Családi programok a hétvégére

Érezhetően beütött a nyári szünet programpangása, de azért akkor sem maradtok vidámság nélkül ezen a hétvégén, ha épp nem egy vízparton lógatjátok a lábatokat valahol.

16. Győrkőcfesztivál

Győr - június 30. - július 2.

A Rábán ringó szigeten, a rakpartokon, sétányokon, a győri vár tövében, utcákon, tereken immár 16. alkalommal mintegy varázsütésre az ország legnagyobb játszótere épül fel. Költők, írók, bábosok, mímesek, táncosok, zenészek, képzőművészek, kézművesek lepik el a belvárost, hogy együtt szárnyaljanak a győrkőcökkel a fantázia és a kreativitás szárnyán egészen az égig.


Családi Szombat I.

Tündérkert - július 1., 9.00-12.00

A délelőtt folyamán: kézműves-foglalkozás, játszóház (Kerekítő és egyéb mozgással, fejlesztéssel kapcsolatos játékok), 10 órától Molnár Orsi - Zsibongó interaktív gyermekkoncertje, valamint a a Családi Zenekosár programja várja a családokat a Tündérkertben.


Sárkányölő Sebestyén

Bondoró - Utcaszínház Fesztivál - július 1., 9.30

A sárkányölő hősökről szóló mesék azokról az időkről adnak hírt, amikor a szerencsét próbálni induló vitézek nemcsak mágikus képességekkel rendelkeztek, hanem ismerték annak módját is, hogyan kerülhetnek kapcsolatba a táltosokkal, a tanácsot adó öregasszonyokkal és az ősz öregemberekkel, akiktől mindig segítséget kaptak küldetésük teljesítéséhez.


XXIII. Körös-völgyi sokadalom

Gyulai Várszínház - július 1., 10.00

Dél-alföldi népművészeti fesztivál, kézműves vásár, kézműves versenyek, népzene és néptánc, gyermekprogramok, vásári komédia – egész nap.


Mozart, a csokigolyók sztárja

Danubia Zenekar próbaterem - július 1., 10.30

Ha létezik abszolút „sztár” a zeneszerzők között, Mozart biztosan ezek egyike kell, hogy legyen. Művein túl személyisége is számtalan alkotót vagy akár csokoládégyárost megihletett – nem véletlenül. Hámori Máté karmester sok vidámsággal mutatja be Mozart változó zenei világát a gyermekkori zsengéktől egészen a Requiem drámájáig.


Ágacska

Interaktív Meseszínpad - július 1., 10.30

A mutatványos-bábos színészpár gurulós kocsijával járja a világot – így érkeznek az előadás helyszínére is. Dalolnak, játszanak a szokott rendben, majd egyszer csak leesik egy ág a föléjük magasodó fáról. Elkezdődik Ágacska csodás története...


Manó Swing zenekar

Magyar Zene Háza - július 1., 10.30

A Manó Swing zenekar koncertjein swing stílusban, nagybőgő és gitár kísérettel szólalnak meg híres magyar költők (Nemes-Nagy Ágnes, Weöres Sándor, Kányádi Sándor) gyermekversei. A műsor során Laura és Gábor interaktív módon vonja be a gyermekeket a zenélés, éneklés, táncolás örömteli világába, miközben játékosan tanulnak az évszakokról, a természetről, a világ csodáiról.


A Nap és a Hold meséi

KULTKIKÖTŐ - Balatonföldvár - július 1., 10.30
KULTKIKÖTŐ - Balatonfenyves - július 2., 10.30

Az afrikai népmesék alapján készült bábelőadásból megtudhatjuk, hogyan segített a gepárd, a krokodil és a bozótpatkány a Holdnak, hogy helyét az égbolton elfoglalva az éjjelt fényével beragyogja. A három állat történetéből megismerjük hol élnek, mivel táplálkoznak, és hogy milyen kapcsolatban vannak más állatokkal.


Robin Hood kalandjai

Szent Margit kolostor-romok - július 2., 10.30

Ki ne hallott volna Robin Hoodról, a sherwoodi erdő lakóinak bátor vezéréről? A tréfára mindig kész, szabadságszerető bujdosók történetei 800 éve köztünk élnek és most a tisztelt nagyérdeműhöz is elérnek. Az interaktív előadást, amely a vásári bábjátékok hagyományaiból merít 5 éves kortól ajánlják az alkotók.


Pici Bonbon

Bondoró - Utcaszínház Fesztivál - július 2., 10.30

A Pici bonbon egy interaktív dobozolási akció, amelynek középpontjában a tánc és a meglepetés öröme van. Az előadás játékos módon mutatja meg a kisebbek és a még kisebbek számára, hogy nem az ajándék nagysága vagy értéke a fontos, hanem az ajándékozás gesztusa.


Manómese

Bondoró - Utcaszínház Fesztivál - július 2., 15.30

A manók mindenütt élnek, rekettyebokrok közül bújnak elő, erdőlakók, mezőlakók, padlásokon bujkálnak, vagy vízi-manók, fiók-, netán zsebmanók, lakótelepiek és időnként melléd is szegődnek. Csintalankodnak, törnek, zúznak, rontanak és bontanak, álmot őriznek, vagy pálinkát főznek...