Családi programok a hétvégére

Mindjárt itt a szünidő, de addig is remek programok várnak rátok a nyár első hétvégéjén is, használjátok ki a jó időt!

Családi programok az Eleven Tavaszon

Bartók Béla Boulevard - június 2-3.

Ismét megELEVENedik a Bartók Béla Boulevard, az Eleven Tavasz idén június 2-3. között pezsdíti fel a Bartók Béla Boulevard-t a nyárváró fesztiválja során, ahol a közösségek ereje kerül a középpontba.


ISTENEK, IDEÁK, HŐSÖK | Régészet napja és éjszakája

Magyar Nemzeti Múzeum - június 2-3.

Ingyenes családi programok a múzeumban és a múzeumkertben.


Maminbaba Városligeti Buli - 10. szülinap

Városliget - június 3., 9.30-13.00

Ezen a szuper családi napon anyuka-apuka együtt táncolhat, majd piknikezhet a szabadban.


Környezetvédelmi Világnap

Budakeszi Vadaspark - június 3., 10.00-16.00

A minden évben június 5-én tartott Környezetvédelmi Világnap apropóján a Budakeszi Vadaspark június 3-án (szombaton) játékos ismeretterjesztő foglalkozásokkal és bemutatókkal, környezetbarát előadással várja a természet- és állatszerető gyerekeket.


Kiskalász zenekar – Újra nyár van!

Magyar Zene Háza - június 3., 10.30

A Kiskalász zenekar nevéhez olyan nagysikerű dalok köthetők, mint a Palacsinta, Nem akarok, Hepehupa, Gyere az Állatkertbe, Zooli a zebra. Elsősorban Bartos Erika verseinek megzenésítésével lopták be magukat a kisgyermekes családok szívébe. A műsor válogatás a legsikeresebb, a közönség által kedvelt dalokból.


Piroska és a farkas

Interaktív Meseszínpad - június 3., 10.30

Piroska vidáman énekelve igyekszik nagyihoz a szép napsütötte erdőn keresztül. Levest és kalácsot visz kosárkájában, amit ő is segített megsütni. Az ám, de útközben az erdő kedves kis lakói: Mókus mama, Nyuszi és Mackó Lackó állják útját, akik bajba kerültek...


Unokák és nagyszülők hangversenyei

Eötvös10 Művelődési Ház - június 3., 10.30 és 15.00

A MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenyén Camille Saint- Saëns (1835-1921) népszerű művét, Az állatok farsangját hallhatja az ifjú közönség. A híres francia zeneszerző, nagy operák, szimfóniák, orgonaművek szerzőjének műve két zongorára és zenekarra íródott. A képzeletbeli történet arról szól, hogy az oroszlán, az állatok királya egy nagy farsangi bálra hívja meg alattvalóit.


Mese kakaóval

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár - június 3., 18.00

Újra mese, közös játék és kakaózás! Ne feledd otthon a zseblámpádat, a tesódat, a plüssödet és a plédedet!


Múltidéző "Retro" Gyereknap

Rózsa Művelődési Ház - június 4., 10.00-15.00

Mesék a 70-es és 80-as évekből, filmvetítés, kipróbálható játékok és társasjátékok, valamint kézműves-foglalkozás is vár benneteket a múltidéző gyereknapon.


Tabulatúra Régizene Együttes: A KÁRPÁT-MEDENCE RÉGI HANGSZEREI - Játékos hangszerbemutató

Szent Margit kolostor-romok - június 4., 10.30

A Tabulatúra Régizene Együttes fő arculata a középkortól a XVIII. századig terjedő időszak zenei emlékeinek hiteles megszólaltatása, zenetörténeti ismeretterjesztés, különös tekintettel a magyar hagyományokra és a nemzeti folklórkincs vonatkozásaira.


Csengő-bongó délután - hegedű & brácsa

Eiffel Műhelyház - június 4., 15.00

A Csengő-bongó délután játékos hangszerismertető-sorozat óvodások és kisiskolások, csoportban vagy szülőkkel érkező gyerekek számára. Az alkalmakon az érdeklődők közvetlen közelségből, interaktív módon ismerhetnek meg egy-egy hangszert és azok kisebb-nagyobb testvéreit.