Családi programok a hétvégére

A tavaszi fáradtság egyik leghatékonyabb ellenszere a sok-sok jó program, úgyhogy ajánlunk is párat a hétvégi töltődéshez.

Oldtimer Show Budapest

Magyar Vasúttörténeti Park - április 14-16.

2023-ban az Oldtimer Show ismét április közepén kerül megrendezésre, a fő látványosság az oldtimer autók és motorok kiállítása, de lesz 2 különleges stand restomod autókkal, és ki lesz állítva élőben a gyerekek kedvence Villám McQueen is.


Előzd meg a Fogaskerekűt!

Fogaskerekű - Széchenyi hegyi megálló - április 15., 8.30

Az egyedülálló családi sportnapon minden évben sok száz fitt városlakó méri össze az erejét a piros vasparipával, a különleges próbatétel célja ugyanis nem más, mint hogy felvegyük a versenyt a jövőre már 150 éve közlekedő Fogaskerekűvel. A kaland után pedig megéri egy kicsit pihenni is: a cél mellett a réten felállított standokon ugyanis izgalmas programok, sportbemutatók, ételkóstolási lehetőség, és gyerekfoglalkoztatók segítenek a relaxációban.


Legkisebbek mozija: Lengemesék (0)

Puskin Kuckó - április 15., 10.00

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja...


Mesekert Őrjárat

Marczibányi Téri Művelődési Központ - április 15., 10.00

Irány a Marczi kertje! Ezúttal már a szabadban indulhattok útnak. Lesz találós kérdés, ügyességi játék, kincsvadászat, mese, sok mozgás és vidámság.


Tavaszköszöntő sport- és egészségnap

Czakó utcai Sport és Szabadidőközpont - április 15., 10.00-14.00

Április 15-én (szombaton) 10 és 14 óra között sportprogramokkal (kosárlabda, labdarúgás, tenisz, asztalitenisz), kézműves-foglalkozással, hajfonással, barkácsolással, kavics- és arcfestéssel, ugrálóvárral, gyerek és családi aktivitás szigettel várják a látogatókat.


Makám: Álomvigyázó - lemezbemutató koncert

Magyar Zene Háza - április 15., 10.30

A Makám évtizedek óta a minőségi magyar zene egyik legkiválóbb képviselője. Megújuló tagokkal és ötletekkel folyamatosan lépést tart az idővel, immár több generáció nagy örömére!


Tompeti és Barátai

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - április 15., 10.30

Vidám tavaszköszöntő Tompeti és Barátai koncert a régi slágerekkel, és a legújabb dalocskákkal.


Unokák és nagyszülők hangversenyei

Eötvös10 Művelődési Ház - április 15., 10.30 és 15.30

A MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenyén Camille Saint- Saëns (1835-1921) népszerű művét, Az állatok farsangját hallhatja az ifjú közönség.


Óbudai Danubia Zenekar: Üssed, öcsém!

Danubia Zenekar próbaterem - április 15., 10.30, 14.30 és 16.00

Kétségtelen tény, hogy a szimfonikus zenekar legizgalmasabb, legsokoldalúbb alegysége az ütőskar. Milliónyi hangszer, csúnyán és szépen szóló vasak és fadarabok, műanyag vödrök és bezacskózott kések: szinte bármiből lehet ütőhangszer. És lesz is...


Holle anyó

Müpa - április 15., 11.00 és április 16., 11.00 és 15.00

Csengery Dániel színpadi darabja a Müpa 2020-as zeneműpályázatának gyermekopera kategóriájában nyert díjat. A színes, invenciózusan hangszerelt, lendületes, dallamos és fűszeresen harmonizált muzsika varázslatos hatást gyakorol egy mindenre nyitott gyermek szívére és képzeletére, de komplex élményt kínál az opera világát már jól ismerő felnőttek számára is.


Gryllus Vilmos: Természetes dalok

Puskin Kuckó - április 16., 10.00 és 12.00

A Kuckó egyik leghűségesebb vendége, a közönség egyik nagy kedvence: zseniális zenész, közvetlen, barátságos, csupaszív előadóművész. Most a természetről, az erdőről, a vizekről és kedvenc állatairól: a harkályról, a gólyáról, a szalakótáról, a borzról, a pókokról, a sündisznóról, a tücsökről, a teknősbékáról énekel a gyerekeknek.


Hangszercséplő

Marczibányi Téri Művelődési Központ - április 16., 10.30

Ha szeretnéd kipróbálni a biciklidobot, gettómarimbulát, hangburgereket, kisbubit, slagszaxot, fakutyát, papírkutyát, dzsimitit, teknóteknőt és még sorolhatnánk mi mindeneket, akkor a hangszercsépelőn a helyed. A hangszercsépelőn a résztvevők az eszközök kipróbálása mellett betekinthetnek az elkészítési és megszólaltatás titkaiba, valamint spontán koncertek együtt zenélések és karmesterjátékok részesei is lehetnek.


Manó 4. - Friss zenét vegyenek! Családunk zenéi a nagyszülőktől az unokákig

Concerto Zeneház - április 16., 11.00

A négy koncertes sorozat arra vállalkozik, hogy végigjárja a zene sok ezer éves történetét. Az őskortól napjainkig, elsősorban az európai zenére alapozva mutassa be, hogyan született, fejlődött, és hol tart ma mindannyiunk szeretett kincse, a muzsika világa.


Kucok

Klebelsberg Kultúrkúria - április 16., 16.00 és 17.00

Milyen is egy kucok? Barátságos rejtekhely, ahova behúzódva a fantázia határtalan kalandokra indulhat, zug, amely megannyi titkot tartogat. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kéri az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében.