Családi programok a hétvégére

Lassan tényleg kezdhetjük elhinni, hogy vége a télnek, hiszen február utolsó hétvégéjéhez érkeztünk, amit akár remek programokkal is meg lehet ünnepelni.

Farsangi forgatag a Budakeszi Vadasparkban

Budakeszi Vadaspark - február 25., 9.00

Az állatok is nagyon sokszor hordanak “jelmezt” a természetben. Sokszor ezt a jelmezt csak alkalmanként öltik magukra, ahogyan mi is tesszük, de sokszor ezek a jelmezek az állat életének a részei. A mostani Farsang alkalmával a kutyafélék jelmezeit ismerhetitek meg közelebbről.


Legkisebbek mozija: Medvevilág Szicíliában (6)

Puskin Kuckó - február 25., 10.00

A mesebeli Szicíliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak, és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át...


Veronaki Zenekar: Tündérforgó

Magyar Zene Háza - február 25., 10.30

A Veronaki remek muzsikusai Mogyoró Kornél vezetésével egy zenei csodát álmodtak meg Varga Katalin egyedülálló világából. A Tündérforgó lemez végigjárja a négy évszakot és annak kiemelt, jeles napjait, ünnepeit, természeti sajátosságait.


A legnagyobb Franz - Schubert

Danubia Zenekar próbaterem - február 25., 10.30 és 16.00

Mit tud elmondani egy dal? Hogyan lehet két hangszerrel párbajozni? Na, és szerelmet vallani egy hegedűvel és egy csellóval? Mindez kiderül, amikor megismeritek Franz Schubert gyönyörű zenéit.


Szombati Szemezgető

Szépművészeti Múzeum - február 25., 11.00

A gyerekeknek szóló szombati foglalkozásokon hónapról hónapra egy-egy szemet gyönyörködtető műalkotással ismerkedhettek meg alaposan, játékosan és kreatívan. A kivételesen február negyedik szombatján soron következő Szemezgetőn egy ókori mű kerül a középpontba.


Méhek meséje

Terézvárosi Gyermekkönyvtár - február 25-26., 15.00

A Méhek meséje című összművészeti előadás egy interaktív utazásra hív. Réteken és erdőkön át, mocsarakon és sivatagokon keresztül vezetik a méhek az előadás apró nézőit. Ezáltal a gyerekek nem csak nézői, hanem résztvevői és alakítói is lehetnek a történetnek, amely a méhek megmentéséről szól.


Téltemetés

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár - február 25., 16.00

Az immár hagyományos télkergető és gondűző programon zajkeltő eszközöket és kiszebábot lehet készíteni, a rossz idő és a problémák minél távolabb való kergetéséhez. Természetesen idén is lesz tűz, kántálás, ének, dobok és óriási kiszebáb, melyek segítségével, tisztességgel temethetjük el a telet.


Mesés városismeret - Játékos Budapest nap Bartos Erikával

6szín - február 26., 10.00

A Budapest Könyvfőváros 2023 programsorozat keretében a Móra Kiadó mesés városismereti napot tart. Az eseményre a 3 év feletti gyerekeket és szüleiket várják, akik nem csak találkozhatnak a népszerű meseíróval, Bartos Erikával, de meg is hallgathatják a történetet a szerző előadásában.


Boribon autózik

Puskin Kuckó - február 26., 10.00

Boribon szeretné, ha Annipanni mesélne neki új mesekönyvéből, de rengeteg a tennivaló, Annipanni nem ér rá. Ráadásul még alma sincsen otthon, amiből finom almáspitét lehetne sütni, így Boribon almáért indul kis piros autójával...


Családi vasárnap - Szökkenő szakkör

Millennium Háza - február 26., 10.00

Ugrálj örömödben vagy toporzékolj dühösen, és nézd meg, milyen alkotás születik belőle! A Szökkenő szakkör a mozgásra helyezi a hangsúlyt, ezt kapcsolja össze különböző módokon az alkotási folyamattal. Fedezd fel, mi bontakozhat ki egy-egy mozdulatból, hogyan tudod ugyanazt kifejezni a testeddel vagy az ecseteddel/ceruzáddal.


HAB A TORTÁN! - Csoda és Kósza

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - február 26., 10.15

Csoda, a csodaló és Kósza, a kószáló egy Gödöllő melletti tanyán élnek. Kósza, csupa jó szándékból, annyi galibát tudott okozni, hogy Csodának mindig van mit helyrehoznia. Ezek a történetek egyáltalán nem jöhettek volna létre, ha nincsenek olyan felnőttek, akik szeretnének érteni a gyerekek nyelvén, mert tudják, hogy sokat lehet tanulni tőlük.


Jégkorszaki szakik

Müpa - február 26., 11.00

A két fiatal, Sofia és Florville szeretik egymást: minden vágyuk, hogy végre összeházasodhassanak. A lány gyámja, a makacs Gaudenzio azonban sokkal jobb partit képzelt el Sofiának. És itt lép színre a titokzatos Bruschino úr, a gyám által kiszemelt vőlegényjelölt, hogy felborítsa a terveket...