Debütált a Diótörőcske

Hosszú ideje várta már a Vörösmarty Színház társulata a pillanatot, amikor újra gyerekekkel telhet meg a teátrum. Most, hogy a Diótörőcske debütált, olyan energiák szabadultak fel a nézőtér és a színpad között, ami szavakkal nehezen leírható.

A történet a gyerekkor csodálatos világába repít” – kezdi a darabban az írót játszó Derzsi János, és valóban a függöny szétnyílik, és egy csodálatos karácsonyfa alatt termünk hipphopp. A fát meglesi éjszaka egy testvérpár, és együtt megteremtik a csodát. És hogy mi tartja össze őket ezen a közös úton? Kuna Károly (Diótörőcske) szerint a közös játék: „A cél csak később alakul ki a játék során. Folyamatosan alakul mindenki, kiderül, hogy kiegészítve egymást, egyes akciókban, amikor meg kell védeni a karácsonyfát, mindenkire nagyon nagy szükség van.

Derzsi János

Hiszen itt van a mindig röhögős Bohóc (Varga Mária), a kicsit biceg  ős Ólomkatona (Imre Krisztián) és a tüsszögős Kéményseprő (Ballér Bianka). És persze a kislány, aki a játék során Marcsibabává (Váradi Eszter Sára) válik: „Ő a vagányabb a testvérpár közül, Öcsi egy finomabb lélek, kicsit bátortalan, és valójában ez az ő fejlődéstörténete, ahogy egy igazi vagány srác válik belőle, ki mer állni magáért és a többiekért.” Együtt küzdenek meg a Fekete Sereggel, a saját és talán mindannyiunk félelmeivel.

Hogy ki és hogyan győz ebben a csatában, milyen út vezet a végső győzelemig, és addig milyen kalandos utazáson vehetnek részt, akik megnézik az előadást, azt nem áruljuk el. A premier után azonban annyi bizonyos, hogy Csukás István szombaton az égi páholyból nézte az előadást, nagyokat hörpintett „ütős kávéjából”, és ezúttal – biztosra vesszük – nem csak a bajusza mosolygott. Hiszen amikor felgördül a függöny, az a felnőtteknek is varázslatos pillanat, de amikor a nézőtér egyszerre sóhajt fel a csoda láttán, az mindennél többet ér. Erre pedig ma csak a gyerekek képesek.

Az előadást novemberben a Lázár Ervin-program keretén belül nézhetik meg a gyerekek. Decemberben viszont több bérletszünetes előadással, sőt 12-én egy izgalmas meglepetéssel is készül a színház, de ez egyelőre maradjon titok!

Vörösmarty Színház

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu