Családi programok a hétvégére

Általában egy szimpla hétvégén is meghatározó programelem a "mindent bele" családi nap, de jelen alkalom különösen kitüntetett ebben a vonatkozásban, mert 15-én ünnepeljük a családok nemzetközi napját, ami - mindenki örömére - rendesen megszaporította az említett programtípust. Lehet menni családostul vigadni mindenfelé. Szóval menjetek, jó lesz!

2. Kürtőskalács Vigalom a Holnemvolt Várban

Holnemvolt Vár - május 13-15.

Kürtőskalács ízbombák, glutén-, tej- és tojásmentes kürtőskalács, kürtőskalácsból készült desszertek, „Csináld magad!” sátor, ahol bárki sajátkezűleg is elkészítheti kedvenc kürtőskalácsát. A finomságok mellett kézműves-foglalkozások, állatos programok, arcfestés és akusztikus kiskoncertek is várják a családokat.


Breier Farm Családi Hétvége

Breier Farm - május 14-15.

A pomázi élménybirtok az egész családot színes programokkal várja a májusi nyitóhétvégén.


Kolibri30

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház - május 14., 10.00

Komoly felnőttkorba lépett a Kolibri Színház: az elmúlt 30 év sikerdarabjait sok vidámsággal, szóval, bábbal, zenével, a társulat és meghívott vendégek közreműködésével idézik fel. Egész nap tart az ünneplés, kicsiknek és nagyoknak, korhatár nélkül.


Madarak és Fák Napja (Zöldülő Terézváros)

Hunyadi tér - május 14., 10.00-14.00

Szeretnél a természettel töltekezni a város közepén? Szívesen megismernéd a téged körülvevő világot? Környezetbarát megoldásokat választanál mindennapjaid során? Akkor ez a programsorozat neked szól.


Vadmacska nap

Budakeszi Vadaspark - május 14., 10.00

Május 14-én a Fuss, Forest! jótékonysági futóverseny mellett a Budakeszi Vadaspark Vadmacska napot is szervez. Az eseményen interaktív, játékos programok keretében ismerkedhetsz meg a vadmacskák titkos életével, és bepillantást nyerhetsz a Vadmacska Fajmegőrzési Program kameracsapdás felvételeibe is.


Családi gumiszoba

6szín - május 14., 10.00

A gyerekeknek szóló előadás egy játékos, interaktív, sajátosan Dolák-Salys humorba ágyazott koncert, amelyen a felnőttek is jól szórakoznak. A műsorban a saját dalszerzemények, megzenésített versek előadásán túl együtt éneklés, tréfás találóskérdések és diavetítések, animációs filmek, bűvészmutatvány, tánc, házibuli, valamint némi rosszalkodás is helyet kapnak.


Madarak és Fák Napja - Év fajai fesztivál

Jókai-kert - május 14., 10.00-17.00

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület sok szeretettel várja a természetbarát érdeklődőket a Madarak és Fák Napja keretében megrendezésre kerülő Év fajai fesztiválra a Jókai-kertbe. A látogatók játszva és szórakozva szerezhetnek új ismereteket a madarak és a fák csodálatos világáról.


AsiaCenter Állati Kölyöknap

AsiaCenter - május 14., 10.00-18.30

Május 14-én, szombaton két év kihagyás után az AsiaCenter újra megrendezi népszerű gyermeknapi rendezvényét, az Állati Kölyöknapot. A kicsik örömére délelőtt fellép majd az Alma Együttes, Ricsi Bohóc és a BumBum, valamint a színpadi produkciók mellett is egész nap remek programok várnak.


Hangerdő - Fű-fa-virág muzsika

Magyar Zene Háza - május 14., 10.30

E napokon a Zene Háza az aprónép füleihez igazítja muzsikáját: játékos, ritmikus, ringatós, mókás, mesés, táncos, kézműves, hangszerkóstolós interaktív programokkal várják a családokat! A hangerdőnek e napon növényei: fái, füvei, virágai fognak táncba s jelennek meg zengő dalokban a ti segítségetekkel és a Muzsikáló Természet Zenekar sokoldalú muzsikusaival.


Hófehérke és a hét törpe

Turay Ida Színház - május 14., 11.00

Volt egyszer egy gyönyörű hercegnő, Hófehérke, akinek pokollá tette életét féltékeny mostohája, a királynő. A királyi kastélyból elűzött Hófehérke szerencsére hamarosan otthont talált az erdő mélyén lakó hét kedves törpe házikójában...


Öko Banda - Földindulás - kertészkedés, könyvbemutató

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert - május 14., 11.15

Öko banda -Földindulás - a Manó könyvek könyvkiadóval közös program iskolás kortól, Balázsy Panna- Földindulás című könyve alapján. A szamócás programon megismerkedhettek a könyvvel, a szerzővel és persze most is fogtok ültetni.


Éjszaka a Bábszínházban

Budapest Bábszínház - május 14., 17.00 - május 15., 9.00

Az este a nemzetközi hírű ékszertolvaj Gengszter nagyi és unokája, a 11 éves Ben nyomába eredhetnek a kiskorú nyomozók. Lesz jó sok tánc, koronaékszer és hajmeresztő kaland, majd az előadás után a kiskamaszoké a színház, ők folytathatják a történetet. Játék és pizsamaparti a Bábszínházban.


Családi nap a Mechwart ligetben

Mechwart liget - május 15., 10.00

A Családok Nemzetközi Napja alkalmából a II. kerületi Önkormányzat és a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ családi napot szervez. Számos kreatív- és kézműves tevékenységgel, szabad játékkal, állatsimogatóval, érzékenyítő-élményprogramokkal készülnek.


Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca 4. - Tündérkártyák (0)

Puskin Kuckó - május 15., 10.00

A Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat negyedik részében a csigafiú és a katicalány új kalandokon keresztül fedezi fel a világot. Kiderül, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a kerekesszékes Holdbogár, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell focizniuk...


GIRO - családi tematikus délelőtt

Budapesti Történeti Múzeum - május 15., 10.00-13.00

Alkoss, nyomozz és fedezd fel a "drótszamarak " különleges világát! A Budapest köszönti a Girót! - Budapest saluta il Giro! időszaki kiállításhoz kapcsolódó családi tematikus délelőttön színes programokkal várja a kicsiket és a nagyobbakat a Történeti Múzeum.


Hab a tortán mesesorozat Mesél: Tenki Dalma és Georgita Máté Dezső

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház - május 15., 10.15

Mint sok más gyereknek, jelen mese királykisasszonyának is sokszor meggyűlik a baja az apukájával. Boldizsár király bizony nem nézi jó szemmel kislánya viselkedését, és elküldi szerencsét próbálni. Tartsatok vele ebben a kalandban az Óperenciás-tengeren túlra!


Palya Bea gyermekkoncert

Marczibányi Téri Művelődési Központ - május 15., 11.00

Izgalmas, egzotikus hangszerek, játékos dalok és csodálatos dallamok az ország egyik legnépszerűbb énekesnőjének előadásában. A koncertet olyan interaktív darabok színesítik, mint a Szaladnak a madarak a tetőn, a Lába, lába, Lili lába, az Apa, nyomd a gázpedált, vagy az Így járják című dalok.


A hangszerek világa - Az éneklés rejtelmei

Festetics Palota - május 15., 11.00

Kertesi Ingrid "hangszerbemutató” koncertje 4-14 éves gyerekeknek, közreműködik Vigh Andrea hárfaművész.


Ludas Matyi Jr.

TEMI Fővárosi Művelődési Háza - május 15., 15.00

Fazekas Mihály Lúdas Matyi elbeszélő költeményét nem kell bemutatni, hiszen a földesúron háromszor revansot vevő parasztlegény klasszikus meséjét mindenki ismeri. Vajon az eltelt kétszáz év alatt mennyit változhatott a történet? Milyen jellemvonásokkal rendelkezik, hogyan gondolkodik, és miféle kalandokba bonyolódik napjaink Matyija? Ennek járhattok utána ebben a darabban.


Egy kis malac I Hot Jazz Band Jubileumi hétvége

MOM Kulturális Központ - MOMKult - május 15., 16.00

A Kossuth-díjas Hot Jazz Band 12 év várakozás után Egy kis malac címen készített új CD-t. A kisgyerekes családok a tanúi, hogy az aprónép körében mennyire népszerű a zenekar. 1930-as, ’-40-es, ’50-es ritka gyerekdalaiból álló lemezt most élőben is meghallgathatjátok.