Az 5-6 perces, dialógus nélküli bájos bábanimációk Mirjam és kisöccse kalandjairól nemcsak a gyerekek, hanem szüleik számára is szórakoztatóak.


Liszt-kukacok akadémiája - Zenés beavató foglalkozás

Zeneakadémia - május 7., 10.00

A kiscsoportos zenés beavató foglalkozások továbbra is a 6–10 éves korosztálynak szólnak, és idén is pecsételő füzetet nyomnak a gyerekek kezébe: ha összegyűjtik a megfelelő számú pecsétet, ajándékot kapnak.


Madarak és fák napja

Budakeszi Vadaspark - május 7., 10.00-16.00

Ha szeretnétek egy csodás napot eltölteni a természetben, állatok között, az erdő ölelésében és közben szívesen tanultok a madarakról és a természetvédelemről, akkor a Budakeszi Vadaspark programja pont nektek szól!


Madarak és Fák Napja

Magyar Természettudományi Múzeum - május 7., 10.00-18.00

A Magyar Természettudományi Múzeum szeretettel vár mindenkit május 7-én a Madarak és Fák Napja családi rendezvényen, ahol változatos állatbemutatókkal, izgalmas műhelytitkokkal, madársétával és szakvezetéssel is készülnek.


Fele Királyság: Utazás Paródiába

Magyar Zene Háza - május 7., 10.30-12.00

A műsor elsősorban ötletesen kitalált, műfajokon átívelő feldolgozásokból, paródiákból áll, amelyekben mai köntösbe bújtatva régi mesefilmek főcímzenéi köszönnek vissza. Ezek mellett a zenekar lendületes saját számai is elhangzanak, amelyek egyszerre virtuózak és szórakoztatóak.


Bognár Szilvia: Titoktok

Müpa - május 7., 11.00

A koncert az autentikus népzene nagyon is megkapó újrahangolásával, megzenésített költeményekkel, közös játékkal és dalolással szólítja meg a gyerekközönséget. Versek és énekek, mondókák és táncok, szebbnél szebb muzsikák, mulatság és nevetés, meg persze sok-sok, a gyerekek szakértelmét kívánó, felderítésre, vagy megfejtésre váró titok kerül elő ebből a bizonyos Titoktokból.


Öko-kalandok játéktár

Fő tér (Újpalota) - május 7., 11.00-14.00

A több helyszínre kitelepülő óriás játékok és játszóterek a fenntarthatóság fontosságát mutatják be szórakoztató formában. A kreatív kézműves műhelyek pedig arra mutatnak példát, hogy a szemét, a feleslegessé vált eszközök hogyan tudnak megújulni, milyen játékos formában tudnak újjászületni. A Játéktár olyan közös, szórakoztató játékra hívja a gyerekeket, amely a fenntarthatóságot a mindennapi cselekvés szintjén mutatja meg.


Belvárosi Betyárok: Jönnek, mennek az évszakok

Pesti Vigadó - május 7., 11.00

A gyerekeknek és családoknak muzsikáló Belvárosi Betyárok zenekar három nagylemezének legvidámabb dalait hozza el a Pesti Vigadóba május 7-én. Az interaktív koncert része a közös dalírás, a hangszerbemutató és a rávezető játékok.


Narrativárium - PapiPanír

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház - május 7., 15.00

A projekt interaktív installációkkal, és játékos feladatokkal vezeti nézőjét az érzékelés alapvetéseinek és konfliktusainak tudatosítására. Játékos feladványokkal, rejtélyes karakterekkel találkozol, akik megtanítanak látni, a fizikai-optikai értelemben, csakúgy, mint rálátni az alternatív tények világában egyes események valódi mozgatórugóira.


Családi vasárnap - Nem félek! Öt mese a bátorságról - könyvbemutató

Millennium Háza - május 8., 10.00

Zozinak fáj a füle, de nem akar orvoshoz menni. Prücsök fél a sötétben. Mindannyiunknak vannak kisebb-nagyobb félelmei, ezek leküzdésében segít a kicsiknek a Nem félek! című könyv. Vegyél részt a szerzővel, Farkas Nórával és az illusztrátorral, Szepessy Zsófiával egy játékos bátorságpróbán, és készítsd el a saját bátorság-jelvényedet!


Legkisebbek mozija: Lotte és az eltűnt sárkányok (0)

Puskin Kuckó - május 8., 10.00

Lotténak, a minden lében kanál kutyalánynak kishúga születik. Barkácsfalvára tudósok érkeznek: Karl, a mosómedve, és Viktor, a hal egy nagy népdalgyűjtő verseny résztvevőiként a világ legősibb állatfaja, a legendás tűzfújó sárkányok után kutatnak. A verseny fődíját ugyanis az nyeri, akinek sikerül felvennie a sárkányok énekét. Lotte és Roosi csatlakoznak az expedícióhoz, és ezzel hihetetlen kalandok sora veszi kezdetét.


Lackfi50+1 | GYEREK - Születésnapi koncertsorozat

MOM Kulturális Központ - MOMKult - május 8., 10.00

Lackfi János fél évszázados fennállása alatt színes irodalmi lábnyomot hagyott a földgolyó hazai szegletén. Vers, próza, dráma, fordítás, dalszöveg minden mennyiségben. Vidámság, szomorúság, mélységek, magasságok! Most ebből az ünnepi alkalomból zenész barátaival színpadra áll, és vagányabbnál vagányabb produkciókkal ajándékozza meg a közönséget.


Kutya Jó Nap!

Gesztenyés kert - május 8., 10.00-15.00

Hasznos programok kutyásoknak és nem kutyásoknak!


Belvárosi Családi Piknik

Olimpia Park - május 8., 10.00-18.00

Idén is megrendezésre kerül a Belvárosi Családi Piknik az Olimpia Parkban, ahol bábelőadásokkal, zenés műsorokkal, kézműves- és kreatív foglalkozásokkal várnak benneteket. Ezen a napon kerül megrendezésre a belváros legnagyobb ingyenes kutyás rendezvénye, ahol a felelős állattartásé a főszerep.


Európa-nap 2022

Szabadság tér - május 8., 10.00-20.00

Koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal, kreatív foglalkozásokkal, kvízekkel és játékokkal várják a látogatókat. A legkisebbek számos gyerekprogram közül választhatnak: lesz Kaláka koncert, Adnijóga és bábjáték az Ákom-Bákom Bábcsoporttal.


Varázscirkusz

Müpa - május 8., 11.00 és 15.00

A Varázscirkusz című előadás gyerekeknek készül. Itt a szereplők egy vándorcirkusz tagjai (az Éj királynője állatszelidítő, Tamino légtornász, Papageno bohóc, Papagena kötéltáncos), akiknek Sarastro palotájában kell fellépniük. Ritkán adódik hasonló alkalom egy tánctársulat életében: újragondolhatnak-átfogalmazhatnak egy meglévő előadást a közönség egy más rétege számára - úgy, hogy a gyerekek is értsék a más színházi nyelven elmesélt Mozart-opera történetét és "lényegét".


Tavaszi mozgolódás

Gyarmati Dezső Uszoda parkolója - május 8., 12.00-18.00

Az újévi fogadalmak után tavasszal vágnak bele a legtöbben a sportolásba. A Magyar Sport Napjához kapcsolódó családi napon a kezetek és lábatok is ébredezhet. Táncházzal, szélforgó készítéssel, mesejátékkal, előadásokkal és természetismereti játszóházzal várnak benneteket, hogy közösen mozgolódhassatok.