Családi programok advent első hétvégéjére

Ünnepváró koncerttekkel, a PIM családi napjával, Legós Pizsamapartival és a MikulásGyár nyitóhétvégéjével várnak benneteket.

November 29., péntek

Dinó király - Út a tűzhegyre

November 28-tól a mozikban

Foltos, a harcias tarboszaurus és fia Junior, egy hatalmas csatában veszítették el családjukat. Most járják a vidéket élelmet, kalandot és megnyugvást keresve. Miután Juniort váratlanul elrabolják, Foltos azonnal a nyomába ered, a világ végére is kész elmenni, hogy megtalálja a fiút.
12 éven alulaik számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Irány az Abszolút! - Könyvbemutatók és beszélgetések

Bartók Pagony - november 29., 15.00 - 18.00

A gyerekek csoportokra bontva, vetésforgóban ismerkedhetnek meg a négy új abszolút könyvvel. Minden állomáson interaktív, drámainstruktorok által vezett játék vezet majd be benneteket az adott szöveg hangulatába. Amíg ti részt vesztek a kreatív, csoportos foglalkozásokon, a szülőket beszélgetés várja, amely az abszolút korosztály olvasóvá nevelésének nehézségeit és irányait, valamint a kortárs szövegek szerepét járja körül.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Millenáris - november 29., 16.00

Idén is megnyitja kapuit a MikulásGyár! Ebből az alkalomból a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar ad koncertet.

November 30., szombat

Mese Habbal - Az elveszett szaloncukor

Jurányi Inkubátorház - november 30., 10.00 - 13.00

Folytatódik a Mese Habbal programsorozat, amely egy egész délelőttöt átölelő kikapcsolódást nyújt a családoknak. Idén ismét a vidéki bábszínházak egy-egy előadása várja a családokat. A meseelőadást színes programok kísérik, melyek szorosan kapcsolódnak a színdarabhoz, zenés baba-játszószoba a Mocorgóval, kézműves foglalkozás az Aztapasztával, a kávézóban pedig családbarát menü.

Családi Délelőtt - Mozaikminták

Ludwig Múzeum - november 30., 10.30 - 12.30

Mozaikokat ismerünk különböző anyagokból, például üvegből, kerámiából, kavicsból. Mozaik technikával éppúgy lehetséges figurális ábrázolások (életjelenetek, tájképek, szentek ábrázolásai, stb.) létrehozása, mint geometrikus mintázatoké. Most Joyce Kozloff Kerámiacsempe-padló című művéből kiindulva készíthettek mozaikot. Viszont ez a mozaik anyaga az eredetitől eltérően textil és papír lesz.

Mézeskalács díszítő workshop

Maminti Kuckó - november 30., 11.00 - 13.00

Mézeskalács díszítés fortélyait tanulhatjátok meg Mártival és Évivel. A kreatív anyukák elkészíthetik az ünnepi asztal díszeit vagy a karácsonyfájuk ékkövét, ezalatt a kisebbek mesefigurákat díszíthetnek (és kóstolhatnak).

Sisi karácsonya

Várkert Bazár - november 30., 14.00

A Budai Várséta felidézi Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné karácsonyait, egyben születésnapjait. Hogyan telt az ünnep az uralkodói család körében és milyen ajándékokkal lepték meg egymást? Hogyan köszöntötték Sisit a születésnapján? Az adventi hétvégéken indított sétákon Sisi kedvenc süteményét, az eredeti császári recept alapján készített florentinert is megkóstolhatjátok.

Mimózáék

Karinthy Színház - november 30., 15.00

Mimóza Géza és Mimóza Róza mindig is kalandorok akartak lenni, ám gyerekkori álmaiktól elsodorta őket az élet, és fantasztikus felfedezők helyett házsártos házaspárrá váltak. Mindennapi nyugdíjaséletüket egy titokzatos utazóbőrönd fenekestül felforgatja. A rejtélyes bőröndben gyermekkori emlékeikre bukkannak, amik visszaröpítik őket a múltjukba. Vajon sikerül legyőzni mimózaságukat és visszanyerik kalandvágyukat? Hunyd le a szemed és bökj rá a térképre! Na, hova utazunk?

Vadnyugat - Budapest Legós Pizsamaparti

Campona - november 30., 19.00

A jómódú pesti polgár, István a magyar fővárosban Deák és Andrássy mellett figyeli, hogyan fejlődik világvárossá otthona. Testvére, József a kalandot választotta, és míg itthon a tudomány és a technika tör teret, ő cowboynak állt a vadnyugaton, a pusztákat róva, indiánokkal barátkozva. A két testvért és a két világot pedig a levelezés köti össze - ami nélküled nem valósulhat meg. Kösd össze te a vadnyugatot és a békeidőbeli Budapest világát!

December 1., vasárnap

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar: Hóhullásban

Óbudai Kulturális Központ - december 1., 10.00

Az Eszter-lánc mesezenekar meseerdő közepébe invitál benneteket! A sűrű téli erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt, és a havas mesében talán a Mikulás nyomaival is találkozhattok. A koncerten együtt indulhattok a tél titkainak nyomába.

"Növünk együtt" Integrált családi nap - Téli tótágas, avagy nézzünk más szemmel mindenre

Petőfi Irodalmi Múzeum - december 1., 10.00 - 14.00

Az év utolsó családi napja a békés pihenés, a fergeteges kaland, az izgalmas alkotás és az ajándékkészítés jegyében telik, hogy mindenki ráhangolódhasson a közelgő ünnepekre. Lesz palota-kaland, ahol egy klasszicista műemlék mutatja meg játékos oldalát, animációkészítő műhely, ahol életre keltheted a palota kissé bohókás és különc lakóit, recycling ajándékkészítés, ahol a kávékapszulából és a zacskóból is szép tárgyakat készíthettek, hogy egy kicsit a szemétre is másképp pillanthassunk.

Mikulás Móka

Savoya Park - december 1., 10.00 - 17.00

Advent első vasárnapján ünnepi programmal készülnek nektek a Savoya Park központi terén. Ünnepi koncertet ad az Alma Együttes, ahol a jól ismert slágerek mellett télapós és karácsonyi dalokat is előadnak. A koncert után megérkezik a színpadra a Mikulás és hű segítője, a Manó is. Minden gyermek, aki egy jócselekedetéről számol be a Mikulásnak, csokit kap tőle ajándékba.

Dániel András: Eközben az elhagyatott réten...

Jurányi Galéria - december 1., 10.30

Képzeld el, milyen lenne, ha a kufliknak otthont adó rét furcsa lényei egy éjszaka ellepnék a Jurányi Galéria fekete falait... Képzeld el, mi volna, ha ezt nem csak képzelnéd, hanem maga volna a valóság! Megvan? Na, hát tudd meg, ez tényleg a valóság! Ha nem hiszed, nézd meg a saját szemeddel!
A kiállítás 2020. január 12-ig látogatható.

Kiskalász Zenekar: Sünkarácsony

Várkert Bazár - december 1., 11.00

A karácsonyi készülődés nagyon fontos minden család számára, így különös szerepet kap ez a koncert, ahol képzeletben együtt szánkózhattok, madarakat etethettek, hóembert építhettek és elénekelhetitek közösen a Kiskarácsony, Nagykarácsony című dalt.

A Hahó Együttes adventi ökobulija

Müpa - december 1., 11.00

Simogass kutyát, puszilj bogarat, ölelj fát, szedj szemetet, itt mindent lehet! A Hahó együttes a magyar gyerekzenekarok között egyedülálló missziót teljesít: nem csak szavakkal, de énekkel, zenével, tánccal is felhívja a figyelmet arra, hogy csak egy Földünk van, amire jobban kell vigyáznunk.

Kéknyúl Family

Müpa - december 1., 15.00

Ki mondta, hogy szülők és gyerekek nem rajonghatnak ugyanazokért a dallamokért és zenekarokért? A matiné rock lényege, hogy a szülők kedvenc zenekara a gyerekeknek is megfelelő időben és környezetben koncertezik, így kicsik és nagyok végre szó szerint együtt bulizhatnak. Ezúttal irány a soul és a funk a Kéknyúl zenészeivel karöltve.

Adventi Szöszmötölő a PrintCiklivel

Esernyős - december 1., 15.00 - 20.00

Hazavihető karácsonyi képeslapokat és nyomatokat készíthettek egy XIX. század végi muzeális tégelysajtóval, valamint egy veterán 70 éves levonatkészítő berendezéssel.

Bíró Eszter: Az Időmanó adventje

Várkert Bazár - december 1., 17.00

A magyar gyerekzenei színtéren most először kapcsolódik össze igényes élőzenei koncert, mini-színház és különleges, 21. századi vizualitás, ami eddig még ilyen fúzióban itthon nem látott, eredeti módon kerül színpadra. Multimédiás, interaktív családi koncert és játék az idővel, élőben készített animációival és legújabb interaktív technológiával.

Egész hétvégén

Gyerekprogramok az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon

Budapest, több helyszínen - november 27. - december 1.

Bárányok, medvék, majmok, Menő Manó és egy eltűnt sárkány - megannyi gyerekprogram az Anilogue-on!