Családi programok a hétvégére

Már nem kell sokat aludni, és itt a várva-várt gyereknap, de addig is remek programokkal hangolódhattok a nagy eseményre a hétvégén.

Vadmacska nap

Budakeszi Vadaspark - május 20., 8.00-16.00

Május 20-án, a Budakeszi Vadaspark hagyományos vadmacska napján mindent megtudhatunk erről a veszélyeztetett fajról és a hozzá, valamint a szelíd, házi változatához kapcsolódó hitekről és tévhitekről. Interaktív, játékos programok, jótékonysági futóverseny és bemutatók – a vadmacska nap az egész család számára tartogat kalandokat.


Újbuda 18. születésnapja

Bikás park - május 20., 10.00

Rengeteg ingyenes szabadtéri játékkal, arcfestéssel, állatsimogatóval, kézműves foglalkozással, jelmezes beöltözéssel, óriás fajátékokkal és pecsételő játékokkal várnak benneteket Újbudán.


I. Budapesti Giliszta Fesztivál

HuMuSz - Hulladék Munkaszövetség - május 20., 10.00-17.00

Május 20-án gyerek-és felnőtt programokkal, közös főzéssel, élő zenével, workshopokkal, kézműves foglalkozásokkal, öko játszóházzal és tombolával vár mindenkit a Humusz.


Könyvfőváros a Margitszigeten: Családi élményszombat

Kristály Színtér - május 20., 10.00-22.00

A Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként családi és gyermekprogramokra hívnak mindenkit, aki szereti a meséket, az irodalmat és szeretne részese lenni sok-sok kreatív élménynek.


MintaPinty Zenekar: Áfonyka & egyéb Varró Dani dalok

Magyar Zene Háza - május 20., 10.30

Áfonyka, az aprócska erdei tündér kalandjai elevenednek meg a MintaPinty zenekar harmadik nagylemezén Varró Zsuzsa azonos című, Édes Anyanyelvünk pályadíjas mesekönyve és Varró Dani zseniális versei alapján – a zenekarra eddig is jellemző szellemességgel, zenei változatossággal és humorral.


Az egyfejű-kétfejű ló esete a Betonlegó városban

Műcsarnok - május 20., 11.00

Családi nap a Súlypontok kiállításban.


Szalóki Ági babakoncertje

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - május 21., 10.30

A babakoncerteken a szülő-gyermek párosok aktív résztvevőkké válhatnak. A szülők babájukkal, kisgyermekükkel ringatással, mozgással, érintésekkel, utánzásos mimikai és ritmusos játékokkal kísért zenei élményt élnek át.


Cziffra Fesztivál I Balázs János gyerekkoncertje

MOM Kulturális Központ - MOMKult - május 21., 11.00

A végtelenül sokoldalú, emberi rezdülésekre különlegesen érzékeny Balázs János évek óta nyitogatja a kicsik számára a zenei világ kapuit, koncertekkel, hangszerbemutatókkal. Most a műfaj immár legendás alakja siet segítségére: Halász Judit, aki színészi karrierje mellett új műfajt teremtett gyermekeknek szóló vers-dalaival.


Pettson és Findusz

Marczibányi Téri Művelődési Központ - május 21., 11.00

Pettson magányosan él egy aprócska faluban. Nincs se felesége, se gyereke, se kutyája, se… Napjai szürke egyhangúságban telnek, mígnem egy szép tavaszi reggelen szomszédasszonya egy kis kandúrral lepi meg. Pettson és a kis Findusz között nem mindennapi barátság alakul ki...


100 Folk Celsius: Paff, a bűvös sárkány és barátai

RaM-ArT Színház - május 21., 11.00

A gyerekek és a felnőttek – akár egy rendhagyó énekórán – együtt énekelnek a zenekarral. A műsor hangulata vidám, a hangszerelés helyenként nem nélkülözi a virtuóz elemeket, amit a többszólamú vokál tesz teljessé.


Surján Kamaraegyüttes: Omnibus-koncertek

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont - május 21., 17.00

Családi koncert, ahová a felnőtteket a gyerekek is elkísérhetik. A kicsikkel zenepedagógus foglalkozik, hogy a szülők zavartalanul élvezhessék az előadást.