Decemberi könyvajánló

Hamarosan itt a december, elkezdődik az adventi időszak, jön a Mikulás és a Karácsony is közeleg. A könyv jó ajándék minden korosztály számára! Most adunk néhány ötletet, hogy mit érdemes a kiscsizmákba vagy a épp a fa alá tenni.

Szofi és a Mikulás

Szerző: Harcos Bálint
Kiadó: Pozsonyi Pagony Kft.
Kiadás éve: 2016

Szofi krampusz lett! Ugye ez nem meg­lepő? De az, hogy azért lett krampusz, mert fél, hogy virgácsokat kap? És mert SEGÍTENI akar a Mikulásnak? Ez már igen! Csakhogy ha Szofi elkezd segíteni, akkor minden a feje tetejére áll Szálljatok be ti is a szánba Szofi és a Mikulás mellé, és éljétek át varázslatos, éjjeli utazásukat a háztetők felett!

A fiú, akit Karácsonynak hívnak

Szerző: Matt Haig
Kiadó: Kolibri Gyermekkönyvkiadó Kft.
Kiadás éve: 2016

Vajon a Télapó is volt kisfiú? Kik voltak a szülei? És hogyhogy nem öregszik? Miért titokban oson be a házakba? És mióta repülnek a szarvasok?! Kik azok a koboldok, és egyáltalán, milyen egy Igazmondó Grimpli? Ha ezek a kérdések régóta fúrják a te oldaladat is, ez a könyv neked szól. Végre mindent megtudhatsz, méghozzá a leghitelesebb forrásból! Készen állsz, hogy megismerd Nikolas kalandokkal, hóval, csupa lehetetlennek hitt dologgal (és még több hóval) teli történetét? Akkor kezdődjék a karácsonyi varázslat!

Jövőmenők

Szerző: Végvári Imre
Kiadó: Ecovit Kiadó Kft.
Kiadás éve: 2016

Mit hoz a jövő? Minden kisgyerek kíváncsi rá. Nem is sejtik, hogy sok minden már most is előkészülőben van, ami két-három évtized múlva, fiatal felnőtt korukban mindennapi valóság lesz. Önvezető autóra, színváltó ruhaanyagra, 3D nyomtatásra ma is akad példa, s tudjuk, hogy a gyógyító nanorobotok vagy az értelmesen kommunikáló háztartási robotok fejlesztésén sokan dolgoznak. Mi lenne, ha hirtelen a jövőben teremhetnénk? Az időutazás ugyan nem tartozik a megvalósulóban lévő utópiák közé, de ha apa mesél, akkor ez is lehetséges. Mesél Priuszról és Gordiuszról, a két talpraesett macskáról, akik véletlenül egy időgépet csennek el, amely egyenesen 2050-be repíti őket.

Mindentudó illemtudó

Szerző: Czmerk-Prisztács Edit
Kiadó: Szent Gellért Kiadó és Nyomda
Kiadás éve: 2016

Sokszor szigorúan szólunk gyermekeinkre, vagy számonkérőn próbáljuk a kisebbeket helyes viselkedésre bírni, pedig néha mi magunk is elbizonytalanodunk, ha a társas érintkezésről van szó. Czmerk-Prisztács Edit könyve igazi segítség az alapvető illemszabályok elsajátításához. Kedves történetekbe ágyazva, ismert gyerekdalokra építve, mesélve, énekelve, a szabálytanulás kellemetlen érzése nélkül mutatja be a jólneveltség, udvariasság alappilléreit. A szerző csokorba szedte a mindennapi tevékenységeket: hogyan viselkedünk vendégségben, játszótéren, étteremben, vagy akár az orvosi rendelőben. Ez a könyv egyaránt szól gyermekeknek, szülőknek, és arra bátorít, hogy ne féljünk illedelmesnek lenni - inkább merjünk azzá válni.

Túlélési tippek a családhoz

Szerző: Bernadette Costa-Prades, Catherine Mathelin
Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó Zrt.
Kiadás éve: 2016

A nagy sikerű túlélő sorozat újabb kötete ahhoz ad ötleteket, hogy mindenki jobban érezze magát a családban.
Nem bírod elviselni az öcsédet? Apád leordítja a fejedet a jegyeid miatt? Torkig vagy a zongoraórákkal? A mamád csecsemőként kezel? Nyugodj meg, a helyzet más családokban sincs másként! Sokszor érzed úgy, hogy hiába próbálod megbeszélni otthon a dolgaidat? Hogy a próbálkozásaid sikertelenek? Ez a könyv ötleteket ad ahhoz, hogyan beszéld meg a gondjaidat a szüleiddel, hogy jobban megértsétek egymást. 

Nézd, ez én vagyok! - Önismeret fejlesztő-színező

Szerző: Győri Bori, Szamarasz Vera Zoé
Kiadó: Csimota Könyvkiadó
Kiadás éve: 2016

"Szia! Egy különleges színezőt tartasz a kezedben. Ez a füzet attól lesz egyedi és csak a tiéd, hogy minden lapját te töltheted meg a saját rajzaiddal. Ez a füzet rólad szól, a világról, ahogy te látod."
Játékos színező és foglalkoztató füzet, ami arra tanít, hogy ismerd meg magad és másokat.
"A fák mélyre fúrják saját földjükbe gyökereiket, de lombjukat a közös ég felé emelik, ugyanabba a szélbe. Az emberiség egy, sokféle ember van, de mind: ember. Az ismeretlent távolinak és ijesztőnek érezzük, de a távolság a megismeréssel leküzdhető. Te is akkor lehetsz igazán az, aki vagy, ha megismered és elfogadod a másik embert. Erre tanít meg ez a könyv – akár szülő vagy, akár kisgyerek." - Vekerdy Tamás

Karácsony Johannával

Szerző: Johanna Basford
Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás éve: 2016

Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan fedezhetik fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT, a BŰVÖS ERDŐ, a KINCSES ÓCEÁN és a MÁGIKUS DZSUNGEL után új színezője is megérkezett hozzánk, és a karácsony varázslatos világába kalauzolja a természet és a színezés szerelmeseit.
A csipkefinomságú hópelyhek kavalkádja, a díszes mézeskalács házikók és a rénszarvas-szánok mind a karácsonyt ünneplik, és arra csábítanak, hogy tollat vagy ceruzát ragadva kiszínezzük vagy kiegészítsük őket.
Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek 10-től 99 éves korig mindenkinek, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban.