Családi programok a hétvégére

Augusztus eleje hozza a szokásos formáját, mivel rengetegen töltik ilyenkor a jól megérdemelt nyaralásukat, a hétvégére időzített programkínálat sem esik túlzásokba. No, mi azért gyűjtöttünk ezt-azt.

Állatkerti Fesztivál

Fővárosi Állat- és Növénykert - augusztus 4-7.

A négy napon át tartó rendezvényen állatos élményprogramok, tematikus séták, kvízjátékok, kreatív kézműveskedés, arcfestés, bábszínház, fotószínház, kiskertész tanoda és sok-sok zenés program várja a kisebbeket és a nagyobbakat.


Zenélő Budapest 2022 – Közösségi hangszerek bemutatója

Magyar Zene Háza - augusztua 6., 10.30

A Zenélő Budapest programsorozat célja, hogy közelebb hozza a zenét a legfiatalabb korosztályhoz. A programon ki lehet próbálni a közösségi hangszereket, valamint egy 40 perces, interaktív mesekoncert is kapcsolódik az eseményhez.


Rozi az égen

Kristály Színtér - augusztus 6., 10.30

Minden azzal kezdődött, hogy Rozi hatodik születésnapja elveszett. Jó: esetleg elkóborolt. Mindenesetre szőrén-szálán eltűnt, nyoma veszett, felszívódott. Még szerencse, hogy megkergült az az ágy lábához kötött lufi, mert különben mi repítette volna Rozit egyenesen fel az égbe?


Szalóki Ági gyerekkoncertje

Városmajori Szabadtéri Színpad - augusztus 6., 10.30

A Fonogram- és Liszt Ferenc-díjas énekesnő városmajori koncertjén arra számíthat a közönség, hogy az elhangzó dalok elsősorban a Körforgás, a Cipity Lőrinc, a Gingalló, valamint a Téli-nyári laboda című albumokról lettek összeválogatva, de természetesen meglepetéssel is készül a zenekar...


Szoknyamese

Interaktív Meseszínpad - augusztus 6., 10.30

Volt egy özvegyember, meg egy özvegyasszony. Mindkettőnek volt egy-egy lánya. A lányok szerencsét próbálni indulnak a banyához... A két lány és a vasorrú banya című magyar népmese nyomán.


Vitéz László és az elátkozott malom

Gyulai Várszínház - augusztus 6., 18.00

A történet kevesek számára ismeretlen, ám annál újabb a megfogalmazás. Elismert színművészek mókáznak a felnagyított bábszínházi paraván díszletében, fergeteges szórakozást biztosítva kicsiknek, de ezúttal nagyoknak is egyaránt.


GyerekTeátrum: Mutasd magad! - interaktív koncert

Dunaparti Művelődési Ház - augusztus 7.10.00

Bordás Barbara és Kékkovács Mara interaktív koncertjén karöltve jár múlt és jövő, vers és zene, képzelet és valóság. Egy koncert hercegnők és szuperhősök, tudósok és kalandorok társaságában.


Halász Judit koncert - A vitéz, a kalóz meg a nagymama

Kálmán Imre Szabadtéri Színpad - augusztus 7., 10.00

Halász Judit új lemezével folytatja azt a missziót, amit évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve gyerekek és családok számára megszeretteti a magyar költészet legjavát.


A kicsi dió

Szent Margit kolostor-romok - augusztus 7., 10.30

A hagyományos népzenében és szakrális muzsikában is gazdag történet átélése során a gyerekek megismerhetik a kenyér történetét és a kenyérsütéshez kapcsolódó számtalan mondókát, éneket.


„A kis piros hegedű” - Gyermekkoncert Simon Izabellával

Hangvilla - augusztus 7., 10.30

Haydn, Debussy, Farkas Ferenc művei mellett megszólal a címadó darab „A kis piros hegedű” és a nagy gonosz cselló története is, mely a jól ismert Grimm mese, A Piroska és a farkas nyomán készült zenei átirat. Az előadás alatt a gyerekek részesei lehetnek egy meseillusztráció születésének is.