Családi programok a hétvégére

Hétvégén menjetek strandolni, ha tehetitek, egyéb esetekben jól jöhetnek ezek a programok is!

KoreaON 2023 | Koreai kulturális fesztivál

Koreai Kulturális Központ - július 7-8.

Július 7-8. között idén is ingyenes és változatos programokkal vár a Koreai Kulturális Központ a Frankel Leó utcában, több mint 8000 négyzetméteren. A legkisebbektől az idősebbekig mindenki megtalálhatja a neki való szórakozást a sokszínű koreai kulturális kavalkádban.


Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrád - július 7-9.

A Palotajátékok Magyarország egyik legrégebbi történelmi fesztiválja, mely a Kárpát-medencei térségen kívül Európa számos országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat.


Kisvasutas Hétvége

Debreceni Állatkert és Vidámpark - július 8-9.

Hazánk egyetlen klasszikus vidámparkja július második szombatján ünnepli a Kisvasút napját, e hagyományt újragondolva és bővítve pedig idén július 8-án és 9-én egész napos korlátlan élmények mellett tematikus programokkal várja az érdeklődőket számos közreműködő részvételével.


Családi Szombat II.

Tündérkert - július 8., 9.00-12.00

10 órától a Pódium Színház - Nyári Tündérkert című előadását tekinthetitek meg, de a délelőtt folyamán kézműves-foglalkozás, fazekas játszóház, egyéb mozgással, fejlesztéssel kapcsolatos játékok és válogatott finomságok is várnak majd benneteket.


EUROTRACK - 2023 Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás

Veszprém, Március 15-e úti Sportcsarnok - július 8-9.

A kiállításon szeretnék összeállítani Magyarország legnagyobb nemzetközi modul terepasztalát, a Viessmann modellgyártó cég jóvoltából pedig a gyerekek és a felnőttek a helyszínen kipróbálhatják kézügyességüket a „bütyköldében”. De modellezési és modellépítési bemutatók is lesznek.


Kelekótya haramiák

Interaktív Meseszínpad - július 8., 10.30

Gerzson és Ödön, a két rettentő rabló nem riad vissza semmitől. Fortélyosabbnál fortélyosabb terveket kovácsolnak, készek mindent elkövetni, hogy olyan gazdagokká váljanak, akik csak a lábukat lóbálják. De sajnos hiába minden mesterkedés, hiába tervelik ki a tökéletes bűntettek egész sorát, mindig közbejön valami...


A kiskakas gyémánt félkrajcárja

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház - július 8., 17.00

A kiskakastól elvesznek valamit, ami az övé. A meséből kiderül, hogy a tollas kis hős hogyan állja ki a megpróbáltatásokat, és végül hogyan leckézteti meg a török császárt, hogy megszerezze ami őt illeti.


LiMo - Szaffi

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház (Szabadtér) - július 8., 20.30

A mese a XVII. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek is menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie menekülés közben elvész, és egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak. Jónás, daliás fiatalemberként, visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered.


Gyerekplacc a Hunyadi téren – Pihe-puha nap

Hunyadi tér - július 9., 10.00-15.00

Egy fantáziavilág kel életre, ahol semmi sem az, ami, hanem minden egy picit más, és másképp viselkedik... Vár a pihe-puha nap a Hunyadi téren az Eötvös10 szervezésében!


Alma Együttes: Almamánia

Városmajori Szabadtéri Színpad - július 9., 10.30

Az ország talán legismertebb gyerekzenekara az egy órás családi koncert során improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.