Családi programok a hétvégére

Ismét egy embert próbáló hétvége előtt állunk, ráadásul a hőségre fittyet hányva, a kültéri programok uralják a kínálatot. Szóval, ha tehetitek, menjetek víz mellé, ennél jobb tanácsunk nincs mára!

Krisna-völgyi Búcsú - 3 napos családi élményfesztivál

Somogyvámos - július 22-24.

India világa, gasztronómia, hagyományok és kulturális érdekességek, lélekhez szóló témák, családbarát programok, gyermekfoglalkoztatók, önfenntartó gazdálkodás a Földanya védelmének nevében.


Gyerekplacc a Hunyadi téren - Mesés nap

Hunyadi tér - július 23., 10.00-12.00

Mesés nap a Hunyadi téren gyerekszínházzal, kreatív sarokkal, jelmezekkel és ügyességi játékokkal az Eötvös10 szervezésében.


IV. Érdi Vágta

Nemzeti Lovaskultúra Központ - július 23., 10.30

Kalandos rendezvénnyel, érdekes családi programokkal várják a gyerekeket és felnőtteket a Nemzeti Lovaskultúra Központban. Július 23-án, idén már negyedik alkalommal rendezik meg az Érdi Vágtát, ismert művészek társaságában. Az esemény keretén belül állandó programok között szerepel: kézműveskedés, sétalovagoltatás, kirakodóvásár, állatsimogató, valamint tűzolóautó és felszerelések bemutatása is.


Jack, a megmentő

KULTKIKÖTŐ - Balatonföldvár - július 23., 10.30

Amos, a kivételes tehetségű zenebohóc meséli el az ifjú Jack történetét. Miután Jack az egyetlen, aki halált megvető bátorsággal bemerészkedik a titokzatos erdőbe, együtt izgulhatunk érte, miközben a Lükeröpke segítségével túljár a szemtelen Loposszumok eszén, s visszaszerzi azt az iránytűt, aminek a segítségével aztán mégsem jut haza...


Dés András Trió: Jazz Játszótér

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad) - július 23., 10.30

A Jazz játszótér a 6-12 éves korosztályt hívja közös, improvizatív mesealkotásra. A gyerekek a kezdetben felvázolt világban személyes döntéseikkel határozzák meg a mese irányát, akár úgy, hogy a szereplők bőrébe bújnak vagy maguk is mesélővé válnak, illetve a közönség soraiból interaktív játékok segítségével alakíthatják a történetet.


Fekete Cilinder, a nagy varázsló

Interaktív Meseszínpad - július 23., 10.30

A történet elején Fekete Cilinder - a nagy varázsló -, fondorlatos módon ellopja Egérke labdáját. A varázsernyő segítségével Egérke, társával, valamint a gyerekekkel közösen indul a kalandos útra, hogy visszaszerezzék az eltulajdonított játékszert.


Szabadtéri Családi Délután

Soltis Lajos Színház - július 23., 19.00

A Soltis Lajos Színház társulata 2022. július 23-án ingyenes Családi Napra hívja az érdeklődőket. A rendezvényen színházi, irodalmi és zenei programokat kínálnak kicsiknek és nagyoknak.


Szamár Nap - Szamarabb a szamárnál

Tücsöktanya Családi Játszóház - július 23., 17.00

Klasszikus mesék – Szabó Attila tollából – modern, verses mese átirattal. Születésnapozzatok az Aranyszamár Színházzal, akik idén 25 évesek!


A földimalac, aki semmiben sem volt biztos

Kőszegi Várszínház - július 23., 18.00

Pim egy földimalac. Nemrég született, és még sosem hagyta el azt a kényelmes odút, ahol édesanyjával él. Ám ez a lakás egyre unalmasabb egy mindenre kíváncsi földimalac számára, ezért érdemes szépen, óvatosan körülnézni, milyen is a nagyvilág. Kik laknak a környéken? Ki a barát? Ki veszélyes? Szerencsére anya mindenre tudja a választ, de Pim még így is hajmeresztő kalandokba keveredik, ha éppen nem figyel eléggé a szülői szem.


GyerekTeátrum: Mutasd magad! - interaktív koncert

Dunaparti Művelődési Ház - július 24., 10.00

Bordás Barbara és Kékkovács Mara interaktív koncertjén karöltve jár múlt és jövő, vers és zene, képzelet és valóság. Egy koncert hercegnők és szuperhősök, tudósok és kalandorok társaságában. A bonyodalom: intergalaktikus vihar a jövőben, a küldetés: a mesék megmentése. A koncert után táncház várja a hősiesen küzdő és győzedelmeskedő gyermekeket.


Szalóki Ági gyerekkoncertje

Művészetek Völgye (Pest-Buda Udvar) - július 24., 10.00

A kitartóan hűséges völgyfellépő, többszörös Fonogram-díjas énekesnő, előadóművész, dalszerző Szalóki Ági ismét mesés zenei utazásra várja a gyerekeket Kapolcson.


Belvárosi Betyárok: Öt perc múlva hat perc

Szent Margit kolostor-romok - július 24., 10.30

A Belvárosi Betyárok egy gyerekeknek, családoknak muzsikáló és alkotó zenekar, amelyet Váray László dalszerző hívott életre. Vasárnap a Margitszigeten várható tőlük egy kis kötetlen és önfeledt muzsikálás, mely minden korosztálynak bátran ajánlható.


Kelekótya haramiák

KULTKIKÖTŐ - Balatonfenyves - július 24., 10.30

Gerzson és Ödön, a két rettentő rabló nem riad vissza semmitől. Fortélyosabbnál fortélyosabb terveket kovácsolnak, készek mindent elkövetni, hogy olyan gazdagokká váljanak, akik csak a lábukat lóbálják. De sajnos hiába minden mesterkedés, hiába tervelik ki a tökéletes bűntettek egész sorát, mindig közbejön valami...


PASO Kids: Karibi gyerekbuli

Művészetek Völgye (Kőbánya Udvar) - július 24., 14.00

A buli folyamán többek között megtudhatjuk, hogy milyen furcsa táncot jár az utánozó majom, hogyan fázott meg a kismedve, mekkora állat a nandu, valamint hány elefántot bír el a vékonyka szalmaszál.


Játszóházi rokkendroll - az Eszter-lánc mesezenekar műsora

Balaton Szabadidő és Konferencia Központ Balatonfüred - július 24., 16.00

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív műsorában vidám, táncos utazásra hív gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket. Lesz itt rokkendroll, balkáni dinnyetánc, mangók tangója, meg persze a nagy közös erdei muzsikálás után álomőrző esti mese is, amiből kiderül, milyen történeteket rejtenek a legfelső polcon megbújó régi könyvek...