Egy hónap múlva nyit a Puskin Kuckó

Elkészült a Budapest Film Zrt. családi mozis-koncertes-színházas rendezvénysorozatának 2023-as őszi-téli programja – a legújabb nyomtatott programfüzet címlapján egy kedves törpemalac mosolyog, s megtalálható az artmozikban.

A Puskin Kuckó kiemelt új előadása az októberi A legcsinosabb óriás, amely a Jurányi Ház Hab a tortán! című mesesorozatának része. A sorozatba meghívott színészpárok egy-egy népszerű Pagony-könyv szereplőit álmodják színpadra, és mesélik el történetüket. A Kuckóban Julia Donaldson világhírű mesekönyvét Bánki Gergely és Fekete Anna keltik életre. Szintén újdonság a decemberi Póruljárt Krampuszok – az Aranyszamár Bábszínház mesejátékának végén megérkezik a Mikulás és minden gyereknek ajándékot hoz. De a régi kedves ismerősök, a Fabula és Nefelejcs Bábszínház is visszatérnek a Kuckóba - Boribonnal, Kippkoppal és Mazsoláékkal.

 

Macikaland Mézföldön - Forrás: Budapest Film Zrt.

 

A Puskin Kuckó hagyományai közé tartoznak a remek gyerekkoncertek: szüreti mulatságával érkezik ősszel a Kolompos Együttes, Gryllus Vilmos kora télen a Mikulásról énekel – az évszak kuckós szezonját pedig Rutkai Boriék Kiskarácsonya zárja.

A Puskin Kuckó programjainak rendkívül fontos eleme a film: a Legkisebbek mozija sorozat új évadában a megunhatatlan magyar egész estés klasszikusok mellett (Szaffi, Lúdas Matyi, Vuk) Magyar népmesék-összeállítást is vetítenek, de lesznek frissebb alkotások is a kicsiknek: az Ölelj meg! – Macikaland Mézföldön és a Mancs őrjárat mozifilmes kiadásának folytatása mellett az Ernest és Célestine: A dallamok útján és a Teddy mackó karácsonya is szórakoztatja majd a közönséget a Puskin mozi legnagyobb vásznán.

A Kuckóban továbbra is játszósarok várja a hivatalos programban elfáradókat, kifestőkkel, kirakókkal és egyéb játékokkal.

A jegyvásárlás az interneten és a mozi pénztárában is elindult! A 2023-as kínálat megtalálható a program honlapján  is, ahonnan az új katalógus is letölthető.

További infókat erre találtok!