Családi programok a hétvégére

Aki még bírja a meleget, az mehet hétvégén szabadtérre vadulni, akit viszont megborított a hőhullám, azzal egyrészt nagyon együttérzünk, másrészt inkább klíma közeli kikapcsolódást ajánlanánk a továbbiakra.

14. Győrkőcfesztivál

Győr, július 1-3.

A Vaskakas Bábszínház társulata, a fesztivál szervezői úgy döntöttek, jöjjön a 14. Győrkőcfesztivál. A koncepció változatlan: a cél, hogy egy hétvégére óriási játszótérré változzon Győr egész belvárosa.


Tündérkerti Családi Szombatok

Tündérkert - július 2., 9.00-13.00

Nyári családi délelőttök a Tündérkertben, ahol bábelőadás, koncert, interaktív zenés mesejáték, állatsimogató, kézműves-foglalkozások, csillámtetoválás és még sok színes program várja a gyerekeket.


Micimackó

Kápolnásnyék - július 2., 10.00 (esőnap: július 3.)

Micimackóhoz illően semmi nem alakul, úgy ahogy azt eredetileg megtervezték. Többek között Micimackó beszorul Nyuszi odújába, Füles elveszíti a házát, Malacka elhagyja az ajándékot és egy rejtélyes idegen is megjelenik a Százholdas pagonyban, hogy felforgassa az erdő nyugodt életét.


Családi Nap // Duna-Nap

Auchan Soroksár - július 2., 10.00-16.00

Ingyenes családi programok a Nemzetközi Duna-Nap alkalmából a soroksári Auchan korzón.


Családi és nyílt nap

Petőfi Laktanya - július 2., 10.00-16.00

Ismét Családi és nyílt nap lesz a Petőfi laktanyában. A szervezők látványos bemutatókkal, gyerekkoncertekkel, népi játékokkal, kisvasúttal, ugrálóvárral, arcfestéssel, hangszersimogatóval és még sok-sok izgalmas programmal várnak mindenkit.


Kezet rá!

Szépművészeti Múzeum - július 2., 10.15

A Szépművészeti Múzeum hazánkban elsőként nyújtott lehetőséget arra, hogy a műtárgyak megismerésekor ne csak a látás, hanem a tapintás érzéke is főszerephez jusson. Az erre kiválasztott eredeti műtárgyak, például amulettek, egy szívszkarabeusz vagy egy kanopuszfedél kézbevételekor a múzeum felkészített önkéntesei osztják meg ismereteiket a tárgyakról az Ókori Egyiptom kiállítás felfedezőszobájában.


Világszép nádszálkisasszony

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget) - július 2., 10.30

A királyfi elhatározza bátyja esküvőjén, hogy az ő felesége lesz a legszebb az egész világon. Ilyen azonban csak egy leány van, aki nem más, mint a Világszép Nádszál kisasszony. Ahhoz azonban, hogy kiszabadítsa a banya fogságából őt, bizony meg kell járnia mennyet-poklot...


Brass in the Five: Brass Cirkusz

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad) - július 2., 10.30

Jobbnál jobb koncertek várják az egész családot, egész nyáron, számos nagyszerű együttes érkezik a Magyar Zene Házába, hogy szórakoztassák a legifjabb korosztályt. Most szombaton A Brass in the Five rézfúvós kvintett és Méhes Csaba mozgásművész közös előadását élvezhetitek.


Óz, a csodák csodája

KULTKIKÖTŐ - Balatonszárszó - július 3., 10.30

A népszerű mesét most felújított változatban, dallamos zenével, sok humorral és megannyi énekes-táncos jelenettel kibővítve láthatják a gyerekek, de a felnőttek számára is igazi élményt nyújt.


Hangszersimogató - Tabulatúra Régizene Együttes

Szent Margit kolostor-romok - július 3., 10.30

A Tabulatúra Régizene Együttes fő arculata a középkortól a XVIII. századig terjedő időszak zenei emlékeinek hiteles megszólaltatása, zenetörténeti ismeretterjesztés, különös tekintettel a magyar hagyományokra és a nemzeti folklórkincs vonatkozásaira. A koncert után meg is lehet tapizni a hangszereket.