Ezeket a programokat ajánljuk gyerekeknek az őszi szünetre

Hamarosan záruló interaktív kiállítás, állatkerti látványetetés, „tökös” mutatványok és rajzpályázat várja a kicsiket és a kicsivel nagyobbakat a hosszú hétvégével kibővített őszi szünet tíz napja alatt. Garantáljuk, hogy senki sem fog unatkozni!

A városligeti Nagyjátszótér első szülinapja

Első szülinapját ünnepli Magyarország egyik legkomplexebb és legkorszerűbb játszótere. Rengeteg csúszás, nagy kacajok és új barátságok árulkodnak arról, hogy a Nagyjátszótér nagy sikernek örvend a család- és gyermekbarát helyszínen. Ebből a különleges alkalomból az üzemeltetők egy közös aktivitásra invitálnak mindenkit, amit ígéretük szerint meglepetésekkel tesznek felejthetetlenné. Az ünnepi eseménysorozat október 23-án kezdődik, és 25-én zárul.


Bogyó és Babóca bábelőadás

A Kolibri Fészek előadása egy kalandos éven át követi Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány barátságának fordulatos állomásait. Bogyó és Babóca mellett megelevenedik Bartos Erika kisállatok által benépesített miniuniverzumának többi figurája is: Vendel, a minden lében kanál szarvasbogárfiú, Ugri, a hiperaktív szöcskelány, Gömbi, a kis krumplibogár, Szellő, a királylányos szitakötőkislány és még sokan mások. A kultikus mesesorozat történetei most először láthatók színpadon, így nem érdemes kihagyni, vagy akár újranézni a kicsikkel. A hosszú hétvégén erre két alkalommal van lehetőségünk: október 24-én, 9.30-as és 11 órai kezdettel.


Kaláka koncert: Volt egy fakatona…

Őket aztán senkinek se kell bemutatni! A kultikus zenekar gyereklemezeinek (A pelikán, Nálatok laknak-e állatok?, Ukulele, Az én szívemben boldogok a tárgyak, Bőrönd Ödön, Madáretető) legkedveltebb darabjaiból áll ez a műsor. Felcsendülnek a többek közt Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc és Hajnal Anna verseire írt dalok, és a gyerekek közelebbről is megismerhetik a Kaláka különleges hangszereit. Mindez október 25-én a Puskin Kuckó programsorozat keretein belül, a Puskin moziban, délelőtt 10 órától.


A gibbonok és a makik látványetetése a Debreceni Állatkertben

Az őszi szünetben is megannyi élményt kínál a Debreceni Állatkert és Vidámpark. A szünidőre esik két olyan természetvédelmi jeles nap is, ami az állatkert ikonikus lakóihoz kötődik. Október 24-én tartják a Gibbonok Világnapját, melynek alkalmából 11 órától ünnepi lakomában részesül az intézmény fehérkezű gibbon testvérpárja, Marci és Kópé, majd az érdeklődők a gibbonok családi életével és a két hím családfájával ismerkedhetnek meg. Szintén közönségkedvenc és veszélyeztetett főemlősöket ünnepelnek október 30-án, a Makik Világnapján, amikor is a látogatók 13 órától az idei szezonban utolsó előtti alkalommal találkozhatnak testközelből a gyűrűsfarkú makik csapatával a Katta-sétányon, majd a gondozók e karizmatikus madagaszkári őslakosok életmódjáról mesélnek.


VI. Nagy Históriás rajzpályázat

Azoknak a számára is van ajánlatunk, akik félnek közösségbe menni, és inkább otthon töltenék az őszi szünetet. Október 31-én zárul a Gyermekjóléti Alapítvány, az Országos Mécs László Irodalmi Társaság és a Megújuló Oktatásért, Nevelésért Mozgalom által meghirdetett VI. Nagy Históriás rajzpályázat, így ha belehúzunk, még mindig van időnk elkészíteni egy csodás pályaművet Szent István király, a magyar népvándorlás és honfoglalás, Gróf Széchenyi István vagy a magyarok az I. világháborúban témában. Részletekért katt ide!

A kép illusztráció! Forrás: Pixabay

 

Extra tökös villámshow a Csodák Palotájában

A CsoPa az őszi szünet minden napján Extra tökös villámshow-val várja az érdeklődőket. Amit láthatunk: tökfagyasztás folyékony nitrogénnel, egy kis szárazjéggel megbolondított, ködöt hányó tök, tökös elefántfogkrém (akármi is legyen az), tökös óriásbuborék és tökpuska. A látványosságokra minden nap 11, 14 és 16 órai kezdettel kerül sor. A „tökös” show-n való részvétel ráadásul nem feláras: a sima CsoPa belépő megváltásával látogatható. Részletekért katt ide!


A Legendás lovagkor – Az apród titkos küldetése kiállítás és kalandjáték utolsó napjai

November 1-jén zárul a Legendás lovagkor – Az apród titkos küldetése kiállítás és kalandjáték, így még azt is pont elcsíphetjük az őszi szünet végén. Mennyibe került egy lovagi vért? Kiből lehetett lovag? Melyik volt a legkedveltebb címerállat? Voltak-e női lovagok? Hogyan éltek a lovagvár lakói? Mi volt a hős lovagok jutalma? Ezekre és még számos más kérdésre kaphatunk választ a Vajdahunyadvár interaktív programján, ahol kiemelten ügyelnek a biztonságos kiállításlátogatásra (távolságtartás, 6 éven felül kötelező maszkviselés, fertőtlenítés, szellőztetés, szakaszos beengedés stb.).