Családi programok a hétvégére

Az aktuális fagyosszent-trió hűvösebb időt és esőt hoz a hétvégére, de ne búsuljatok, a programok közül azért még tudtok válogatni!

3. Kürtőskalács Vigalom

Holnemvolt Vár - május 12-14.

Az idén 20 éves születésnapját ünneplő Vitéz Kürtős igazi jubileumi évre készül, aminek első állomása a méltán népszerű Kürtőskalács Vigalom. Május 12-14. között ugyanis újra megnyílik a kürtőskalács rajongói előtt a Fővárosi Állat- és Növénykert kapuja, hogy kicsik és nagyok újra együtt kürtőskalácsozhassanak!


FLORALIA - Római tavaszünnep

Aquincumi Múzeum - május 12-14.

A Floralia megfogható közelségbe hozza a klasszikus antikvitást és élményszerűen mutatja be római kori kulturális örökséget, amely során a kísérleti régészet, élő történelem, zene- és táncművészet, színház és gasztronómia egymás mellett érvényesül.


LEGO® város és vasútmodell kiállítás és játszóház

Pestújhelyi Közösségi Ház - május 12-14.

LEGO® város és vasútmodell kiállítás és játszóház az 1-es Villamos Klub rendezésében.


Georgia O'Keeffe nyomában | Alkoss együtt Kass Eszterrel!

Werk Akadémia - május 13., 10.00

Május 13-án egy amerikai festőnő, Georgia O’Keeffe legendás virágfestményei keltik életre a gyermeki képzeletet. A festőnő egész életében a természetben található formákat, virágokat kutatta. Kétszáznál is több virágfestményén közeli részleteket nagyított fel és festett meg éles határvonalakkal, finom átmenetű tónusokkal.


Pici Bonbon

Eötvös10 Művelődési Ház - május 13., 10.00

A Pici bonbon egy interaktív dobozolási akció, amelynek középpontjában a tánc és a meglepetés öröme áll. Az előadás játékos módon mutatja meg a kisebbek és a még kisebbek számára, hogy nem az ajándék nagysága vagy értéke a fontos, hanem az ajándékozás gesztusa.


Legkisebbek mozija: Shaun, a bárány és a farmonkívüli (6)

Puskin Kuckó - május 13., 10.00

Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A nyáj már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit...


Mesekert Őrjárat

Marczibányi Téri Művelődési Központ - május 13., 10.00

Játékos foglalkozás gyerekeknek a Madarak és Fák napja alkalmából. Kukkantsatok be az odúba!

 

Ludovika Fesztivál - családi nap

Orczy-park - május 13., 10.00-17.30

A tavalyi nagy visszatérés után idén sem marad el az év egyik legnagyobb eseménye a Ludovika Campuson. Ezúttal is gazdag programkínálattal készülnek a fesztiválra: szabadegyetem hazai és külföldi előadókkal, koncertek és bulik, a szombati napon pedig a már hagyománnyá vált családi programok várnak minden érdeklődőt.


Mutasd magad! - interaktív koncert

RaM-ArT Színház - május 14., 10.00

Bordás Barbara és Kékkovács Mara interaktív koncertjén karöltve jár múlt és jövő, vers és zene, képzelet és valóság. Egy koncert hercegnők és szuperhősök, tudósok és kalandorok társaságában.


Hangszercsépelő extra

Marczibányi Téri Művelődési Központ - május 14., 10.00

Kinyílt a Marczi kertje és itt a jó idő, így olyan hangszerek felállítására is lesz lehetőség, amiket eddig nem láthattatok, hallhattatok. A kültéri hangszerek mellett a csépelőben több minikoncert is hallható lesz majd, és pár különleges hangszerkészítési tanácsot is kaphattok ez alkalommal.


Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók - a mozifilm (0)

Puskin Kuckó - május 14., 10.00

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók).


Családi vasárnap - Piszke papa tengeres meséi

Millennium Háza - május 14., 10.00-12.00

Piszke papa ezúttal egy képzeletbeli tengerhez utazik, s vele tarthattok ti is! Vajon milyen valós vagy képzeletbeli állatok élnek benne? Hogy telnek a mindennapjaik? Mit viselnek? Vajon él benne polip, amely 8 csápján 8 zokni található? Vagy láttak már halat cilinderrel a fején és csokornyakkendőben? Ennek járhattok utána a MeseTérKép foglalkozásán.

 

Holle anyó

Müpa - május 14., 11.00 és 15.00

Csengery Dániel színpadi darabja a Müpa 2020-as zeneműpályázatának gyermekopera kategóriájában nyert díjat. A színes, invenciózusan hangszerelt, lendületes, dallamos és fűszeresen harmonizált muzsika varázslatos hatást gyakorol egy mindenre nyitott gyermek szívére és képzeletére, de komplex élményt kínál az opera világát már jól ismerő felnőttek számára is.